Artikel top billede

Macron har talt med Israels premierminister efter at have fundet sit nummer på liste over spyware-ofre

Frankrigs præsident er en af de potentielle ofre for israelsk spyware. Nu har Emmanuel Macron talt med den israelske premierminister om sagen.

Den franske præsident Emmanuel Macron var torsdag i konktakt med den israelske premierminister Naftali Bennett i forbindelse med den spyware, der potentielt er begået mod Macron - sammen med over 50.000 andre ofre verden over.

Den israelske premierminister har efterfølgende afvist at kommentere på opkaldet, men en anonym kilde fortæller efterfølgende ifølge The Guardian, at Bennett havde understreget, at de påståede begivenheder fandt sted, før han tiltrådte i maj, og at en kommission var i gang med at undersøge, om reglerne for Israels eksport af cybervåben som Pegasus skal strammes.

Foruden Macron er 14 medlemmer fra hans regering også blandt de mulige ofre for spywaren. Og flere statsoverhoveder står på listen, der i sidste uge blev lækket, og afslørede en gennemgribende overvågning af blandt andet journalister, aktivister, advokater, enmedsmænd og - ja - statsoverhoveder verden over.

NSO Group, der er leverandør af spywaren Pegasus, der er blevet misbrugt til det omfattende overvågningsarbejde, nægter at Pegasus skulle være udviklet til noget andet end at overvåge kriminelle og teorister.

Pegasus-projektet - som er navnet den sammenslutning af medier og organisationer, der har bragt sagen frem i lyset, har fået - kunne ikke undersøge ledere og diplomaters mobiltelefoner, da disse ikke har ville stille de pågældende enheder til rådighed til nærmere undersøgelse. Det kan derfor ikke bekræfte, om der var forsøgt at installere malware på deres telefoner.

Dog har malwaren fra Pegasus-spyware dog vist sig at være på 37 ud af 67 telefoner, som sammenslutningens medlemmer er kommet i besiddelse af til undersøgelse.

Det skulle efter signe være Marokkos efterretningstjeneste, der skulle have købt Pegaus-spywaret til at spionere mod den franske præsident.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere