Artikel top billede

(Foto: Photo by Venveo on Unsplash)

Halvdelen af danske startups er færdige inden fem år

Tæt på halvdelen af nystartede danske virksomheder overlever ikke deres femårs jubilæum. Det viser tal fra Danmarks Statistik, skriver Finans.

Det er langt fra alle danske nystartede virksomheder, der har held til at overleve de første år.

Ifølge tal fra Danmarks Statistik eksisterer næsten halvdelen af danske startups ikke længere efter fem år - enten fordi de er gået konkurs eller lukket ned af andre årsager.

Det skriver Finans.

Levevilkårene er ikke blevet bedre for de danske nystartede virksomheder, for tallene er nogenlunde de samme, om man kigger på virksomheder stiftet i 2008 eller 2015.

Investor Nicolaj Højer Nielsen, der selv har været iværksætter og var med til at stifte Penneo, siger til Finans, at der bag mange succesfulde startups også ligger adskillige forsøg, der er gået galt.

Men øvelse kan gøre mester.

"Det handler i bund og grund om at lære af sine erfaringer. Hvis man har prøvet at fejle og forstår hvorfor, er der store chancer for, at man ikke gentager samme fejl," siger han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere