Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Kæmpe forandring på vej i TDC: "Der kommer til at ske nogle meget store ændringer med TDC fremover"

Administrerende direktør, Pernille Erenberg, har talt med televirksomhedens kommende ejere og melder, at der kommer til at ske store ændringer med TDC.

Pensionskasse-konsortiet bestående af PKA, PFA, ATP samt australske Macquarie, der er gået sammen i selskabet DK Kommunikation, overtager snart alle aktierne i TDC.

Det kommer til at betyde store ændringer for telegiganten TDC.

"Jeg tror, at den allerstørste udfordring, som TDC står overfor nu - det er, at der kommer til at ske nogle meget store ændringer med TDC fremover. Vi kan jo se, hvad de nye ejere har sagt," siger Pernille Erenberg til Børsen.

Pernille Erenbjerg vil ikke ud med, om hun har en fremtid i det nye TDC. Til avisen fortæller hun også, at hun har talt med de nye ejere om deres planer, men at børsreglerne ikke tillader hende at tale indgående om TDCs forretning.

Netværksambitioner

Det har tidligere været ude, at de nye ejere vil ‘investere væsentligt i netværksinfrastrukturen’ og taler ikke meget om for eksempel tv.

Pernille Erenberg kommer ikke videre ind på, hvad det på nuværende tidspunkt for af konsekvenser for TDC.

Pensionskasserne har luftet ambitionen om, at de vil bruge TDC som motor til at øge hastigheden og dækningen af fiber-bredbånd i Danmark ganske betydeligt.

Målet er, at alle danskere inden for de kommende syv-otte år skal have adgang til 1GB/s bredbånd.

Læs mere: Her er pensionskassernes plan med at købe TDC: Står klar til at investere massivt i mobil- og bredbånd

Pensionskasserne peger desuden på, at ambitionen er at "reducere infrastrukturduplikationen og accelerere kvaliteten, udvidelsen og hastigheden af alle telenetværk på tværs af hele Danmark."

Pensionskasserne har ingen planer om at afskedige TDC-medarbejdere, hvis et opkøb går igennem.

TDC med momentum

Der er ingen tvivl om, at mægtige TDC for alvor har opbygget momentum i starten af 2018.

Siden nytår har 46.000 danskere skiftet til TDC, og det betyder, at virksomheden nu sidder på 40 procent af det danske marked for mobilkunder.

Læs mere her: TDC brager fremad: Har hentet 46.000 nye mobilkunder siden nytår

Det vækker da også glæde hos selskabets topchef, Pernille Erenbjerg, der særligt fremhæver mobilforretningen.

"Jeg er meget tilfreds med den udvikling, som vores mobilforretning har været igennem de seneste to år. Vi har haft et stærkt fokus på at have det bedste mobilnetværk i Danmark, og den strategi kvitterer vores kunder for," lød det fra Pernille Erenbjerg i forbindelse med kvartalsrapporten.

Læs også: Overblik i krigen om de danske mobilkunder: Hvordan har dit mobilselskab klaret sig?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere