Artikel top billede

Nu sker det: Se hvornår og hvordan Microsoft vil aflive Adobe Flash

Microsoft vil snart at tvinge brugerne til at afinstallere Flash på deres Windows-maskiner.

Det ligger i kortene.

Allerede tilbage i 2017 gjorde Microsoft det tydeligt, at ’Adobe Flash’, web-platformen til video, fotos og apps, var på vej til de evige jagtmarker.

Tidligere på året lød det, at 2021 ville blive sidste udkald, inden den ofte usikre og problematisk web-platform skulle sendes på pension.

Og nu præciserer Microsoft hvornår og hvordan Adobe Flash vil aflives.

Få måneder til

På selskabets Windows Blog, gør Microsoft det klart, at en Windows-opdatering, døbt KB4577586 vil gøre det af med den aldrende platform, som vil pilles helt ud af Windows 10 styresystemet

Denne vil udsendes fra juni måned til eksisterende Windows 10 installationer af version 1809 og nyere af Windows styresystemet.

Ældre versioner af Windows 10, Windows 8 og Windows Server 2012 kan forvente at se den deres Adobe Flash understøttelse ryge en gang i juli måned, når KB4577586 opdateringspakken sendes ud.

Opdateringen kan hentes allerede nu igennem Microsofts Windows Update katalog.

Filen kan hentes her.

Læs også: Sådan vil Microsoft i al stilhed fjerne Flash Player fra din pc i de kommende måneder: Her er planen

Ny Windows-version afliver Flash

Mens Adobe Flashs dage altså er talte, understreges af at den kommende Windows 10 update til foråret 2021 er født helt uden Flash-support.

Når Windows 10 May 2021 Update slippes løs I de kommende uger, bliver det helt uden Flash-support.

Tidligere på året trak selskabet bag Flash, Adobe, selv stikket til al Flash-indhold, hvor indholdet i stedet blev udskiftet med en advarsel og en anbefaling til at afinstallere Flash.

At den aldrende web-standard skulle ryge på pension overrasker ikke.

Allerede tilbage i 2010 lagde daværende Apple-chef Steve Jobs op til, at standarden snart skulle pensioneres, samtidig med, at standarden blev udfaset fra selskabets iPhone, iPad og Mac enheder.

Læs også: For 10 år siden blev Flash slagtet af Steve Jobs: Nu trækker Adobe definitivt stikket til teknologien