Artikel top billede

Amazon klar med sine første stemmestyrede smart-tv: Mød dem her 

Nu løfter Amazon sløret for sine to smart-tv, Fire TV Omni Series og Fire TV 4-Series. Bliv klogere på selskabets nye tv her.

Den amerikanske tech-gigant Amazon har længe tilbudt tv-boksen Fire-tv, som brugerne kan tilslutte deres eksisterende tv.

Men selskabet er nu klar med sine helt egne regulære smart-tv.

De to nye tv får navnet Fire TV Omni Series og Fire TV 4-Series, hvor det førstnævnte er det dyreste og mest eksklusive.

De to tv er udstyret med softwaren fra Fire-tv, og de kan begge betjenes med stemmestyring fra Amazons digitale assistent Alexa.

I Fire TV 4-series den digitale assistent blot bygget ind i fjernbetjeningen, mens Fire TV Omni Series er udstyret med langtrækkende mikrofoner, der gør det muligt at sidde i sofaen og tale direkte til tv’et.

Stemmestyringen gør det eksempelvis muligt for tv-seeren at sige ting som ”Alexa, hvad skal jeg se i aften” eller ”Alexa, afspil noget fra Netlix” eller ”Alexa, afspil noget fra Tiktok,”

Lav pris

Prisen for de to tv relativt lav sammenlignet med andre tv på markedet. I USA koster Fire TV Omnie Series fra 410 dollar, hvilket med den aktuelle dollarkurs svarer til knap 2600 kroner, mens det billigste koster fra 370 dollar - knap 2300 kroner.

”Smart-tv har været på markedet i årtier, men indtil nu mener vi ikke, at de for alvor har været smarte,” siger Amazon-direktør Daniel Rausch til det amerikanske medie Techcrunch.

”Vi tror på, at vi med stemmestyring og ambient computing har potentialet til at udrette meget mere og tilbyde noget meget smartere til kunderne,” tilføjer han.

Med ambitient computing henviser han til den aktuelle trend, hvor computere bliver en del af stadig flere af vores gøremål i dagligdagen, uden at vi bemærker det.

Fire TV Omni-series kommer i størrelserne 43-tommer, 50-tommer, 55-tommer, 65-tommer og 75 tommer, mens Fire TV 4-Series kommer i tre størrelser: 55-tommer, 50-tommer og 43-tommer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere