Axapta-eksperter scorer i første halvleg

Stærkt fokus på Axapta har i danske Next Innovations første år fået virksomheden til at vokse fra tre til 10 mand. En indtjeningsgrad på næsten 30 procent giver Next Innovation tro på fremtiden. Selskabet er nu ved at flytte udviklingsopgaver til det prisbillige Indien.

Next Innovation har lidt over et år efter sine første spæde skridt udviklet sig til et decideret Microsoft-hus og ikke kun en Axapta-forhandler.

Ikke mindst integrationsprojekter, hvor Axapta limes sammen med andre forretningsapplikationer har været med til at skabe et stærkt startresultat på 2,6 millioner kroner for den nu 10 mand store virksomhed.

Next Innovation består af en dansk virksomhed med fokus på hele EMEA-regionen samt en amerikansk til at dække både Syd- og Nordamerika samt Canada.

Lim til Axapta-systemer

Selskabet har haft succes med en strategi, hvor Axapta er omdrejningspunktet, men ikke nødvendigvis hele svaret på virksomhedernes behov.

- Vi har udviklet et komplet koncept til at udvikle i .NET og BizTalk op mod Axapta, for vi tror ikke, at virksomhederne kan klare sig bare med Axapta. Eksempelvis kan man have et oldnordisk lagerstyringssystem, som måske opfylder virksomhedens behov og gerne ville integrere det med Axapta, forklarer direktør i Next Innovation, Christer Jensen.

Han mener, at en af virksomhedens forcer er, at den bruger grundsten fra Axapta i udviklingen af nye forretningsapplikationer i stedet for som mange udviklingshuse at "opfinde den dybe tallerken" hver gang, man skal lave et nyt system.

- Der er jo masser af forretningslogik i Axapta, som man kan bygge videre på. På den måde laver vi kun det mest nødvendige i form af en skal, som kan forbindes via .NET, siger direktøren.

Nyt kontor i Odense
Next Innovation har i denne måned åbnet nyt kontor i Odense og fordeler sig nu med seks mand i Århus og fire på den nye adresse.

På Fyn har man samtidig indledt et samarbejde med konsulentvirksomheden Neoprocess, som tager sig af projektledelsen hos kunderne, mens Next Innovation sørger for kodearbejdet bag.

Next Innovation Aps Årsregnskab
Millioner kroner2003/042002/03
Omsætning8-
Bruttofortjeneste6,4-
Resultat før skat 3,6-
Resultat2,5-
Egenkapital2,5-
Antal ansatte103

I den sammenhæng har virksomheden ikke været blind for den nye trend med at lægge udviklingsopgaver i Asien og har gennem længere tid sonderet terrænet i Indien.

Det fører nu til en samarbejdsaftale med en lille håndfuld Axapta-eksperter der, men det har taget lang tid at finde den rigtige partner, forklarer Christer Jensen.

- Vi var i en fase, hvor vi forsøgte en del kontakter, men vi fandt ofte ud af, at de ikke rigtig kunne det, de sagde de kunne. Nu har vi et "proof of concept" fra en lille gruppe på fire mand, og det passer godt til vores filosofi om helst at ville arbejde sammen med små virksomheder. Det har vores kunder også sat pris på, siger direktøren.

Næste års resultat forventes at blive på niveau med dette års, og det skyldes blandt andet udgifter til etableringen af det nye kontor, nye medarbejdere samt en optimering af produktporteføljen.

Det amerikanske kontor har fra begyndelsen været ledet ledet af den tidligere salgsdirektør i Damgaard, Peter Wagner, men han er nu hoppet tilbage i folden via en ansættelse i Microsoft, som nu ejer hans tidligere arbejdsgiver.

Hans position i Next Innovation er blevet besat af endnu en Damgaard-figur, nemlig Henrik Almind.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere