Artikel top billede

Huawei indrømmer at forretningen har taget skade af amerikanske sanktioner trods overskud

Huawei lander et overskud på over 60 milliarder kroner i 2020, men virksomheden indrømmer at have taget skade af amerikanske sanktioner. ”Vi synes, dette er en meget uretfærdig situation."

Den kinesiske telegigant Huawei indrømmer nu, at de amerikanske sanktioner, der blev pålagt landets teleindustri i 2019, har haft stor indflydelse på Huaweis mobiltelefonvirksomhed.

USA udrullede dengang en række sanktioner, der udelukkede den kinesiske teleleverandør fra det amerikanske marked. Det skete med begrundelsen, at virksomheden udgjorde en sikkerhedsrisiko.

Det skriver BBC.

Det skabte en kædereaktion, og i juli sidste år meldte Storbritannien ud, at landet ville udelukke virksomheden fra at opbygge sit 5G-netværk inden for britiske grænser.

Også her hjemme er der en ny lov på vej, som - trods regeringen nægter at den er rettet mod Huawei - af eksperter og medier bliver haldt Huawei-loven.

Logen er endnu ikke gennemført, men sendt i høring.

Du kan læse mere om loven her: Regeringen vil udelukke bestemte it-leverandører fra kritisk infrastruktur med nyt lovforslag: Se hele forslaget her

Overskud på trods af udelukkelse

Selv om Huawei kan mærke de mange vendte rygge på bundlinjen, betød vækst andetsteds i virksomheden, at telegiganten alligevel havde overskud i 2020.

Men formand Ken Hu, der henviste til virkningerne af sanktionerne, sagde til BBC: "Det har forårsaget meget skade for os."

Hu opfordrede ved lanceringen af ​​Huaweis 2020-rapport til en gennemgang af den globale forsyningskæde af kritisk teknologi.

Huawei har også forsøgt at forklare mere om sin ejerstruktur med argumenter for, at virksomheden ikke vil tillade indblanding fra den kinesiske stat.

”Livet var ikke let for os,” udtalte han.

”Vi synes, dette er en meget uretfærdig situation."

I alt steg Huaweis samlede omsætning med 3,8 procent og overskuddet endte således på 9,9 milliarder dollar - mere end 60 milliarder kroner. Det er en stigning på 3,2 procent fra året før.

Til dette sagde Ken Hu, at restriktioner havde skadet amerikanske leverandører og globale forbrugere såvel som Huawei.

”Vi synes, dette er en meget uretfærdig situation."

Som reaktion har Huawei oplagret chips, investeret i forskning og udvikling og diversificeret sine forsyninger. Virksomheden har angiveligt også udviklet sin egen chipproduktion inden for Kina. Dét i en tid, hvor verden oplever en global mangel på chips.

Her hjemme er der stor stor debat om det nye telelovforslag.

Læs også:

Cybersikkerhedsordfører afviser at nyt lovforslag har noget Huawei-udelukkelse at gøre: ”Vi sætter ikke navn eller land på noget som helst”

Kritikken hagler ned over telelovforslag: Indgrebet kan betyde omkostninger i milliardklassen for teleselskaber

Kaos inden ny telelov: Forsvarsministeriet kan ikke udlevere en udtømmende liste på lande, som teleindustrien må handle med
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere