Artikel top billede

Huaweis overskud styrtdykker endnu engang: "Målet er at overleve"

Den kinesiske it-virksomhed Huaweis overskud tager endnu engang et massivt dyk. Politisk pres fra det meste af den vestlige verden har barberet 29 procent af selskabets overskud.

Politiske sanktioner mod den kinesiske it-virksomhed Huawei rammer endnu engang selskabet hård på pengepungen.

I det seneste regnskab for 2021's første halvår må it-giganten erkende et massivt fald på både top- og bundlinje.

Omsætningen skrumper med 38 procent sammenlignet med samme periode sidste år, mens overskuddet faldt med godt 30 procent.

Det skriver flere medier herunder det amerikanske erhvervsmedie CNBC.

Presset på den kinesiske gigant kom efter den tidligere amerikanske præsident Donald Trump forbød amerikanske virksomheder om at samarbejde med selskabet. Derudover advarede han allierede lande i den vestlige verden mod at samarbejde med Huawei om udrulningen af 5G-teknologien.

Forbuddet er blevet opretholdt af den nuværende amerikanske præsident Joe Biden, ligesom flere europæiske lande, valgte at følge Trumps advarsel.

Huawei ender dog fortsat med en omsætning på 320 milliarder kinesiske yen. Det svarer til godt 311 milliarder danske kroner. Huawei er nemlig fortsat en markant aktør på det asiatiske marked.

Formanden for det kinesiske selskab erkender dog, at det er en svær situation selskabet nu befinder sig i. Derfor er barren også sat markant ned for selskabets økonomiske resultater.

“Vores mål er at overleve og gøre det levedygtigt,” lød det fra Eric Xu, der er formand for selskabet i forbindelse med regnskabet.
Computerworld
Apple præsenterer iPhone 13 og iPhone 13 Pro - se dem her
Snart kan du få fingre i den nye iPhone 13 og iPhone 13 Pro. Bliv klogere på de to helt nye iPhones her.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Få overblik over forhindringer på den digitale rejse og kom hurtigt videre
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.