Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Danske Ageras køber fintech-firma for tocifret millionbeløb / Alternativ internetbetaling stormer frem / Amazon vil betale 10 dollar for aftryk af din håndflade

Danske Ageras køber fintech-firma for tocifret millionbeløb. Alternativ internetbetaling stormer frem. YouTube tester billigere abonnement. Amazon vil betale 10 dollar for aftryk af din håndflade. Google forbyder sugerdating-apps.

Godmorgen og velkommen til tirsdagens morgen-briefing fra Computerworld.

Vi skriver 3. august og dermed venter endnu en sommerdag, hvor vi begynder med det hurtige it-nyhedsoverblik, sammensat af Alexander Haslund.

Danske Ageras køber fintech-firma for tocifret millionbeløb

Det danske tech-selskab og Billy-ejer Ageras Group har netop købt danske Salary, der står bag et lønsystem, for et stort tocifret millionbeløb.

Det skriver Børsen.

"En af de vigtigste ting ved Salary er, at deres system er skalerbart, hvilket er en vigtig faktor, når vi gerne vil vokse nationalt og eventuelt internationalt. Det er noget af det, vi betaler for – og det med et smil på læben," siger Rico Andersen, medstifter og direktør i Ageras Group, til Børsen.

Salary gør det muligt for lønmodtagere selv at bestemme, hvor ofte de vil have udbetalt deres løn.

Købet af Salary betyder, at Ageras får over 15 nye ansatte til gruppen, der i forvejen tæller 200 medarbejdere i Danmark, USA, Tyskland og Holland.

Alternativ internetbetaling stormer frem

Populære betalingsmetoder med 'køb nu, betal senere' stormer frem både i Danmark og Europa.

Det skriver Finans.

Danske ViaBill og svenske Klarna, der har Anders Holch Povlsen som storaktionær, melder begge om høj vækst, og de forventer begge, at markedet vil vokse de kommende år og udgøre adskillige milliarder kroner.

Betalingsmetoden giver forbrugere mulighed for at udskyde eller dele betaling for en vare op i små månedlige rater.

De nye betalingsmetoder giver dog ifølge Forbrugerrådet Tænk anledning til bekymring, da løsningen henvender sig til økonomisk svage og kan få folk til at købe mere, end de har råd til. Forbrugerrådet opfordrer politikerne til at overveje, om reglerne skal strammes.

YouTube tester billigere abonnement

YouTube tester en budgetvenlig version af sit Premium-abonnement i Europa, herunder i Danmark.

Premium Lite-modellen tilbyder visning uden annoncer, men uden yderligere Premium-fordele som offline downloads og baggrundsafspilning.

Det skriver Cnet.

Ifølge en talsperson fra YouTube skal abonnementet give kunderne flere valgmuligheder og testes lige nu til en pris på 6,99 euro per måned svarende til knap 52 kroner.

Det alternative abonnement bliver lige nu testet i Danmark, Belgien, Finland, Luxembourg, Holland, Norge og Sverige.

Amazon vil betale 10 dollar for aftryk af din håndflade

Amazon er så begejstrede for folks håndflader, at giganten nu vil tilbyde at overføre 10 dollar i kredit til personer, der tilmelder sine håndfladeaftryk i Amazons betalingsfrie butikker og linker det til deres Amazon-konto.

Det skriver Techcrunch.

Sidste år introducerede Amazon sine nye biometriske håndfladescannere, Amazon One, så kunder kan betale for varer i nogle butikker ved at vinke deres hånd til en af ​​disse scannere.

I februar udvidede Amazon scannerne til andre Amazon-butikker i hele Seattle, og Amazon har siden udrullet den biometriske scanningsteknologi videre ud til butikker hen over USA.

Google forbyder sugerdating-apps

Vi slutter hos Google, der fra 1. september forbyder alle sugardating-apps i Google Play.

Det bratte stop for datingsidernes apps sker i forbindelse med en opdatering af Google Plays politikker, der i forvejen forbyder apps, der promoverer "tjenester, der kan fortolkes til at yde seksuelle handlinger mod kompensation," skriver Version2.

"Kompenseret dating eller seksuelle aftaler, hvor det forventes eller insinueres, at én deltager skal give penge, gaver eller økonomisk support til en anden deltager (‘sugardating’)," er ifølge Google nu bandlyst.