Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Kæmpe forandring på vej i TDC: "Der kommer til at ske nogle meget store ændringer med TDC fremover"

Administrerende direktør, Pernille Erenberg, har talt med televirksomhedens kommende ejere og melder, at der kommer til at ske store ændringer med TDC.

Pensionskasse-konsortiet bestående af PKA, PFA, ATP samt australske Macquarie, der er gået sammen i selskabet DK Kommunikation, overtager snart alle aktierne i TDC.

Det kommer til at betyde store ændringer for telegiganten TDC.

"Jeg tror, at den allerstørste udfordring, som TDC står overfor nu - det er, at der kommer til at ske nogle meget store ændringer med TDC fremover. Vi kan jo se, hvad de nye ejere har sagt," siger Pernille Erenberg til Børsen.

Pernille Erenbjerg vil ikke ud med, om hun har en fremtid i det nye TDC. Til avisen fortæller hun også, at hun har talt med de nye ejere om deres planer, men at børsreglerne ikke tillader hende at tale indgående om TDCs forretning.

Netværksambitioner

Det har tidligere været ude, at de nye ejere vil ‘investere væsentligt i netværksinfrastrukturen’ og taler ikke meget om for eksempel tv.

Pernille Erenberg kommer ikke videre ind på, hvad det på nuværende tidspunkt for af konsekvenser for TDC.

Pensionskasserne har luftet ambitionen om, at de vil bruge TDC som motor til at øge hastigheden og dækningen af fiber-bredbånd i Danmark ganske betydeligt.

Målet er, at alle danskere inden for de kommende syv-otte år skal have adgang til 1GB/s bredbånd.

Læs mere: Her er pensionskassernes plan med at købe TDC: Står klar til at investere massivt i mobil- og bredbånd

Pensionskasserne peger desuden på, at ambitionen er at "reducere infrastrukturduplikationen og accelerere kvaliteten, udvidelsen og hastigheden af alle telenetværk på tværs af hele Danmark."

Pensionskasserne har ingen planer om at afskedige TDC-medarbejdere, hvis et opkøb går igennem.

TDC med momentum

Der er ingen tvivl om, at mægtige TDC for alvor har opbygget momentum i starten af 2018.

Siden nytår har 46.000 danskere skiftet til TDC, og det betyder, at virksomheden nu sidder på 40 procent af det danske marked for mobilkunder.

Læs mere her: TDC brager fremad: Har hentet 46.000 nye mobilkunder siden nytår

Det vækker da også glæde hos selskabets topchef, Pernille Erenbjerg, der særligt fremhæver mobilforretningen.

"Jeg er meget tilfreds med den udvikling, som vores mobilforretning har været igennem de seneste to år. Vi har haft et stærkt fokus på at have det bedste mobilnetværk i Danmark, og den strategi kvitterer vores kunder for," lød det fra Pernille Erenbjerg i forbindelse med kvartalsrapporten.

Læs også: Overblik i krigen om de danske mobilkunder: Hvordan har dit mobilselskab klaret sig?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere