Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Satya Nadella bliver bestyrelsesformand i Microsoft / Ericsson vinder 5G-kontrakt i Tyskland og Storbritannien / TikTok-ejer fordobler omsætningen

Satya Nadella bliver bestyrelsesformand i Microsoft. Ericsson vinder 5G-kontrakt i Tyskland og Storbritannien. TikTok-ejer fordobler omsætningen. Facebook tester reklamer i VR-spil.

Godmorgen til ugens sidste morgen-briefing. DMI lover hedebølge senere på dagen, og jeg lover til gengæld at give dig overblikket over dagens korte it-nyheder inden, vi skal ud at nyde det gode vejr.

For sidste gang i denne omgang er det Jakob Schjoldager, der står for udvalget af dagens historier.

Satya Nadella bliver bestyrelsesformand i Microsoft

Topchef i Microsoft Satya Nadella sætter sig nu endnu tungere på beslutningerne hos en af verdens største it-virksomheder.

Nadella er nemlig blevet valgt som bestyrelsesformand for selakabet. Det sker samtidig med at han varetager sin post som administrerende direktør i Microsoft.

“I denne rolle vil Nadella lede arbejde og sætte retningen for bestyrelsen, ved at udnytte sin dybe forståelse af forretningen til at løfte de strategiske muligheder og identificere de primære risici for bestyrelsens gennemgang,” lyder det i en meddelelse fra Microsoft.

Det betyder dog ikke, at Santya Nadella kommer til at være sin egen chef. Bestyrelsen kommer forsat til at kigge ham i kortene, garanterer Microsoft. Den hidtidige formand, John W. Thompson, bliver nemlig udnævnt til en ny nøglerolle.

“Som ledende uafhængigt bestyrelsesmedlem vil Thompson fortsat have signifikant autoritet herunder at give input på vegne af de uafhængige medlemmer, lede møderne for de uafhængige bestyrelsesmedlemmer og evalueringen af CEO’en.”

Ericsson vinder 5G-kontrakt i Tyskland og Storbritannien

USA’s advarsel mod at samarbejde med den kinesiske telekommunikationsvirksomhed Huawei har for alvor givet vind under sejlene hos svenske Ericsson.

Selskabet oplyser, at man har vundet kontrakten om at udrulle det kommende 5G-netværk for telegiganten Vodafone i både Tyskland og Storbritannien.

Det skriver Reuters.

Dermed kan Ericsson notere sig endnu en markant del af det europæiske 5G-marked. Den svenske leverandør skal ligeledes levere udrulningen af 5G-nettet i Danmark.

TikTok-ejer fordobler omsætningen

Det kinesiske selskab ByteDance, der blandt andet står bag den populære app TikTok, fordobler omsætningen i sit seneste regnskab.

Den samlede omstæning for 2020 lyder således på 34,3 milliarder dollar. Det er en stigning på 111 procent, skriver erhvervsmediet CNBC.

I løbet af 2020 havde ByteDance 1,9 milliarder brugere fordelt over hele kloden.

Det forklarer blandt andet, hvorfor en lang række amerikanske selskaber var klar til at købe den kinesiske virksomhed, da tidligere præsident Donald Trump forrige år åbnede for muligheden om at forbyde det kinesiske selskab i USA.

Salgsplanerne i USA er dog blevet lagt på hylden for nu.

Facebook tester reklamer i VR-spil

It-giganten Facebook gør klar til at bringe annoncer i selskabet egne virtual reality briller Oculus Quest headset.

Tiltaget skal udvide Facebooks annonceforretning yderligere, og kompencere for det ellers dyre hardware, skriver erhvervsmediet Bloomberg.

Facebook kommer i første omgang til at prøve sig frem med det nye reklame-tiltag. Der er udvalgt en række spil fra udvalgte udviklere, som Facebook i første omgang vil udstyre med annoncer for at se brugernes reaktion.

Ifølge Facebook-stifteren Mark Zuckerberg er virtual reality og augmented reality den næste store platform for menneskelig kommunikation. Derfor har selskabet investeret massive summer i teknologien.