Artikel top billede

Huawei indrømmer at forretningen har taget skade af amerikanske sanktioner trods overskud

Huawei lander et overskud på over 60 milliarder kroner i 2020, men virksomheden indrømmer at have taget skade af amerikanske sanktioner. ”Vi synes, dette er en meget uretfærdig situation."

Den kinesiske telegigant Huawei indrømmer nu, at de amerikanske sanktioner, der blev pålagt landets teleindustri i 2019, har haft stor indflydelse på Huaweis mobiltelefonvirksomhed.

USA udrullede dengang en række sanktioner, der udelukkede den kinesiske teleleverandør fra det amerikanske marked. Det skete med begrundelsen, at virksomheden udgjorde en sikkerhedsrisiko.

Det skriver BBC.

Det skabte en kædereaktion, og i juli sidste år meldte Storbritannien ud, at landet ville udelukke virksomheden fra at opbygge sit 5G-netværk inden for britiske grænser.

Også her hjemme er der en ny lov på vej, som - trods regeringen nægter at den er rettet mod Huawei - af eksperter og medier bliver haldt Huawei-loven.

Logen er endnu ikke gennemført, men sendt i høring.

Du kan læse mere om loven her: Regeringen vil udelukke bestemte it-leverandører fra kritisk infrastruktur med nyt lovforslag: Se hele forslaget her

Overskud på trods af udelukkelse

Selv om Huawei kan mærke de mange vendte rygge på bundlinjen, betød vækst andetsteds i virksomheden, at telegiganten alligevel havde overskud i 2020.

Men formand Ken Hu, der henviste til virkningerne af sanktionerne, sagde til BBC: "Det har forårsaget meget skade for os."

Hu opfordrede ved lanceringen af ​​Huaweis 2020-rapport til en gennemgang af den globale forsyningskæde af kritisk teknologi.

Huawei har også forsøgt at forklare mere om sin ejerstruktur med argumenter for, at virksomheden ikke vil tillade indblanding fra den kinesiske stat.

”Livet var ikke let for os,” udtalte han.

”Vi synes, dette er en meget uretfærdig situation."

I alt steg Huaweis samlede omsætning med 3,8 procent og overskuddet endte således på 9,9 milliarder dollar - mere end 60 milliarder kroner. Det er en stigning på 3,2 procent fra året før.

Til dette sagde Ken Hu, at restriktioner havde skadet amerikanske leverandører og globale forbrugere såvel som Huawei.

”Vi synes, dette er en meget uretfærdig situation."

Som reaktion har Huawei oplagret chips, investeret i forskning og udvikling og diversificeret sine forsyninger. Virksomheden har angiveligt også udviklet sin egen chipproduktion inden for Kina. Dét i en tid, hvor verden oplever en global mangel på chips.

Her hjemme er der stor stor debat om det nye telelovforslag.

Læs også:

Cybersikkerhedsordfører afviser at nyt lovforslag har noget Huawei-udelukkelse at gøre: ”Vi sætter ikke navn eller land på noget som helst”

Kritikken hagler ned over telelovforslag: Indgrebet kan betyde omkostninger i milliardklassen for teleselskaber

Kaos inden ny telelov: Forsvarsministeriet kan ikke udlevere en udtømmende liste på lande, som teleindustrien må handle med




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere