Artikel top billede

BEC åbner op for mere samarbejde blandt danske bankdatacentraler

De danske bankcentraler bør arbejde langt tættere sammen, end det er tilfældet i dag. Sådan lyder vurderingen fra flere sider blandt de danske bankdata-virksomheder.

Danske bankers it-infrastruktur er alt for forskellig. Det spænder ben for opkøb og salg internt i den danske finanssektor.

Derfor ser den danske bankdatacentral BEC gerne, et meget tættere samarbejde med de øvrige bankcentraler i Danmark.

Det skriver Børsen.

“Hvis man sidder som bank og skal fusionere, så er de store udfordringer, at det koster nogle penge at komme ud af en aftale, og at det er et ret stort arbejde at implementere en helt ny it-platform – både i forhold til nye it-systemer og nye processer,” siger direktør for BEC, Jesper Nielsen, til avisen.

Læs også: BEC indgår partnerskab med fremadstormende fintech-selskab

Både SDC og Bankdata kan genkende problemet, og de mener også, at der er behov for, at den danske finanssektor får fusioneret sin digitale infrastruktur langt mere, end det er tilfældet i dag.

Bankdatacentralerne er ejet af deres kunder. Det betyder, at selskaberne i dag leverer it-løsninger til deres egne ejere, der altså fordeler sig mellem en række danske banker og pengeinstitutter.

Hos SDC påpeger direktør Jesper Scharff, at muligheden for sammenlægning af de tre danske bankdatacentraler. Han vurderer, at det ikke er lykkedes netop fordi det vil være mere besværligt end mange forestiller sig.

Læs også: Derfor rydder BEC-boss op og forandrer hele butikken: Sløvt udviklingstempo har ramt vores kunder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere