Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Intel taber retssag og skal betale to milliarder dollar: "Det er skandaløst"

Chipgiganten Intel har tabt en retsag i USA, og er blevet idømt en bøde på hele 2,1 milliarder dollar. Det er en af de største bøder for en patentsag i USA's historie.

Den amerikanske chipproducent Intel skal betale mere end to milliarder dollar efter at have tabt en sag om to patenter. Det svarer til godt 13 milliarder kroner.

Det har en domstol i den amerikanske delstat Texas besluttet. Intel valgte at applere sagen på stedet.

Det skriver Bloomberg.

Patentet, som domstolen mener, at Intel har overtrådt tilhører den hollandske producent NXP Semiconductors, der er ejet af VLSI Technology.

Læs også: USA ramt af akut chip-mangel – Joe Biden på vej med gigant-investering

Sagen handler om to patentener, som domstolen mener Intel har overtrådt. I den ene sag lyder erstatningen på 1,5 milliarder kroner, mens den anden er på 675 millioner dollar.

Intels advokater mener, måske mindre overraskende, ikke at man har brudt reglerne, og at dommen desuden er alt for hård.

VLSI "tog to patenter ned fra hylden, som ikke har været brug i 10 og sagde, ' vi vil gerne bede om to milliarder.' Det et skandaløst krav af VLSI, der vil beskatte de virkelige innovative virksomheder," siger Intels advokat William Lee.

Læs også: Intel konkluderer om Apples M1-cpu: ”Vi er op til seks gange hurtigere”
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere