Mange norske el-selskaber ramt af Solarwinds-angreb

Et tocifret antal norske elselskaber har været ramt af Solarwinds-sårbarheden.

I december blev et tocifret antal norske elselskaber ramt af Solarwinds-angrebet.

Det skriver det norske erhvervsmedie Dagens Näringsliv.

De norske el-selskaber har brugt Solarwinds-softwaren, men ifølge mediet har ingen dog forsøgt at udnytte sårbarheden.

”Elselskaberne har ikke været ramt af forsøg på at udnytte sårbarheden. De har haft bagdøren, men ingen aktører har forsøgt at udnytte den, ” siger Margrete Raaum, leder af den norske organisation Kraftcert.

Læs også: To store danske energiselskaber ramt af SolarWinds-angrebet

Verdens mest sofistikerede angreb
Solarwinds er blevet karakteriseret som det hidtil mest sofistikerede cyberangreb, som verden har set.

I angrebet har hackere brugt en sårbarhed i netværksovervågningssoftware fra it-selskabet Solarwind, og det har ramt private virksomheder og offentlige myndigheder over hele verden.

I Danmark har to elselskaber også haft været ramt af Solarwinds-sårbarheden, men navnene på selskaber er ikke blevet offentliggjort.

Det har også tidligere været rapporteret at flyselskabet SAS har haft Solarwinds-bagdøren, men heller ikke hos SAS lader det til, at nogen har forsøgt at udnytte bagdøren.

Læs også: SAS ramt af SolarWinds-hacketPremium
Sådan slipper danske it-selskaber afsted med at betale nul kroner i skat: "Der er klare tegn på, at spekulation i selskabsskat er udbredt"
En lang række it-selskaber på dansk jord betalte nul kroner i selskabsskat i løbet af 2019. Der findes flere årsager til - både mere eller mindre hæderlige - at selskaberne ikke poster penge i fælleskassen, lyder det fra global skatteekspert. Flere grunde er helt reelle mens andre er mere spekulative.
Computerworld
Endnu en tragisk ulykke med førerløs Tesla: Musk har store forventninger til ny software
En tragisk dødsulykke i USA i weekenden har sat forøget fokus på Teslas eksisterende semiautomatiske system og det kommende fuldautomatiske, der skal gøre bilerne helt selvkørende.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.