Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Danske Nodes skifter efter over tre års japansk ejerskab navn til Monstarlab

Nodes er nu officielt fortid på det danske marked- Udviklingshuset, som blev stiftet i 2008 og som de seneste tre et halvt år år har været ejet af japanske Monstarlab, har nu skiftet navn.

Efter at det danske udviklingshus Nodes i 2017 blev solgt til japanske Monstarlab, har Nodes nu officielt skiftet navn, så det flugter med moderselskabet, Monstarlab.

Det fremgår af en ændring i CVR.

Med navneforandringen cementerer danske Nodes, der blev stiftet i 2008, at selskabet er en del af den store japanske forretning.

Det fortæller den danske landechef, Anders Krag, der har talt med ITWatch.

"Nu kan vi bryde ud af den eksisterende opfattelse i markedet og i højere grad sige, at vi faktisk er en anden virksomhed med 1200 medarbejdere globalt, og at vi kommer med et endnu bredere sæt af kompetencer Og det positionerer vi under det nye Monstarlab-brand," lyder det fra Anders Krag til ITWatch.

Han gør det samtidig klart, at det nye Monstarlab i Danmark skal eksekvere en aggressiv vækststrategi - både organisk og via opkøb - i markedet, der skal føre til, at omsætningen er fordoblet ved udgangen af 2023.

I regnskabsåret for 2019 havde det daværende Nodes en bruttofortjeneste på 34,6 millioner kroner.

Da Nodes i august 2017 kom på japanske hænder, havde selskabet ifølge Børsen en værdi på cirka 100 millioner kroner.

Læs mere om det her: Dansk app-firma solgt til japanere for stort millionbeløb

I forbindelse med handlen blev de to stiftere af Nodes, Andreas Rasmussen og Daniel Højris Bæk, som ledere af virksomheden, og beholdte samtidig 15 procent af aktierne i Nodes, mens resten blev overtaget af Monstarlab.

Senere røg Daniel Højris Bæk næsten helt til tops i japanske Monstarlab, da han i 2019 blev udnævnt til executive vice president med ansvar for udviklingen af hele koncernen.

Læs mere om det her: Stifter af danske Nodes bliver direktør i japansk it-firma

Og i begyndelsen af 2020 blev Nodes danske CTO, Andreas Rasmussen, også hevet op i den japanske organisation, hvor han blev udnævnt som group CTO med 800 udviklere under sig.

Det talte Computerworld med Andreas Rasmussen om. Læs interviewet her: Tidligere Android-udvikler bliver CTO for 800 udviklere: Casper Rasmussen skal implementere ny udviklingsorganisation i japanske Monstarlab

Det internationale topjob som CTO hos Monstarlab, sagde Casper Rasmussen dog farvel til under et år senere.

Han sagde nemlig sin stilling op for i stedet at forfølge et dansk erhvervseventyr, der skal revolutionere elbilsmarkedet, i form af Monta, som han i dag er direktør for og var med til at stifte.

Det kan du læse mere om her: Siger farvel til toppost i Monstarlab med 800 mand under sig for at blive direktør i lille dansk startup: "Jeg er ikke stødt på en lige så spændende idé, som den her"