Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Huawei rapporterer lille overskud efter flere år med sanktioner fra USA

Huawei har netop fremlagt dette kvartals regnskab. Huawei er ramt af sansktioner, men tegn på en opblødning fra USA fåer virksomheden til at satse på nye områder.

Det er regnskabssæson, og den kinesiske telegigant Huawei rapporterer et fald på 17 procent i salget - det svarer til 152,2 milliarder yuan, altså 144 milliarder kroner - i de første tre måneder af dette år.

Selskabet endte på en nettoindkomst på 16,9 milliarder yuan, da virksomheden trimmede sine omkostninger og modtog et patentlicensgebyr på 600 millioner dollar - over 3.600 millioner danske kroner.

Det skriver Bloomberg.

”2021 er fortsat et udfordrende år for Huawei, men det markerer også starten på en klar strategi for virksomhedens fremtid,” sagde Huaweis fungerende formand Eric Xu i en erklæring onsdag.

"Huawei vil fortsat fokusere på teknologisk innovation og investering i R&D for at sikre forsyningskontinuitet under sanktioner."

Sanktioner har skadet Huawei

Huawei har i den grad haft et hårdt år.

USA udelukkede alle amerikanske virksomheder for at indgå samarbejde med Huawei allerede tilbage i 2019. Efterfølgende har USA truet andre lande - blandt andet Tyskland - til at følge trop, hvis USA skal blive ved med at være en samarbejdspartner.

Desuden har EU vendte sig mod lande som Indien i arbejdet med at udvikle 5G-standarder.

Sanktionerne har taget hårdt på Huawei erkendte daværende formand Ken Hu til BBC i marts. Dengang lød det:

"Det har forårsaget meget skade for os."

Nye græsgange

Dog virker den amerikanske præsident Joe Biden mindre hård med hensyn til sanktioner mod kinesiske virksomheder.

Dette lyspunkt har fået Huawei til også at satse på nye markedsområder som smart landbrug, sundhedspleje, cloud computing og elbiler.

Firmaet har sat en millard dollar - omtrent 6 milliarder danske kroner - af til udvikling af selvkørende og elektriske bilteknologier i år. Det er desuden begyndt at sælge elbiler med partneren Chongqing Sokon Industry Group.

Læs meget mere om Huaweis modvind her:

Huawei indrømmer at forretningen har taget skade af amerikanske sanktioner trods overskud

Modtræk mod Kinas stigende dominans: EU vil udvikle 5G-standarder med Indien og andre lande

USA opfordrer flere lande til at følge Tysklands eksempel i forsøg på at udelukke Huawei fra 5G-netværk

Medie: USA giver virksomheder lov til at samarbejde med Huawei om 5G
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.