Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

BEC åbner op for mere samarbejde blandt danske bankdatacentraler

De danske bankcentraler bør arbejde langt tættere sammen, end det er tilfældet i dag. Sådan lyder vurderingen fra flere sider blandt de danske bankdata-virksomheder.

Danske bankers it-infrastruktur er alt for forskellig. Det spænder ben for opkøb og salg internt i den danske finanssektor.

Derfor ser den danske bankdatacentral BEC gerne, et meget tættere samarbejde med de øvrige bankcentraler i Danmark.

Det skriver Børsen.

“Hvis man sidder som bank og skal fusionere, så er de store udfordringer, at det koster nogle penge at komme ud af en aftale, og at det er et ret stort arbejde at implementere en helt ny it-platform – både i forhold til nye it-systemer og nye processer,” siger direktør for BEC, Jesper Nielsen, til avisen.

Læs også: BEC indgår partnerskab med fremadstormende fintech-selskab

Både SDC og Bankdata kan genkende problemet, og de mener også, at der er behov for, at den danske finanssektor får fusioneret sin digitale infrastruktur langt mere, end det er tilfældet i dag.

Bankdatacentralerne er ejet af deres kunder. Det betyder, at selskaberne i dag leverer it-løsninger til deres egne ejere, der altså fordeler sig mellem en række danske banker og pengeinstitutter.

Hos SDC påpeger direktør Jesper Scharff, at muligheden for sammenlægning af de tre danske bankdatacentraler. Han vurderer, at det ikke er lykkedes netop fordi det vil være mere besværligt end mange forestiller sig.

Læs også: Derfor rydder BEC-boss op og forandrer hele butikken: Sløvt udviklingstempo har ramt vores kunder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Udnyt ressourcerne bedre og skru op for overskuddet
Spildt arbejde, ineffektive processer og ringe forretningsindsigt er blot tre tegn på ringe ressourceudnyttelse. I dette whitepaper får du viden om, hvordan du måler ressourceudnyttelsen – og bruger indsigten operationelt, taktisk og strategisk.