Artikel top billede

SAS ramt af SolarWinds-hacket

Flyselskabet SAS er blevet ramt af det berygtede SolarWinds-angreb.

Flyselskabet SAS er den seneste virksomhed, der melder sig til flokken af globale virksomheder, der er blevet ramt af SolarWinds-angrebet.

Det skriver det norske medie Dagens Næringsliv.

Ifølge mediet selv har også SAS installeret den bagdør, der giver hackere potentiel adgang til selskabets interne computersystemer gennem en softwareopdatering.

Flyselskabet har dog indtil videre ikke fundet tegn på, at bagdøren er blevet brugt, siger SAS' sikkerhedschef, Thomas Widén, til Dagens Næringsliv.

Herhjemme er indtil videre to danske energiselskaber blevet ramt af hackerangrebet. Der er dog endnu ikke sat navn på de to energiselskaber.

Læs også: FireEye, Microsoft og den amerikanske regering: Her er overblikket over det største hack i amerikansk historie

SolarWinds-hacket begyndte at rulle i december 2020, hvor først sikkerhedsvirksomheden FireEye opdagede, at de var blevet kompromitterede gennem en åbning, der kom fra deres amerikanske softwareleverandør SolarWinds.

Bagdøren kom gennem en skadelig opdatering, som hackere - ved at have kompromitterede SolarWinds - havde skubbet ud til 18.000 kunder kloden over.

I dag peger både stater og eksperter på, at det er russiske statsstøttede hackere, der står bag. Og Microsofts vicepræsident har anslået, at over 1000 programmører har arbejdet sammen om at skabe det gigantiske angreb.

Læs også:

To store danske energiselskaber ramt af SolarWinds-angrebet

Overblik: Disse organisationer er blevet ramt af det store SolarWinds-hack - indtil videre

Microsoft: Mere end 1.000 programmører har været med til SolarWinds-hack - det 'mest sofistikerede angreb nogensinde'