SAS ramt af SolarWinds-hacket

Flyselskabet SAS er blevet ramt af det berygtede SolarWinds-angreb.

Flyselskabet SAS er den seneste virksomhed, der melder sig til flokken af globale virksomheder, der er blevet ramt af SolarWinds-angrebet.

Det skriver det norske medie Dagens Næringsliv.

Ifølge mediet selv har også SAS installeret den bagdør, der giver hackere potentiel adgang til selskabets interne computersystemer gennem en softwareopdatering.

Flyselskabet har dog indtil videre ikke fundet tegn på, at bagdøren er blevet brugt, siger SAS' sikkerhedschef, Thomas Widén, til Dagens Næringsliv.

Herhjemme er indtil videre to danske energiselskaber blevet ramt af hackerangrebet. Der er dog endnu ikke sat navn på de to energiselskaber.

Læs også: FireEye, Microsoft og den amerikanske regering: Her er overblikket over det største hack i amerikansk historie SolarWinds-hacket begyndte at rulle i december 2020, hvor først sikkerhedsvirksomheden FireEye opdagede, at de var blevet kompromitterede gennem en åbning, der kom fra deres amerikanske softwareleverandør SolarWinds.

Bagdøren kom gennem en skadelig opdatering, som hackere - ved at have kompromitterede SolarWinds - havde skubbet ud til 18.000 kunder kloden over.

I dag peger både stater og eksperter på, at det er russiske statsstøttede hackere, der står bag. Og Microsofts vicepræsident har anslået, at over 1000 programmører har arbejdet sammen om at skabe det gigantiske angreb.

Læs også:

To store danske energiselskaber ramt af SolarWinds-angrebet

Overblik: Disse organisationer er blevet ramt af det store SolarWinds-hack - indtil videre

Microsoft: Mere end 1.000 programmører har været med til SolarWinds-hack - det 'mest sofistikerede angreb nogensinde'


mest debatterede artikler

Premium
"Jeg er nok blandt de 10 personer i Dinero, der har haft det sværest i de seneste måneder. Det er dog noget, som jeg har forsøgt at skjule. Jeg har hanket op i mig selv og forsøgt at se glad og optimistisk ud"
Af alle vores ansatte, så er jeg nok blandt de 10 personer i Dinero, der har haft det sværest i de seneste måneder. Det er dog noget, som jeg har forsøgt at skjule. Jeg har hanket op i mig selv og forsøgt at se glad og optimistisk ud, selv om jeg ikke altid har været det.
Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.