Artikel top billede

iPhone 13-rygter får satellit-aktie til at eksplodere: Stiger med 50 procent

Det rygtes, at Apples kommende iPhone er i stand til at snakke direkte med satelliter. Det får Globalstar-aktien til at stige med over 50 procent mandag.

Satellitselskabet Globalstar har mandag set en bemærkelsesværdig stigning i selskabets aktiekurs, der er gået i vejret med 50 procent.

Globalstar, der er udbyder af satellitservices, er nemlig del af et rygte omkring den kommende iPhone, der ventes til efteråret.

Det forlyder sig nemlig, at den næste generation af iPhone muligvis vil kunne benytte sig af satellitkommunikation. Og i forbindelse med dette rygte er det Globalstar, der forventes at blive partner, skriver CNBC.

Ming-Chi Kuo, analytiker ved STFI Securitues, forudser i en investornote, han udgav søndag, at Apple er "optimistiske omkring tendensen med satelligkommunikation" og at Apple "sandsynligvis" vil gøre telefonen i stand til at kunne forbinde til ikkejordiske netværk.

Apples nætes iPhone forventes i løbet af efteråret, og måske allerede i september måned. Den har endnu ikke noget officielt navn, men omtales af medier og analytikere som iPhone 13.

Apple-analytikeren skrev ligeledes, at den mest oplagte satellit-partner til Apple er selskabet Globalstar, der allerede har et netværk af 24 satellitter i kredsløb.

"Hvis Apple benytter sig af relevante softwarefunktioner, så kan iPhone 13-brugere ringe og sende sms'er via satellitter, når de ikke er i et område med 4G/5G-dækning," skriver Ming-Chi Kuo.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere