Huaweis smartphone-salg styrtdykker efter amerikanske sanktioner: Mister førstepladsen

Den kinesiske topproducent af telefoner Huawei tager et massivt dyk i salget af selskabets smartphones. Antallet af solgte enheder falder med over 40 procent.

I løbet af de sidste tre måneder af 2020 solgte den kinesiske smartphone-producent Huawei godt 33 millioner telefoner.

Det er et drastisk fald sammenlignet med året forinden på 41 procent for den kinesiske it-gigant.

Faldet betyder samtidig, at Huawei mister sin placering som verdens største smartphoneproducent og i stedet må finde sig selv på en sjetteplads blandt verdens producenter.

Det skriver erhvervsmediet CNBC.

Resultatet står i skærende kontrast til den amerikanske iPhone-producent Apple, der i dag har fremlagt et rekordregnskab, hvor antallet af solgte telefoner overgår tidligere salg.

I løbet af det sidste kvartal i 2020 solgte Apple svimlende 90 millioner iPhones. Altså et godt stykke over den kinesiske konkurrent.

Læs mere her: Apple sætter ny kvartals-rekord: Tjener 79 millioner kroner i timen døgnet rundt - omsætning runder 700 milliarder kroner

Fortsat hårdt ramt af sanktioner
Den markante nedgang for slaget hos Huawei kommer efter, at den tidligere amerikanske præsident lagde maksimal pres på selskabet ved at udelukke amerikanske firmaer i at samarbejde med virksomheden.

For smartphone-delen af Huawei betød det, at man ikke længere kunne benytte Googles velkendte styresystem Android på sine telefoner. Derfor var Huawei nødt til at bygge sit eget styresystem til selskabets telefoner.

Det har haft mindre betydning for Huaweis kinesiske forretning fordi Kina allerede har et lignende forbud mod eksempelvis Googles tjenester, men rammer altså selskabets øvrige markeder.

Huaweis forretning er generelt hårdt ramt af de amerikanske sanktioner, der også har fået en stor del af den vestlige verden til at fravælge Huawei til den kommende 5G-udrulning.

På trods af, at amerikanerne har valgt en ny præsident, så er der dog ingen udsigter til, at Joe Biden kommer til at føre en anderledes politik over for Kina.

Læs mere her: Ingen udsigt til lempelser for Huawei med ny amerikansk præsident: "Kuglen har forladt pistolen"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft klar med splinternye bærbare: Endelig undgår selskabet en fatal fejltagelse
Microsoft er klar med fjerde generation af sin Surface Laptop. Og her undgår Microsoft omsider at være for karrig med lagerpladsen.
Computerworld
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Sådan rammer krisen virksomheder, medarbejdere og support
Alle ved, at COVID-19 har haft store konsekvenser for virksomheder, indkøbsmønstre og medarbejdere – men præcis hvilke? Seneste indblik fra Zendesk Benchmark kortlægger udvalgte effekter af pandemien på tværs af 23.000 virksomheder verden over.