Intel konkluderer om Apples M1-cpu: ”Vi er op til seks gange hurtigere”

Intel insisterer på, at sine nyeste laptop-processorer er markant hurtigere og mere anvendelig i en lang række discipliner.

Ifølge Intel er bærbare udstyret med selskabets nyeste processorer mindst lige så hurtige og strømeffektive som Apples nye M1-baserede stjerner.

Det er til trods for en bred enighed blandt anmeldere om, at Apples første egenudviklede processor, døbt M1, er i en klasse for sig, når det gælder ydelse i forhold til strømforbrug, hjulpet godt på vej af sine heterogene arkitektur.

Chip-kæmpen Intel insisterer nu i et nyt PR-offensiv på, at maskiner udstyret med 11. generation af Core-processorerne rent faktisk er hurtigere, når det gælder en lang stribe opgaver.

I enkelte tilfælde skulle Intels nye CPU-kollektion være helt op til seks gange hurtigere, lyder det.

Her er de hurtigst
Ifølge Intel skulle selskabets nyeste processor til slanke og lette maskiner, Core i7 1185G7, være op til 3,23 gange hurtigere til kontoropgaver som visse Excel-udregninger, mens de overordnet set skulle uydes 30 procent højere i Intels nye top-processor.

Det er vel at mærke ifølge Intels egne benchmarks.

Computerworlds søstermedie, PCWorld, noterer her, at ud over at tallene skal tages med et gran salt, skal der også medregnes, at der er tale om test-discipliner som sandsynligvis er nøje udvalgt for at sætte Intels nye stjerne i det bedste mulige lys.

Samme strategi blev også anvendt i Intels bredside mod ærkerivalen AMD’s laptop-CPU’er i efteråret, som ifølge Intel selv skulle være langt efter selskabet, når det gælder strømforbrug.

Et lignende billede tegner sig i de såkaldte ’Artificial Intelligence’-discipliner, hvor Intel påstår, at deres nyeste topprocessor løber gennemsnitteligt halvanden gange hurtigere, og endda op til seks gange hurtigere i programmet ’Gigapixel AI’, når der skal forstørres store billeder.

Læs også: Vinterens bedste laptops: Her er Computerworlds favoritter i alle prislag og genrer


Diskutabel driftstid
Intel fortsætter sin tirade mod Apple med overraskende resultater, når det kommer til driftstid.

Her har Apple ellers lykkedes med at kreere en højt ydende processor, der er så strømbesparende, at der både kan ydes højt og bruges så lidt strøm, af den kan køles passivt inde i sin nyeste Macbook Air-model. Som af den grund er helt lydløs i brug.

Ikke desto mindre fremturer Intel, at en maskine som den lette og fine Acer Swift 5 (med Core i7-1165G7 ombord) kan holde sig kørende lige så længe som Macbook Air.

Her skal bemærkes, at Intel i sin test lader skærmen lyse op til hele 250 nits på begge maskiner, mens Acer-maskinen er udstyret med et 56 Wh batteri mod knap 50 Wh i den nyeste Macbook Air.

Læs også: Test: Brutal magtdemonstration fra Apple: Computerworld er blæst bagover af det termonukleare kraftværk i ny Macbook


Vinder på supporten
Er der et område, hvor Intel-processorerne har en medfødt fordel, så er det, når der skal understøttes programmer vidt og bredt – særligt spil.

Det understreger Intel også ved at vise, både hvordan der kan ydes højere i en række udvalgte spil, men særligt hvordan M1-baserede maskiner slet ikke kan afvikle nogle af dagens mest populære spil.

Intels sidste bredside mod Apple går på M1-maskinernes manglende evner, når det gælder tilslutninger. Her minder Intel om, at Apples nye maskiner kommer til kort, når der skal sluttes eksternt tilbehør som mere end en skærm, spillekontrollers, e-GPU og meget andet tilbehør igennem den manglende Thunderbolt-port.

Læs også: Presset Intel overvejer at søge teknisk bistand udefra: ”Der findes en fremtid, hvor vi anvender andres processer og teknologi”Premium
USA efter kæmpe Microsoft-hack: At patche er ikke nok, hvis du allerede er kompromitteret
Det Hvide Hus advarer alle virksomheder efter opdagelsen af stor Microsoft Exchange-sårbarhed. Advarslen er også til dem, der har installeret den seneste patch.
Computerworld
Apples næste MacOS rummer en potentiel bombe for udvalgte Mac-brugere
Brugere af Apples nyeste Macbooks og Macs kan opleve at visse apps ikke længere vil fungere i udvalgte regioner.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations.