Artikel top billede

Kæmpe forandring på vej i TDC: "Der kommer til at ske nogle meget store ændringer med TDC fremover"

Administrerende direktør, Pernille Erenberg, har talt med televirksomhedens kommende ejere og melder, at der kommer til at ske store ændringer med TDC.

Pensionskasse-konsortiet bestående af PKA, PFA, ATP samt australske Macquarie, der er gået sammen i selskabet DK Kommunikation, overtager snart alle aktierne i TDC.

Det kommer til at betyde store ændringer for telegiganten TDC.

"Jeg tror, at den allerstørste udfordring, som TDC står overfor nu - det er, at der kommer til at ske nogle meget store ændringer med TDC fremover. Vi kan jo se, hvad de nye ejere har sagt," siger Pernille Erenberg til Børsen.

Pernille Erenbjerg vil ikke ud med, om hun har en fremtid i det nye TDC. Til avisen fortæller hun også, at hun har talt med de nye ejere om deres planer, men at børsreglerne ikke tillader hende at tale indgående om TDCs forretning.

Netværksambitioner

Det har tidligere været ude, at de nye ejere vil ‘investere væsentligt i netværksinfrastrukturen’ og taler ikke meget om for eksempel tv.

Pernille Erenberg kommer ikke videre ind på, hvad det på nuværende tidspunkt for af konsekvenser for TDC.

Pensionskasserne har luftet ambitionen om, at de vil bruge TDC som motor til at øge hastigheden og dækningen af fiber-bredbånd i Danmark ganske betydeligt.

Målet er, at alle danskere inden for de kommende syv-otte år skal have adgang til 1GB/s bredbånd.

Læs mere: Her er pensionskassernes plan med at købe TDC: Står klar til at investere massivt i mobil- og bredbånd

Pensionskasserne peger desuden på, at ambitionen er at "reducere infrastrukturduplikationen og accelerere kvaliteten, udvidelsen og hastigheden af alle telenetværk på tværs af hele Danmark."

Pensionskasserne har ingen planer om at afskedige TDC-medarbejdere, hvis et opkøb går igennem.

TDC med momentum

Der er ingen tvivl om, at mægtige TDC for alvor har opbygget momentum i starten af 2018.

Siden nytår har 46.000 danskere skiftet til TDC, og det betyder, at virksomheden nu sidder på 40 procent af det danske marked for mobilkunder.

Læs mere her: TDC brager fremad: Har hentet 46.000 nye mobilkunder siden nytår

Det vækker da også glæde hos selskabets topchef, Pernille Erenbjerg, der særligt fremhæver mobilforretningen.

"Jeg er meget tilfreds med den udvikling, som vores mobilforretning har været igennem de seneste to år. Vi har haft et stærkt fokus på at have det bedste mobilnetværk i Danmark, og den strategi kvitterer vores kunder for," lød det fra Pernille Erenbjerg i forbindelse med kvartalsrapporten.

Læs også: Overblik i krigen om de danske mobilkunder: Hvordan har dit mobilselskab klaret sig?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere