Artikel top billede

Huaweis smartphone-salg styrtdykker efter amerikanske sanktioner: Mister førstepladsen

Den kinesiske topproducent af telefoner Huawei tager et massivt dyk i salget af selskabets smartphones. Antallet af solgte enheder falder med over 40 procent.

I løbet af de sidste tre måneder af 2020 solgte den kinesiske smartphone-producent Huawei godt 33 millioner telefoner.

Det er et drastisk fald sammenlignet med året forinden på 41 procent for den kinesiske it-gigant.

Faldet betyder samtidig, at Huawei mister sin placering som verdens største smartphoneproducent og i stedet må finde sig selv på en sjetteplads blandt verdens producenter.

Det skriver erhvervsmediet CNBC.

Resultatet står i skærende kontrast til den amerikanske iPhone-producent Apple, der i dag har fremlagt et rekordregnskab, hvor antallet af solgte telefoner overgår tidligere salg.

I løbet af det sidste kvartal i 2020 solgte Apple svimlende 90 millioner iPhones. Altså et godt stykke over den kinesiske konkurrent.

Læs mere her: Apple sætter ny kvartals-rekord: Tjener 79 millioner kroner i timen døgnet rundt - omsætning runder 700 milliarder kroner

Fortsat hårdt ramt af sanktioner

Den markante nedgang for slaget hos Huawei kommer efter, at den tidligere amerikanske præsident lagde maksimal pres på selskabet ved at udelukke amerikanske firmaer i at samarbejde med virksomheden.

For smartphone-delen af Huawei betød det, at man ikke længere kunne benytte Googles velkendte styresystem Android på sine telefoner. Derfor var Huawei nødt til at bygge sit eget styresystem til selskabets telefoner.

Det har haft mindre betydning for Huaweis kinesiske forretning fordi Kina allerede har et lignende forbud mod eksempelvis Googles tjenester, men rammer altså selskabets øvrige markeder.

Huaweis forretning er generelt hårdt ramt af de amerikanske sanktioner, der også har fået en stor del af den vestlige verden til at fravælge Huawei til den kommende 5G-udrulning.

På trods af, at amerikanerne har valgt en ny præsident, så er der dog ingen udsigter til, at Joe Biden kommer til at føre en anderledes politik over for Kina.

Læs mere her: Ingen udsigt til lempelser for Huawei med ny amerikansk præsident: "Kuglen har forladt pistolen"




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere