Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

iPhone 13-rygter får satellit-aktie til at eksplodere: Stiger med 50 procent

Det rygtes, at Apples kommende iPhone er i stand til at snakke direkte med satelliter. Det får Globalstar-aktien til at stige med over 50 procent mandag.

Satellitselskabet Globalstar har mandag set en bemærkelsesværdig stigning i selskabets aktiekurs, der er gået i vejret med 50 procent.

Globalstar, der er udbyder af satellitservices, er nemlig del af et rygte omkring den kommende iPhone, der ventes til efteråret.

Det forlyder sig nemlig, at den næste generation af iPhone muligvis vil kunne benytte sig af satellitkommunikation. Og i forbindelse med dette rygte er det Globalstar, der forventes at blive partner, skriver CNBC.

Ming-Chi Kuo, analytiker ved STFI Securitues, forudser i en investornote, han udgav søndag, at Apple er "optimistiske omkring tendensen med satelligkommunikation" og at Apple "sandsynligvis" vil gøre telefonen i stand til at kunne forbinde til ikkejordiske netværk.

Apples nætes iPhone forventes i løbet af efteråret, og måske allerede i september måned. Den har endnu ikke noget officielt navn, men omtales af medier og analytikere som iPhone 13.

Apple-analytikeren skrev ligeledes, at den mest oplagte satellit-partner til Apple er selskabet Globalstar, der allerede har et netværk af 24 satellitter i kredsløb.

"Hvis Apple benytter sig af relevante softwarefunktioner, så kan iPhone 13-brugere ringe og sende sms'er via satellitter, når de ikke er i et område med 4G/5G-dækning," skriver Ming-Chi Kuo.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
En opskrift på succes: Automatisér, byg videre på den eksisterende infrastruktur – og sæt kurs mod skyen
Læs hvordan en koncern satsede på en adoptiv, clouddreven fremtid – med udgangspunkt i standardisering, fleksibiitet og den eksisterende infrastruktur.