Artikel top billede

Rygterne svirrer om ny revolutionerende satellit-iPhone: Sådan kan den komme til at fungere

Apple kan være på vej med en ny funktion, der gør det muligt at sende beskeder og måske endda foretage telefonopkald uden om de traditionelle mobilnetværk. Få indblik i hvordan det kan komme til fungere.

Rygter om nye satellit-baserede funktioner i den kommende iPhone fik tidligere på ugen satellit-aktien Globestar til at stige kraftigt.

Men spørgsmålet er dog, hvordan de nye funktioner i givet fald vil komme til at virke?

Det svar er vi kommet lidt tættere på siden, de første rygter begyndte at florere i sidste uge.

Det skyldes ikke mindst, at det amerikanske medie Bloomberg har gravet i rygterne.

Virker kun til nødopkald

Ifølge det amerikanske erhvervsmedie bør forbrugerne dog slå koldt vand i blodet, hvis de forventer, at den nye funktion betyder, at de ikke længere skal være afhængige af telefonmaster eller wifi-netværk.

For i første omgang er det ifølge mediets oplysninger udelukkende i særlige nødsituationer, at brugerne vil kunne omdanne deres telefoner til en slags satellit-telefon.

Samtidig oplyser mediet, at det er tvivlsomt om funktionaliteten vil være klar ved lanceringen af den kommende iPhone, der muligvis får navnet iPhone 13.

Ifølge Bloomberg er det dog en mulighed, at de nye telefoner bliver udstyret med den nødvendige hardware, men at selve funktionen først vil være klar til brug i løbet i løbet af 2022.

På vej med to funktioner

Helt konkret arbejder Apple med to forskellige satellit-baserede funktioner.

Den første kaldes ifølge Bloomberg for Emergency Message via Satellite, eller på godt dansk: Nødbeskeder via satellit.

Funktionen vil gøre det muligt for folk at sende beskeder i nødsituationer til alarmcentraler eller kontakter, når de ikke har adgang til andre netværk.

Den nye funktion bliver integreret i Apples besked-app som en tredje protokol ved siden af iMessage og SMS, og mens beskeder sendt via de to førnævnte protokoller er markeret med henholdsvis blå og grønne bobler, så vil beskeder sendt via den nye satellit-baserede protokol være grå.

Nødbeskederne vil automatisk blive sendt via push til en nødkontaktstelefon, og den vil være synlig selv hvis personen har ”forstyr ikke” slået til.

Beskederne vil have en begrænset længde, og ifølge Bloomberg er det muligt, at det også vil blive muligt at foretage nødopkald.

Værktøj til større nødsituationer

Derudover arbejder Apple også med en anden funktion, som bliver et særligt værktøj i tilfælde, hvor det er nødvendigt at rapportere større og mere alvorlige nødsituationer. Det kan være eksempelvis være i forbindelse med nødsituationer til havs.

I den forbindelse vil brugeren bliver blandt andet blive spurgt om, hvorvidt ulykken involveret en bil, en båd, et fly eller en brand. Herefter vil brugeren blive spurgt om der tilskadekommmende eller savnede personer, samt hvilken type hjælp der ønskers.

Herefter kan brugerne indsende sine koordinater, sundhedsoplysninger samt informere brugerens nødkontakter.

Satellitdækningen er langt fra perfekt, og der kan ifølge Bloomberg gå op til et minut før brugeren får forbindelse.

Derudover vil brugeren blive instrueret i gå udenfor og i nogle tilfælde bevæge sig i en specifik retning for at få forbindelse.