Artikel top billede

Tesla scorer seks milliarder på bitcoin-investering: Kan snart tjene mere på krypto end bilssalg

En børsanalytiker forudsiger, at Tesla kan komme til at tjene mere på sin bitcoin-investering end selskabet gjorde på bilsalg i hele 2020.

Tesla har allerede tjent en milliard dollar - eller lidt mere end seks milliarder kroner - på de investeringer i bitcoins, som selskabet foretog i januar.

Det skriver CNBC med henvisning til en analyse foretaget af analytikeren Daniel Ivest hos firmaet Wedbush Securities.

”Tesla er på vej mod at tjene mere fra sine bitcoin-investeringer end selskabet gjorde på at sælge elektriske biler i hele 2020,” skriver analytikeren ifølge CNBC.

Læs også: Elon Musks store bitcoin-sats kan blive startskuddet på historisk krypto-boom - eller ende som en maveplasker

Købte bitcoin for ni milliarder

Elon Musks selskab meddelte i starten af februar, at det havde købt bitcoin for 1,5 milliarder dollar – cirka ni milliarder danske kroner.

Tesla oplyste samtidig, at selskabet også planlægger at gøre det muligt at modtage betaling i bitcoin fra kunder.

Efterfølgende steg bitcoin-kursen til et rekord-niveau, og i skrivende stund koster én bitcoin lidt mere end 55.000 dollar eller cirka 343.000 kroner.

”Selvom bitcoin-investeringen er en biting for Tesla, så står det klart, at den indledende investering har været god og vil blive en trend, der kan skabe ringe i vandet som vil påvirke andre børsnoterede selskaber i de næste 12 til 18 måneder,” siger Daniel Ives til CNBC.

Læs også: Bitcoin-eventyret fortsætter ufortrødent: Bitcoin-kurs snublende tæt på 50.000 dollar
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere