Artikel top billede

(Foto: Computerworld.dk)

Huawei runder én milliard aktive smartphones: Afviser blankt rygter om salg af smartphone-forretning

Grundlæggeren af Huawei Ren Zhengfei fortæller nu, at den kinesiske smartphoneproducent har rundet én milliard aktive telefoner. Samtidig lægger han rygtet om salg af den lukrative forretning endeligt i graven.

Mens USA's skiftende præsidenter har spændt ben for Huawei inden for udrulning af 5G netværket, så ser går det fortsat fremad for selskabet salg af smartphones.

Stifter af det kinesiske it-firma Ren Zhengfei fortæller nu, at Huawei har én milliard aktive smartphones verden over netop nu.

Samtidig slår han endnu engang fast, at der ikke er hold i rygterne om, at Huawei overvejer at sælge smartphone-forretningen fra.

”Vi har besluttet, at vi under ingen omstændigheder kommer til at frasælge vores forbruger-afdeling, vores smartphone-forretning,” siger Ren Zhengfei ifølge en meddelelse fra selskabet.

Læs også: Huawei lægger sag an mod de amerikanske myndigheder

Sakker fortsat bagud

Men på trods af milepælen for smartphone-salget, så går det fortsat ned ad bakke for den kinesiske producent.

Sanktioner fra USA har ramt Huawei hårdt, og for kort tid siden blev virksomheden vippet af tronen som verdens største producent af telefoner.

I 2020 solgte Huawei 33 millioner telefoner. Det er et fald på 41 procent sammenlignet med året før, og samtidig rasslede selskabet ned på en sjetteplads over største producenter af smartphones.

Læs mere her: Huaweis smartphone-salg styrtdykker efter amerikanske sanktioner: Mister førstepladsen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere