Artikel top billede

Halvdelen af danske startups er færdige inden fem år

Tæt på halvdelen af nystartede danske virksomheder overlever ikke deres femårs jubilæum. Det viser tal fra Danmarks Statistik, skriver Finans.

Det er langt fra alle danske nystartede virksomheder, der har held til at overleve de første år.

Ifølge tal fra Danmarks Statistik eksisterer næsten halvdelen af danske startups ikke længere efter fem år - enten fordi de er gået konkurs eller lukket ned af andre årsager.

Det skriver Finans.

Levevilkårene er ikke blevet bedre for de danske nystartede virksomheder, for tallene er nogenlunde de samme, om man kigger på virksomheder stiftet i 2008 eller 2015.

Investor Nicolaj Højer Nielsen, der selv har været iværksætter og var med til at stifte Penneo, siger til Finans, at der bag mange succesfulde startups også ligger adskillige forsøg, der er gået galt.

Men øvelse kan gøre mester.

"Det handler i bund og grund om at lære af sine erfaringer. Hvis man har prøvet at fejle og forstår hvorfor, er der store chancer for, at man ikke gentager samme fejl," siger han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere