Artikel top billede

Alle har ret til et fedt webcam: Særligt én pandemi-tendens slår nu igennem i Apples produkter

ComputerViews: Pandemien har vist, at et godt frontkamera kan blive det næste vigtige konkurrenceparameter, når det gælder computere og tablets.

ComputerViews: Alle har ret til et fedt køkken, lød det i reklameblokkene i slut-90’erne.

Her mere end 20 år senere kan det gamle slogan fra Kvik-køkkener i stedet omskrives til, at alle har ret til et godt webcam.

For pandemien har synliggjort mange af de ting, som vi tidligere ikke har været bevidste om.

En af de ting er, at selv mange dyre computere og tablets er udstyret med forfærdelige og dårlige webkamera.

Grynede kamera-linser

I dag er det svært at forestille sig.

Men for blot halvandet år siden blev kameraet på vores computere kun brugt sjældent.

Det ændrede sig dog lynhurtigt i marts 2020, hvor vi til Teams- og Zoom-møder pludselig blev opmærksomme på vores kollegers grynede og fedtede kameralinser.

Samtidig har vi kunne se politikere, journalister og andre mediepesonligheder stå flotte og ranke i nyhedsudsendelserne, mens de smilte bredt foran deres nydeligt organiserede bogreoler.

Hemmeligheden bag det gode webcam-setup, der sikrer et knivskarpt kontrafej og en tydelig baggrund har dog ofte været, at du enten har skulle balancere din computer på bøger og skotøjstæske i et perfekt belyste hjørne af dit hjem.

Eller at du har skulle bruge en smartphone, der takket være selfiekulturen altid har haft gode frontkamera.

Hos de store it-virksomheder er de tilsyneladende også blevet opmærksomme på, at et godt kamera kan bruges til andet end at tage selfies med en smartphone, og derfor kan blive et væsentligt konkurrenceparameter i fremtiden.

Apple satser på bedre webcams

Den erkendelse afspejler sig også i Apples seneste produkter, der blev præsenteret tirsdag aften.

Her præsenterede Apple to nye iPads, hvor forbedrede frontkamera er en gennemgående tendens.

Denne tendens var allerede tydelig i foråret, da et forbedret webcam på selskabets nye iMac og en ny kamerafunktionalitet til iPad Pro også fik betydelig mere opmærksomhed end normalt.

Billig iPad matcher de bedste

På den billigste iPad er frontkameraet nu væsentligt bedre end kameraet på bagsiden, og med en opløsning på 12 megapixels og en ultravidvinkel-objektiv matcher det således det frontkamera, som sidder på den dyreste iPad Pro.

Den billige iPad bliver ligeledes udstyret med Apples avancerede center stage-teknologi, hvor kameraets 122 grader brede synsfelt udnyttes til at sikre, at du hele tiden er i fokus, selvom du bevæger dig rundt i lokalet under et videomøde.

Kan man leve med den billige iPads efterhånden lettere bedagede design, er den med en pris på 2.800 kroner perfekt positioneret som et af de billigste og mest attraktive bud på en videomødemaskine, der både fungerer på hjemmearbejdspladsen og i forbindelse med fjernundervisning.

Derfor slår tendens igennem nu

Når tendensen først slår igennem nu 18 måneder inde i pandemien, fortæller det os to ting.

For det første arbejder de store it-giganter med tunge supply chains, hvor enhedernes design og bestillinger på nye komponenter fastlægges længe før, at produkterne ender på forbrugernes hylder.

For det andet er det sandsynligvis også udtryk for, at it-giganterne satser på, at nogle af de arbejdsvaner, som vi har tillagt også under corona, er vedvarende.

Hvor videomøder af mange tidligere blev opfattet som en smule akavede, står de nu til at blive en integreret del af vores måde at arbejde på.

Det i en sådan grad, at vi også er villige til at investere i at se ordentligt ud, når vi i fremtiden logger på vores videomøder eller deltager i fjernundervisning.