Værktøjskassen: Ole Kjeldsen, Microsoft

Frihed er at kunne tjekke sin mail, når man står og svinger køllen ved niende hul. Og frihed er aldrig at tale i telefon, men kommunikere med andre kanaler. De daglige værktøjer skal nemlig sikre fleksibilitet. Mød teknisk chef i Microsoft Danmark, Ole Kjeldsen, som her åbner for sin værktøjskasse.

Hvis man tror, at alting er tjekket ude hos Microsoft ved Tuborg Havn i København, kan man godt tro om igen.

De syv afdelinger med godt 280 mennesker bor for eksempel på første og tredje etage i den toptunede bygning, fordi ejendomsselskabet kom til at leje en mellemliggende etage ud.

Det fortæller Ole Kjeldsen, teknisk chef hos Microsoft Danmark, mens vi leder efter det mødelokale, han har booket. Han har glemt, hvor det ligger.

Headhunter i røret

Det var slet ikke meningen, at den nu 37-årige Ole Kjeldsen skulle sidde hos Microsoft. Han havde været rentemægler i finansverdenen i 11 år, da han fik en headhunter i røret.

- Jeg havde overhovedet ikke kvalifikationerne, men det var mig, de ville have, husker han.

Og Microsoft havde set rigtigt. Det er nu over tre år siden, han begyndte fra bunden af. Gennem et år har han nu været chef for den afdeling, han begyndte i.

Ole Kjeldsens værktøjskasse

  • Gadgets:
    - Pc
    - Tablet-pc
    - Smartphone
    - Radiostyret klikker til Powerpoint
    - PDA


  • Software:
    - Hele Office-pakken
    - Sharepoint
    - Lookout
    - MSN Messenger
    - Live Meeting


  • Web:
    - Computerworld.dk
    - Børsen
    - TV2
    - MS Library
    - MSN
    - Google


  • Personlige egenskaber:
    - Strategiske evner
    - Humor
    - Respekt
    - Golf
  • Personer:
    - Sit tekniker-team
    - Hustruen Mette
    - Human Ressource-afdelingen

  • - Jeg manglede historikken. Jeg har intet oldboys-netværk, jeg kan læne mig op ad. Men det er ikke nødvendigvis en hæmsko, siger Ole Kjeldsen og griner lidt i det trimmede fipskæg.

    På visitkortet står der Technology Specialist Manager, Enterprise & Partner Group.

    Det lille pap-kvadrat med navn og nummer må være et af de få stykker papir, Ole Kjeldsen bruger i løbet af en arbejdsdag.

    Lever i Outlook

    Han sidder og piller fraværende ved den tablet-pc, der ligger tændt på glaskonferencebordet. Den ligger og putter sig sammen med to andre skinnende stykker isenkram; hans smartphone og hans PDA.

    - Tidsstyring og fleksibilitet er vigtigt for mig. Og det giver de mig, siger Ole Kjeldsen og nikker mod sine gadgets.

    Hvor som helst

    Det er vigtigt for Ole Kjeldsen at tjekke mails hvor som helst og når som helst. Det giver ham en fleksibilitet i arbejdsdagen, han hverken kan eller vil undvære.

    De første e-mails bliver læst, mens hans to børn spiser morgenmad. Han får mellem 60 og 100 mails om dagen. Halvdelen skal der gøres noget ved, mens resten er orienteringsmails, eller som han kalder det: Kollega-spam.

    Ole Kjeldsen tager kun telefonen, når han kender nummeret. Skal andre have fat i ham, kan de lægge en besked, og de skal ikke være alt for sikre på, at han ringer tilbage.

    Selv telefonsvarerbeskeder kommer som mails. Ole Kjeldsen taler næsten aldrig i mobilen, og han svarer ikke på SMS'er. Halvfjerds procent af tiden fungerer mobilen som Outlook-device.

    - Jeg lever simpelthen mit liv i Outlook, siger han med et suk og begynder at forklare om alt det, som programmet kan gøre, og hvorfor han ikke vil undvære at kunne koble sig på.

    Han kommer i tanker om noget.

    - Jeg har faktisk slukket for Outlook lige nu, fordi du skulle interviewe mig. Det er FULDSTÆNDIGT uhørt, siger han.

    Og så ler han så højt, at glasruden næsten blafrer i det lille mødelokale.

    Respekt og spark bagi

    Humor er essentielt for ham. Det gælder om at holde det politisk korrekte fra døren og selvironien højt.

    Ole Kjeldsen bruger et ord som respekt, til at beskrive den ånd, der skal være i hans team. Respekt for hinandens styrker og forskelligheder og evnen til at være fleksibel.

    Han har også god brug for sine strategiske evner til dagligt.

    - Jeg er god til at organisere tingene. Men det hjælper at have et godt team, vurderer han.

    Det er vigtigt for Ole Kjeldsen at kunne sparre med nogen, der ser tingene anderledes end ham selv. Derfor er hans kone Mette et af de vigtigste mennesker i arbejdslivet.

    De var mæglerkolleger, og hun er stadig indenfor pengebranchen. Det var hende, der sparkede på, da han blev headhuntet, og Ole Kjeldsen nyder, at hun ser tingene fra en anden vinkel.

    - Jeg bruger også vores Human Resource afdeling meget. Den ser dybere end det kompetencemæssige, har gode ideer og er uvildig. Jeg kan diskutere følsomme emner med den, fordi den har tavshedspligt, forklarer Ole Kjeldsen.

    Lommeprogrammør med holdånd

    Som dealer udviklede han mindre værktøjer, der skulle arbejdsdagen nemmere for ham og de andre mæglere.

    Ole Kjeldsen er stadig en nogenlunde habil lommeprogrammør og lavede blandt andet et internt mødelokalemodul til Outlook.

    - Altså, jeg kommer til kort, når det bliver for teknisk. Det er så det gode ved at være chef. Jeg skal sætte tingene i gang og vide, hvor vi skal hen, men jeg skal ikke lave det det selv, forklarer Ole Kjeldsen.

    Det er da også hans stab på fem hårdtarbejdende mennesker, Ole Kjeldsen nævner, når han skal fortælle om dem, der betyder noget for hans arbejde. Han er netop i disse dage i gang med at finde endnu fire til holdet.

    Ole Kjeldsen har kun ros til overs for sit hold af teknikere. Han kalder dem 'nørder', men så kærligt, at det lyder som en hædersbevisning.

    - Jeg bliver aldrig dygtigere end dem. Og det skal jeg heller ikke være. De er så selvkørende, at det blot gælder om at få tingene orkestreret, forklarer Ole Kjeldsen.

    - Min rolle er at minimere alt det administrative fnidder, så de kan få arbejdsro, uddyber han.
    Ole Kjeldsen er nem at begejstre. Han brænder for at gøre kompliceret viden tilgængelig.

    Derfor gik der ikke mere end et kvarter efter at hans yngste blev født, før han tegnede og fortalte om sin PDA og hvad den kunne til en flok interesserede sygeplejersker og læger.

    Anekdoten får ham til at fortælle om gadgets i sygeplejen, men så tager Ole Kjeldsen sig i det. Han er bevidst om sin rolle som sælger, men også om ikke at oversælge.

    Han har oplevet, at måttt sige til kunder, at den fulde pakke var for meget for dem.

    - Det er ikke enheden i sig selv, der skal trække det. Det er, hvad den kan give dig, siger Ole Kjeldsen.

    På den anden side ville han ikke drømme om at skære ned på sine gadgets, som han mener giver ham frihed til at flexe med tiden og arbejdet.

    - Du er nødt til at leve det, hvis du skal kunne overbevise andre. Her på kontoret har vi BANDLYST Mailand-kalendere. Jeg plejer at sammenligne med en støvsugersælger, der jo ikke gør rent med samtlige modeller derhjemme. Men vi kender vores produkter til bunds, forklarer han grinende.

    Golfspiller på arbejde

    Teknikken har ført til at Ole Kjeldsen holder møder på nettet og bruger golf fagligt.

    - Man skal ikke undervurdere værdien af at bruge tre timer eller mere på green'en med en kunde. Du sælger ikke, men du lærer dem at kende på en anden måde, bygger relationer, og det er guld værd, fortæller Ole Kjeldsen.

    Og fordi han er koblet op på alle leder og kanter, så kan kontoret stadig få fat i ham. Og vice versa.

    - Du har ikke aben på skulderen. Arbejdet ligger der, hvor du gerne vil have det. Mine medarbejdere fatter ikke, jeg kan være så rolig. Men det er jo netop fordi mit arbejdsliv og hjemmelivet hænger sammen, uddyber Ole Kjeldsen.

    Vi begiver os ud på en rundtur på de lyse kontorer. Der er et utal af åbne rum med mange pladser, en mødecafé og naturligvis adskillige Xbox-konsoller. Og så lige tre godt brugte bordfodboldspil. Ole Kjeldsen og hans kolleger sværger også til low-tech klassikere.

    Det eneste, han savner, er måske et lidt tættere samarbejde afdelingerne imellem. Lidt mere bordfodbold. Og så en tagterrasse.

    - I dag undrer jeg mig over, at jeg overhovedet har beskæftiget mig med andet, siger han.




    Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    Targit A/S
    Udvikling og salg af software til business intelligence.

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

    Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

    24. april 2024 | Læs mere


    Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

    Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

    25. april 2024 | Læs mere


    OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

    Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

    30. april 2024 | Læs mere