Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Nye Google-søgefunktion skal hjælpe 14.000 arbejdsløse danskere / Elon Musk skal være tv-vært for populært program / Apples iPhones får syv måneder forsinket privatlivsfunktion

Nye Google-søgefunktion skal hjælpe 14.000 arbejdsløse danskere. Elon Musk skal være tv-vært for populært program. Apples iPhones får syv måneder forsinket privatlivsfunktion. En uge fuld af regnskaber.

Godmorgen på denne højhellige tirsdag i april.

Denne morgen er det Ditte Vinterberg Weng, der har sat sig bag den digitale skrivemaskine.

Rigtigt god fornøjelse med morgenens nyhedoverblik!

Nye Google-søgefunktion skal hjælpe 14.000 arbejdsløse danskere

I løbet af de kommende dage får danskere et nyt redskab til jobsøgningen. Det sker i samarbejde mellem Google og jobportalerne Ofir, JobDanmark, Graduateland og Move On Career.

Med en ny funktion på Google bliver det lettere at finde relevante stillingsopslag fra en række af landets jobportaler som Ofir, JobDanmark, Move On Career og Graduateland direkte i søgemaskinen.

Den nye jobsøgningsfunktion kommer i lyset af coronakrisens store indflydelse på arbejdsmarkedet, der har gjort mindst 14.000 flere danskere arbejdsløse.

Således kan danskerne søge efter nye stillinger fra anerkendte portaler på samme måde, som de søger efter enhver anden type information på Google.

“Med det nye redskab håber vi at kunne gøre danskernes jobsøgning så enkel som mulig," siger Christine Sørensen, politisk chef for Google i Danmark.

"De fire stærke partnere giver et meget bredt udvalg af chancer, sådan at både nyuddannede og folk med stor arbejdserfaring får lettere ved finde en relevant jobmulighed fremover.”

Elon Musk skal være tv-vært for populært program

Han er elbilsproducent, han er rum-entusiast og nu er han også vært for den amerikanske komedie sketchshow på NBC "Saturday Night Live".

Elon Musk indtager for første gang stolen som vært for det populære show 8. maj.

Den administrerende direktør for bilfirmaet Tesla og rumfartsselskabet SpaceX har tidligere været med i film som "Iron Man 2" i 2010 og tv-shows som "The Big Bang Theory" i 2015.

Meddelelsen kommer samme dag, som Musk fejrer den vellykkede docking af SpaceXs Dragon-rumfartøj ved den internationale rumstation.

Det er usædvanligt, men ikke første gange at en topprofil fra erhvervslivet at være vært for SNL.

Steve Forbes var for eksempel vært for showet i 1996, mens han kørte sin præsidentkampagne på det tidspunkt. Også tidligere præsident Donald Trump var vært for SNL i 2015 - også under sin valgkamp.

Apples iPhones får syv måneder forsinket privatlivsfunktion

Apple holder nu sit løfte om at slå ned på Facebook og andre apps, der hemmeligt skygger folk på deres iPhones for at målrette mere reklame mod brugerne.

Den nye privatlivsfunktion, kaldet "App Tracking Transparency", rullede mandag ud som en del af en opdatering til Apples operativsystem, der ligger på iPhone og iPad.

Anti-tracking skjoldet inkluderet i iOS 14.5 ankommer efter en syv måneders forsinkelse, hvor Apple og Facebook angreb hinandens forretningsmodeller og motiver til beslutninger, der berører milliarder af mennesker over hele verden.

Når softwareopdateringen er installeret skal selv eksisterende apps, der allerede findes på enheden, bede om og modtage samtykke til at spore onlineaktiviteter.

Indtil nu har Facebook og andre apps været i stand til automatisk at gennemføre deres overvågning på iPhones, medmindre brugerne selv aktivt gik ind i deres indstillinger for at forhindre dette.

Det skriver Associated Press.

En uge fuld af regnskaber

Til sidst slutter vi af med en opdatering på regnskabssæsonen

Tirsdag kommer Alphabet (Q1) og Microsoft (Q3) med regnskaber.

Sidste år steg Alphabets omsætning 13 procent sammenlignet med året før til 36,34 milliarder dollar - cirka 254 milliarder kroner - i årets første kvartal. Nettoindtjeningen landede dengang på 48 milliatrder kroner.

Læs også: Alphabets omsætning stiger - men har haft ‘markant nedgang i annonce-omsætning’ i marts

Onsdag offentliggør Facebook (Q1), Ebay (Q1) og Apple (med H1) deres regnskaber.

Sidste år overgik Facebook første kvartals-forventningerne, da regnskabet blev gjort op en måned inde i coronakrisen. SoMe-koncernen kom ud af 2020 med et overskud på mere end 29 milliarder dollar - svarende til omkring 179 milliarder kroner.

Hos Apple vækstede omsætningen i første kvartal sidste år dog kun beskedent med en procent - det betød dog at den dengang kom op på 58,3 milliarder dollar - 358 millarder kroner. Til gengæld dykkede indtjeningen med tre procent til 11.25 milliarder dollar.

Læs også: Apple klar med nyt regnskab: Den mest udfordrende tid, som vi nogensinde har oplevet - se tallene her

Torsdag kommer Amazon (Q1) på banen med sit regnskab.

I årets første kvartal af 2020 lå Amazons omsætning på 26 procent højere end året før og ramte dermed 75,5 millarder dollar - cirka 464 milliarder kroner. På indtjeningssiden pegede pilen dog ned. Denne faldt med 29 procent til 2,5 milliarder dollar.

Læs også: Corona-krisen får Amazons omsætning til at buldre i vejret: Men indtjeningen styrtdykker