Artikel top billede

Huawei runder én milliard aktive smartphones: Afviser blankt rygter om salg af smartphone-forretning

Grundlæggeren af Huawei Ren Zhengfei fortæller nu, at den kinesiske smartphoneproducent har rundet én milliard aktive telefoner. Samtidig lægger han rygtet om salg af den lukrative forretning endeligt i graven.

Mens USA's skiftende præsidenter har spændt ben for Huawei inden for udrulning af 5G netværket, så ser går det fortsat fremad for selskabet salg af smartphones.

Stifter af det kinesiske it-firma Ren Zhengfei fortæller nu, at Huawei har én milliard aktive smartphones verden over netop nu.

Samtidig slår han endnu engang fast, at der ikke er hold i rygterne om, at Huawei overvejer at sælge smartphone-forretningen fra.

”Vi har besluttet, at vi under ingen omstændigheder kommer til at frasælge vores forbruger-afdeling, vores smartphone-forretning,” siger Ren Zhengfei ifølge en meddelelse fra selskabet.

Læs også: Huawei lægger sag an mod de amerikanske myndigheder

Sakker fortsat bagud

Men på trods af milepælen for smartphone-salget, så går det fortsat ned ad bakke for den kinesiske producent.

Sanktioner fra USA har ramt Huawei hårdt, og for kort tid siden blev virksomheden vippet af tronen som verdens største producent af telefoner.

I 2020 solgte Huawei 33 millioner telefoner. Det er et fald på 41 procent sammenlignet med året før, og samtidig rasslede selskabet ned på en sjetteplads over største producenter af smartphones.

Læs mere her: Huaweis smartphone-salg styrtdykker efter amerikanske sanktioner: Mister førstepladsen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere