Artikel top billede

(Foto: CHRISTIAN SUNDSDAL)

Forsvarsminister Trine Bramsen vil styrke Center for Cybersikkerhed: "De cyberkriminelle bliver stadig mere avancerede"

Regeringen er på trapperne med et nyt cyberforsvars-udspil. Her åbner forsvarsministeren op for en styrke af Center for Cybersikkerhed.

Forsvarsminister Trine Bramsen (S) vil styrke Center for Cybersikkerhed (CFCS).

It-kriminelle bliver bedre til at samarbejde, og derfor øges effektiviteten i de kriminelle netværk. Derfor er der behov for, at Danmark som land står stærkere på it-sikkerhedsområdet.

Efter planen vil Regeringen lancere et udspil om et styrket dansk cyberforsvar senere denne uge, skriver Ritzau.

I den forbindelse nævner Trine Bramsen, at en styrkelse af CFCS, hvor den private sektor også involveres, er et af håndtagene til at styrke cyberforsvaret.

"De cyberkriminelle bliver stadig mere avancerede, og de bliver bedre til at samarbejde på kryds og tværs. Det skal vi se på med stor alvor, for det kan betyde, at risikoen bliver markant forøget," siger forsvarsministeren ifølge Ritzau.

På forkant af udspillet lyder det fra ministeren, at Regeringen vil lytte til myndighedernes anbefalinger og derved sætte bredt ind på alle samfundsniveauer.

Tilbage i 2018 tog den daværende regering hul på den nationale strategi for cyber- og informationssikkerhed, der indebar 25 konkrete initiativer.

Denne strategi udløber i 2021, hvor den erstattes af en ny strategiplan, som Regeringen vil løfte sløret for senere på ugen.

Ny strategi på vej

På Digitaliseringsstyrelsens hjemmeside lyder det, at den nye nationale strategi har til formål at gøre Danmark et endnu mere digitalt sikkert land.

Her løftes sløret for fokuspunkterne, som udspillet vil tage højde for.

Den generelle it-sikkerhed skal højes ved at gøre cybersikkerhed til et ledelsesspørgsmål hos myndigheder og virksomehder. Strategien skal her sikre, at topledelsen har en vedvarende forståelse for området.

Dertil skal der sikres en robusthed, der gør, at Danmark kan opretholde vigtige samfundsfunktioner i krisesituationer. Derudover nævnes det, at samarbejdet mellem myndigheder og virksomheder skal styrkes - samt det internationale aspekt.

"Danmark skal deltage aktivt i det internationale samarbejde, og skal bidrage til at skabe et åbent, sikkert og troværdigt internet, og beskytte de samfundsvigtige digitale infrastrukturer," skriver Digitaliseringsstyrelsen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere