Artikel top billede

(Foto: Computerworld.dk)

Huaweis overskud styrtdykker endnu engang: "Målet er at overleve"

Den kinesiske it-virksomhed Huaweis overskud tager endnu engang et massivt dyk. Politisk pres fra det meste af den vestlige verden har barberet 29 procent af selskabets overskud.

Politiske sanktioner mod den kinesiske it-virksomhed Huawei rammer endnu engang selskabet hård på pengepungen.

I det seneste regnskab for 2021's første halvår må it-giganten erkende et massivt fald på både top- og bundlinje.

Omsætningen skrumper med 38 procent sammenlignet med samme periode sidste år, mens overskuddet faldt med godt 30 procent.

Det skriver flere medier herunder det amerikanske erhvervsmedie CNBC.

Presset på den kinesiske gigant kom efter den tidligere amerikanske præsident Donald Trump forbød amerikanske virksomheder om at samarbejde med selskabet. Derudover advarede han allierede lande i den vestlige verden mod at samarbejde med Huawei om udrulningen af 5G-teknologien.

Forbuddet er blevet opretholdt af den nuværende amerikanske præsident Joe Biden, ligesom flere europæiske lande, valgte at følge Trumps advarsel.

Huawei ender dog fortsat med en omsætning på 320 milliarder kinesiske yen. Det svarer til godt 311 milliarder danske kroner. Huawei er nemlig fortsat en markant aktør på det asiatiske marked.

Formanden for det kinesiske selskab erkender dog, at det er en svær situation selskabet nu befinder sig i. Derfor er barren også sat markant ned for selskabets økonomiske resultater.

“Vores mål er at overleve og gøre det levedygtigt,” lød det fra Eric Xu, der er formand for selskabet i forbindelse med regnskabet.