Artikel top billede

Huawei rapporterer lille overskud efter flere år med sanktioner fra USA

Huawei har netop fremlagt dette kvartals regnskab. Huawei er ramt af sansktioner, men tegn på en opblødning fra USA fåer virksomheden til at satse på nye områder.

Det er regnskabssæson, og den kinesiske telegigant Huawei rapporterer et fald på 17 procent i salget - det svarer til 152,2 milliarder yuan, altså 144 milliarder kroner - i de første tre måneder af dette år.

Selskabet endte på en nettoindkomst på 16,9 milliarder yuan, da virksomheden trimmede sine omkostninger og modtog et patentlicensgebyr på 600 millioner dollar - over 3.600 millioner danske kroner.

Det skriver Bloomberg.

”2021 er fortsat et udfordrende år for Huawei, men det markerer også starten på en klar strategi for virksomhedens fremtid,” sagde Huaweis fungerende formand Eric Xu i en erklæring onsdag.

"Huawei vil fortsat fokusere på teknologisk innovation og investering i R&D for at sikre forsyningskontinuitet under sanktioner."

Sanktioner har skadet Huawei

Huawei har i den grad haft et hårdt år.

USA udelukkede alle amerikanske virksomheder for at indgå samarbejde med Huawei allerede tilbage i 2019. Efterfølgende har USA truet andre lande - blandt andet Tyskland - til at følge trop, hvis USA skal blive ved med at være en samarbejdspartner.

Desuden har EU vendte sig mod lande som Indien i arbejdet med at udvikle 5G-standarder.

Sanktionerne har taget hårdt på Huawei erkendte daværende formand Ken Hu til BBC i marts. Dengang lød det:

"Det har forårsaget meget skade for os."

Nye græsgange

Dog virker den amerikanske præsident Joe Biden mindre hård med hensyn til sanktioner mod kinesiske virksomheder.

Dette lyspunkt har fået Huawei til også at satse på nye markedsområder som smart landbrug, sundhedspleje, cloud computing og elbiler.

Firmaet har sat en millard dollar - omtrent 6 milliarder danske kroner - af til udvikling af selvkørende og elektriske bilteknologier i år. Det er desuden begyndt at sælge elbiler med partneren Chongqing Sokon Industry Group.

Læs meget mere om Huaweis modvind her:

Huawei indrømmer at forretningen har taget skade af amerikanske sanktioner trods overskud

Modtræk mod Kinas stigende dominans: EU vil udvikle 5G-standarder med Indien og andre lande

USA opfordrer flere lande til at følge Tysklands eksempel i forsøg på at udelukke Huawei fra 5G-netværk

Medie: USA giver virksomheder lov til at samarbejde med Huawei om 5G
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere