Artikel top billede

(Foto: Computerworld.dk)

Huawei lægger sag an mod de amerikanske myndigheder

Den kinesiske it-gigant Huawei opgiver ikke kampen mod den amerikanske regerings forbud mod smartphone-producenten. Selskabet har derfor valgt at lægge sag an mod de amerikanske myndigheder.

Huawei tager nu yderligere værktøjer i brug i kampen mod den amerikanske regerings forbud mod selskabet.

Selvom præsidentposten har skiftet hænder i USA, så er forbuddet mod den kinesiske telekommunikationsvirksomhed stadig gældende, men det vil Huawei havde ændret.

Derfor lægger selskabet nu sag an mod de amerikanske myndigheder, skriver avisen The Wall Street Journal.

Læs også: Huawei-stifter rækker hånden ud til Joe Biden: Håber på at kunne købe "store mængder" af amerikanske produkter

Selskabet er blevet vurderet til at være en trussel mod den nationale sikkerhed, men den beslutning vil selskabet have omgjort.

Huawei har rejst sag mod USA's føderale kommunikations myndigheder ved den amerikanske appeldomstol mandag.

Tiltagende mod Huawei blev eskaleret under Donald Trumps præsidentperiode, men er altså fortsat gældende selvom Joe Biden har er flyttet ind i Det Hvide Hus.

Den kinesiske it-gigant har kaldt udelukkelsen fra at amerikanske virksomheder må samarbejde med Huawei for "arbitrær" og at den "mangler opbakning af substantielle beviser," skriver avisen.

Læs også:

Huaweis smartphone-salg styrtdykker efter amerikanske sanktioner: Mister førstepladsen

Rygte: Huawei overvejer at sælge sine to top smartphone-brands, P- og Mate
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere