Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

SimCorps omsætning stiger endnu engang: Antallet af nye ordrer er næsten fordoblet

For anden gang i træk kan SimCorp notere sig en stigning i både omsætning og driftsresultatet. Det sker efter en periode, hvor selskabets resultater ellers lå fladt efter at være hårdt ramt af coronakrisen.

Den danske it-gigant SimCorp kan præsentere et solidt løft af både omsætningen og resultatet.

Omsætningen stiger i andet kvartal af 2021 med 11,3 procent sammenlignet med samme periode sidste år.

Beløbet lander dermed på 118,8 millioner euro. Tager man højde for lokale valuta, så lyder stigningen endda på 12,7 millioner euro.

Driftsresultatet tager samme stigning og lander på 30 millioner euro. E

Det svarer til en stigning på fire millioner euro sammenlignet med samme periode året før. Her endte driftsresultatet på 26 millioner euro.

Omregnet til danske kroner, lyder resultatet på bundlinjen på 223,1 millioner kroner, for den danske it-gigant.

Samtidig har selskabet fået tre nye ordrer på sin SimCorp Dimension-løsning.

Den store stigning på både top- og bundlinje skyldes især, at mængden af nye ordrer ser markant bedre ud end det seneste år.

Værdien af nye ordrer ender på 30,2 millioner kroner.

Med en stigning på 13,3 millioner kroner har SimCorp næsten fordoblet værdien af nye ordrer, som man har modtaget de seneste tre måneder sammenlignet med samme periode sidste år.

"En organisk vækst på 12,7 procent i lokal valuta for Q2 2021 viser, at der er en stor efterspørgsel på vores kvalitetssoftware og services. Vi byder velkommen til tre nye SimCorp Dimension kunder og en ny SimCorp Coric i løbet af Q2, hvor nye ordrer også steg med 78,7 procent sammenlignet med Q2 2020," konstaterer administrerende direktør for SimCorp Klaus Holse.

Regnskabet bliver samtidig det sidste som Holse skal præsentere. Kort før regnskabet blev offentliggjort kunne SimCorp afsløre, at Klaus Holse stopper som direktør ved udgangen af august.

I stedet er selskabets COO Christian Kromann blevet udnævnt til ny direktør for det danske it-selskab.

Stigning efter et hårdt coronaår

Resultatet kommer efter et år, hvor SimCorp i 2020 har været ramt af coronakrisen, og det har blandt andet fået antallet af nye ordre til at stå mere stille end sædvanligt.

Klaus Holse har tidligere forklaret overfor Computerworld, at antallet af nye ordre blev hårdt ramt af coronakrisen fordi, flere salg af nye systemer tog længere tid, når virksomheden ikke havde mulighed for at mødes fysisk med kunderne.

"Når du pludselig skal lukke en aftale på tværs af en masse forskellige afdelinger, tager det bare længere tid, hvis man er vant til at mødes fysisk, og man ikke selv bruger teams til dagligt eller er afhængige af telefoner," lød det fra den nu afgående topchef.Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Så stor er risikoen for angreb via din Salesforce Cloud
Cyberkriminelle går målrettet efter Salesforce Cloud, men kun de færreste virksomheder er opmærksomme på, at de selv har et stort ansvar for at beskytte sig – eller ved, hvordan de gør.