Artikel top billede

BEC åbner op for mere samarbejde blandt danske bankdatacentraler

De danske bankcentraler bør arbejde langt tættere sammen, end det er tilfældet i dag. Sådan lyder vurderingen fra flere sider blandt de danske bankdata-virksomheder.

Danske bankers it-infrastruktur er alt for forskellig. Det spænder ben for opkøb og salg internt i den danske finanssektor.

Derfor ser den danske bankdatacentral BEC gerne, et meget tættere samarbejde med de øvrige bankcentraler i Danmark.

Det skriver Børsen.

“Hvis man sidder som bank og skal fusionere, så er de store udfordringer, at det koster nogle penge at komme ud af en aftale, og at det er et ret stort arbejde at implementere en helt ny it-platform – både i forhold til nye it-systemer og nye processer,” siger direktør for BEC, Jesper Nielsen, til avisen.

Læs også: BEC indgår partnerskab med fremadstormende fintech-selskab

Både SDC og Bankdata kan genkende problemet, og de mener også, at der er behov for, at den danske finanssektor får fusioneret sin digitale infrastruktur langt mere, end det er tilfældet i dag.

Bankdatacentralerne er ejet af deres kunder. Det betyder, at selskaberne i dag leverer it-løsninger til deres egne ejere, der altså fordeler sig mellem en række danske banker og pengeinstitutter.

Hos SDC påpeger direktør Jesper Scharff, at muligheden for sammenlægning af de tre danske bankdatacentraler. Han vurderer, at det ikke er lykkedes netop fordi det vil være mere besværligt end mange forestiller sig.

Læs også: Derfor rydder BEC-boss op og forandrer hele butikken: Sløvt udviklingstempo har ramt vores kunder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere