Artikel top billede

(Foto: CHRISTIAN SUNDSDAL)

Forsvarsminister Trine Bramsen vil styrke Center for Cybersikkerhed: "De cyberkriminelle bliver stadig mere avancerede"

Regeringen er på trapperne med et nyt cyberforsvars-udspil. Her åbner forsvarsministeren op for en styrke af Center for Cybersikkerhed.

Forsvarsminister Trine Bramsen (S) vil styrke Center for Cybersikkerhed (CFCS).

It-kriminelle bliver bedre til at samarbejde, og derfor øges effektiviteten i de kriminelle netværk. Derfor er der behov for, at Danmark som land står stærkere på it-sikkerhedsområdet.

Efter planen vil Regeringen lancere et udspil om et styrket dansk cyberforsvar senere denne uge, skriver Ritzau.

I den forbindelse nævner Trine Bramsen, at en styrkelse af CFCS, hvor den private sektor også involveres, er et af håndtagene til at styrke cyberforsvaret.

"De cyberkriminelle bliver stadig mere avancerede, og de bliver bedre til at samarbejde på kryds og tværs. Det skal vi se på med stor alvor, for det kan betyde, at risikoen bliver markant forøget," siger forsvarsministeren ifølge Ritzau.

På forkant af udspillet lyder det fra ministeren, at Regeringen vil lytte til myndighedernes anbefalinger og derved sætte bredt ind på alle samfundsniveauer.

Tilbage i 2018 tog den daværende regering hul på den nationale strategi for cyber- og informationssikkerhed, der indebar 25 konkrete initiativer.

Denne strategi udløber i 2021, hvor den erstattes af en ny strategiplan, som Regeringen vil løfte sløret for senere på ugen.

Ny strategi på vej

På Digitaliseringsstyrelsens hjemmeside lyder det, at den nye nationale strategi har til formål at gøre Danmark et endnu mere digitalt sikkert land.

Her løftes sløret for fokuspunkterne, som udspillet vil tage højde for.

Den generelle it-sikkerhed skal højes ved at gøre cybersikkerhed til et ledelsesspørgsmål hos myndigheder og virksomehder. Strategien skal her sikre, at topledelsen har en vedvarende forståelse for området.

Dertil skal der sikres en robusthed, der gør, at Danmark kan opretholde vigtige samfundsfunktioner i krisesituationer. Derudover nævnes det, at samarbejdet mellem myndigheder og virksomheder skal styrkes - samt det internationale aspekt.

"Danmark skal deltage aktivt i det internationale samarbejde, og skal bidrage til at skabe et åbent, sikkert og troværdigt internet, og beskytte de samfundsvigtige digitale infrastrukturer," skriver Digitaliseringsstyrelsen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere