Artikel top billede

Google trak sig efter medarbejder-protester: Nu har Microsoft og AWS i al stilhed scoret 320 millioner kroner på kæmpe militært AI-system

Google trak sig i 2018 fra amerikansk militær-projekt efter store protester fra medarbejderne. Istedet overtog Microsoft og AWS i al diskretion opgaven.

Microsoft og AWS har i al diskretion samlet scoret mere end 320 millioner kroner på at samle en militær-kontrakt op fra Google.

De to selskaber har nemlig i al stilhed overtaget en stor amerikansk militær-opgave fra Google, som i 2018 trak sig fra opgaven, efter selskabets medarbejdere i tusindvis havde klaget og sagt fra overfor opgaven.

De tusindvis af Google-medarbejdere ville ikke være med til at levere AI-teknologi til det amerikanske forsvarsministerium Pentagon i forbindelse med drone-projektet Project Maven.

Efter Googles exit fra opgaven, trådte Microsoft og Amazon imidlertid ind på banen.

Og disse to selskaber har altså nu solgt ydelser for op mod 50 millioner dollar - godt 320 millioner kroner - til det amerikanske militærs udvikling af Project Maven, skriver Forbes.

Ifølge avisen har Microsoft scoret 30 millioner dollar, mens AWS har landet 20 millioner dollar på opgaven.

Ifølge bladet har Microsoft været leverandør på projektet fra 2019 og frem til efteråret 2020, mens AWS har været leverandør fra engang i begyndelsen af 2020 og frem til oktober 2020.

Project Maven er et militært drone-projekt, hvor det amerikanske militær vil anvende AI til lynhurtig og automatisk analyse af billeder med eksempelvis mennesker på.

Ifølge Forbes er Microsoft således i gang med at udvikle værktøjer, der kan analysere video-data samt software og algoritmer til automatisk analyse af WAMI-data, hedder det..

WAMI står for wide area motion imagery og anvendes ifølge avisen om betegnelse for luftfoto anvendt til efterretningsmæssige formål.

Amazon har ifølge Forbes udviklet modeller til ‘object detection’ og objekt-klassificering på video-billeder og infrarøde billeder.

Også IBM har været som leverandør, hedder det. Selskabet har leveret både AI og forskellige former for statistik-moduler.

Både Microsoft og Amazon har tidligere oplevet stor modstand blandt medarbejderne mod at udvikle it til militær brug.

Microsoft-medarbejdere har blandt andet forlangt, at selskabet skrottede en kæmpekontrakt til tre milliarder kroner på udvikling af AR-headset til soldater.