Artikel top billede

Macron har talt med Israels premierminister efter at have fundet sit nummer på liste over spyware-ofre

Frankrigs præsident er en af de potentielle ofre for israelsk spyware. Nu har Emmanuel Macron talt med den israelske premierminister om sagen.

Den franske præsident Emmanuel Macron var torsdag i konktakt med den israelske premierminister Naftali Bennett i forbindelse med den spyware, der potentielt er begået mod Macron - sammen med over 50.000 andre ofre verden over.

Den israelske premierminister har efterfølgende afvist at kommentere på opkaldet, men en anonym kilde fortæller efterfølgende ifølge The Guardian, at Bennett havde understreget, at de påståede begivenheder fandt sted, før han tiltrådte i maj, og at en kommission var i gang med at undersøge, om reglerne for Israels eksport af cybervåben som Pegasus skal strammes.

Foruden Macron er 14 medlemmer fra hans regering også blandt de mulige ofre for spywaren. Og flere statsoverhoveder står på listen, der i sidste uge blev lækket, og afslørede en gennemgribende overvågning af blandt andet journalister, aktivister, advokater, enmedsmænd og - ja - statsoverhoveder verden over.

NSO Group, der er leverandør af spywaren Pegasus, der er blevet misbrugt til det omfattende overvågningsarbejde, nægter at Pegasus skulle være udviklet til noget andet end at overvåge kriminelle og teorister.

Pegasus-projektet - som er navnet den sammenslutning af medier og organisationer, der har bragt sagen frem i lyset, har fået - kunne ikke undersøge ledere og diplomaters mobiltelefoner, da disse ikke har ville stille de pågældende enheder til rådighed til nærmere undersøgelse. Det kan derfor ikke bekræfte, om der var forsøgt at installere malware på deres telefoner.

Dog har malwaren fra Pegasus-spyware dog vist sig at være på 37 ud af 67 telefoner, som sammenslutningens medlemmer er kommet i besiddelse af til undersøgelse.

Det skulle efter signe være Marokkos efterretningstjeneste, der skulle have købt Pegaus-spywaret til at spionere mod den franske præsident.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere