Artikel top billede

Tesla scorer seks milliarder på bitcoin-investering: Kan snart tjene mere på krypto end bilssalg

En børsanalytiker forudsiger, at Tesla kan komme til at tjene mere på sin bitcoin-investering end selskabet gjorde på bilsalg i hele 2020.

Tesla har allerede tjent en milliard dollar - eller lidt mere end seks milliarder kroner - på de investeringer i bitcoins, som selskabet foretog i januar.

Det skriver CNBC med henvisning til en analyse foretaget af analytikeren Daniel Ivest hos firmaet Wedbush Securities.

”Tesla er på vej mod at tjene mere fra sine bitcoin-investeringer end selskabet gjorde på at sælge elektriske biler i hele 2020,” skriver analytikeren ifølge CNBC.

Læs også: Elon Musks store bitcoin-sats kan blive startskuddet på historisk krypto-boom - eller ende som en maveplasker

Købte bitcoin for ni milliarder

Elon Musks selskab meddelte i starten af februar, at det havde købt bitcoin for 1,5 milliarder dollar – cirka ni milliarder danske kroner.

Tesla oplyste samtidig, at selskabet også planlægger at gøre det muligt at modtage betaling i bitcoin fra kunder.

Efterfølgende steg bitcoin-kursen til et rekord-niveau, og i skrivende stund koster én bitcoin lidt mere end 55.000 dollar eller cirka 343.000 kroner.

”Selvom bitcoin-investeringen er en biting for Tesla, så står det klart, at den indledende investering har været god og vil blive en trend, der kan skabe ringe i vandet som vil påvirke andre børsnoterede selskaber i de næste 12 til 18 måneder,” siger Daniel Ives til CNBC.

Læs også: Bitcoin-eventyret fortsætter ufortrødent: Bitcoin-kurs snublende tæt på 50.000 dollar
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere