Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Amazon klar med sine første stemmestyrede smart-tv: Mød dem her 

Nu løfter Amazon sløret for sine to smart-tv, Fire TV Omni Series og Fire TV 4-Series. Bliv klogere på selskabets nye tv her.

Den amerikanske tech-gigant Amazon har længe tilbudt tv-boksen Fire-tv, som brugerne kan tilslutte deres eksisterende tv.

Men selskabet er nu klar med sine helt egne regulære smart-tv.

De to nye tv får navnet Fire TV Omni Series og Fire TV 4-Series, hvor det førstnævnte er det dyreste og mest eksklusive.

De to tv er udstyret med softwaren fra Fire-tv, og de kan begge betjenes med stemmestyring fra Amazons digitale assistent Alexa.

I Fire TV 4-series den digitale assistent blot bygget ind i fjernbetjeningen, mens Fire TV Omni Series er udstyret med langtrækkende mikrofoner, der gør det muligt at sidde i sofaen og tale direkte til tv’et.

Stemmestyringen gør det eksempelvis muligt for tv-seeren at sige ting som ”Alexa, hvad skal jeg se i aften” eller ”Alexa, afspil noget fra Netlix” eller ”Alexa, afspil noget fra Tiktok,”

Lav pris

Prisen for de to tv relativt lav sammenlignet med andre tv på markedet. I USA koster Fire TV Omnie Series fra 410 dollar, hvilket med den aktuelle dollarkurs svarer til knap 2600 kroner, mens det billigste koster fra 370 dollar - knap 2300 kroner.

”Smart-tv har været på markedet i årtier, men indtil nu mener vi ikke, at de for alvor har været smarte,” siger Amazon-direktør Daniel Rausch til det amerikanske medie Techcrunch.

”Vi tror på, at vi med stemmestyring og ambient computing har potentialet til at udrette meget mere og tilbyde noget meget smartere til kunderne,” tilføjer han.

Med ambitient computing henviser han til den aktuelle trend, hvor computere bliver en del af stadig flere af vores gøremål i dagligdagen, uden at vi bemærker det.

Fire TV Omni-series kommer i størrelserne 43-tommer, 50-tommer, 55-tommer, 65-tommer og 75 tommer, mens Fire TV 4-Series kommer i tre størrelser: 55-tommer, 50-tommer og 43-tommer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
En opskrift på succes: Automatisér, byg videre på den eksisterende infrastruktur – og sæt kurs mod skyen
Læs hvordan en koncern satsede på en adoptiv, clouddreven fremtid – med udgangspunkt i standardisering, fleksibiitet og den eksisterende infrastruktur.