Artikel top billede

Tesla scorer seks milliarder på bitcoin-investering: Kan snart tjene mere på krypto end bilssalg

En børsanalytiker forudsiger, at Tesla kan komme til at tjene mere på sin bitcoin-investering end selskabet gjorde på bilsalg i hele 2020.

Tesla har allerede tjent en milliard dollar - eller lidt mere end seks milliarder kroner - på de investeringer i bitcoins, som selskabet foretog i januar.

Det skriver CNBC med henvisning til en analyse foretaget af analytikeren Daniel Ivest hos firmaet Wedbush Securities.

”Tesla er på vej mod at tjene mere fra sine bitcoin-investeringer end selskabet gjorde på at sælge elektriske biler i hele 2020,” skriver analytikeren ifølge CNBC.

Læs også: Elon Musks store bitcoin-sats kan blive startskuddet på historisk krypto-boom - eller ende som en maveplasker

Købte bitcoin for ni milliarder

Elon Musks selskab meddelte i starten af februar, at det havde købt bitcoin for 1,5 milliarder dollar – cirka ni milliarder danske kroner.

Tesla oplyste samtidig, at selskabet også planlægger at gøre det muligt at modtage betaling i bitcoin fra kunder.

Efterfølgende steg bitcoin-kursen til et rekord-niveau, og i skrivende stund koster én bitcoin lidt mere end 55.000 dollar eller cirka 343.000 kroner.

”Selvom bitcoin-investeringen er en biting for Tesla, så står det klart, at den indledende investering har været god og vil blive en trend, der kan skabe ringe i vandet som vil påvirke andre børsnoterede selskaber i de næste 12 til 18 måneder,” siger Daniel Ives til CNBC.

Læs også: Bitcoin-eventyret fortsætter ufortrødent: Bitcoin-kurs snublende tæt på 50.000 dollar
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere