Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Intel taber retssag og skal betale to milliarder dollar: "Det er skandaløst"

Chipgiganten Intel har tabt en retsag i USA, og er blevet idømt en bøde på hele 2,1 milliarder dollar. Det er en af de største bøder for en patentsag i USA's historie.

Den amerikanske chipproducent Intel skal betale mere end to milliarder dollar efter at have tabt en sag om to patenter. Det svarer til godt 13 milliarder kroner.

Det har en domstol i den amerikanske delstat Texas besluttet. Intel valgte at applere sagen på stedet.

Det skriver Bloomberg.

Patentet, som domstolen mener, at Intel har overtrådt tilhører den hollandske producent NXP Semiconductors, der er ejet af VLSI Technology.

Læs også: USA ramt af akut chip-mangel – Joe Biden på vej med gigant-investering

Sagen handler om to patentener, som domstolen mener Intel har overtrådt. I den ene sag lyder erstatningen på 1,5 milliarder kroner, mens den anden er på 675 millioner dollar.

Intels advokater mener, måske mindre overraskende, ikke at man har brudt reglerne, og at dommen desuden er alt for hård.

VLSI "tog to patenter ned fra hylden, som ikke har været brug i 10 og sagde, ' vi vil gerne bede om to milliarder.' Det et skandaløst krav af VLSI, der vil beskatte de virkelige innovative virksomheder," siger Intels advokat William Lee.

Læs også: Intel konkluderer om Apples M1-cpu: ”Vi er op til seks gange hurtigere”
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere