Artikel top billede

Huaweis smartphone-salg styrtdykker efter amerikanske sanktioner: Mister førstepladsen

Den kinesiske topproducent af telefoner Huawei tager et massivt dyk i salget af selskabets smartphones. Antallet af solgte enheder falder med over 40 procent.

I løbet af de sidste tre måneder af 2020 solgte den kinesiske smartphone-producent Huawei godt 33 millioner telefoner.

Det er et drastisk fald sammenlignet med året forinden på 41 procent for den kinesiske it-gigant.

Faldet betyder samtidig, at Huawei mister sin placering som verdens største smartphoneproducent og i stedet må finde sig selv på en sjetteplads blandt verdens producenter.

Det skriver erhvervsmediet CNBC.

Resultatet står i skærende kontrast til den amerikanske iPhone-producent Apple, der i dag har fremlagt et rekordregnskab, hvor antallet af solgte telefoner overgår tidligere salg.

I løbet af det sidste kvartal i 2020 solgte Apple svimlende 90 millioner iPhones. Altså et godt stykke over den kinesiske konkurrent.

Læs mere her: Apple sætter ny kvartals-rekord: Tjener 79 millioner kroner i timen døgnet rundt - omsætning runder 700 milliarder kroner

Fortsat hårdt ramt af sanktioner

Den markante nedgang for slaget hos Huawei kommer efter, at den tidligere amerikanske præsident lagde maksimal pres på selskabet ved at udelukke amerikanske firmaer i at samarbejde med virksomheden.

For smartphone-delen af Huawei betød det, at man ikke længere kunne benytte Googles velkendte styresystem Android på sine telefoner. Derfor var Huawei nødt til at bygge sit eget styresystem til selskabets telefoner.

Det har haft mindre betydning for Huaweis kinesiske forretning fordi Kina allerede har et lignende forbud mod eksempelvis Googles tjenester, men rammer altså selskabets øvrige markeder.

Huaweis forretning er generelt hårdt ramt af de amerikanske sanktioner, der også har fået en stor del af den vestlige verden til at fravælge Huawei til den kommende 5G-udrulning.

På trods af, at amerikanerne har valgt en ny præsident, så er der dog ingen udsigter til, at Joe Biden kommer til at føre en anderledes politik over for Kina.

Læs mere her: Ingen udsigt til lempelser for Huawei med ny amerikansk præsident: "Kuglen har forladt pistolen"
IT-JOB

Metroselskabet og Hovedstadens Letbane

IT-projektleder

Politiets Efterretningstjeneste

Centerchef til Infrastruktur i PET

Saab Danmark A/S

System Engineer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere