Artikel top billede

(Foto: CC licens)

Syv lande enige om retningslinjer for centralbankers kryptovaluta: Her er de

Nu nedfælder syv nationer et sæt fælles standarder for, hvordan centralbanker må udstede kryptovaluta. Se detaljerne her.

Den såkaldte Group of Seven (G7) meldte onsdag ud, at enhver udstedelse af kryptovaluta fra en centralbank skal "støtte og ikke skade" bankens evne til at opfylde sit mandat om monetær og finansiel stabilitet."

Desuden skal udstedelsen leve op til en række strenge standarder for privatliv, gennemsigtighed og ansvarlighed for beskyttelse af brugerdata.

Det skriver Reuters.

Group of Seven (G7) er et mellemstatligt politisk forum bestående af Canada, Frankrig, Tyskland, Italien, Japan, Storbritannien og USA.

Når den digitale valuta udstedes, skal der stå kontanter bag valutaen, så den kan opfylde værdiens ækonomiske forpligtigelse.

Mens centralbankernes kryptovaluta potentielt kan øge betalinger på tværs af grænser, peger G7-nationerne på, at bankerne har et "fælles ansvar for at minimere skadelige udslip til det internationale monetære og finansielle system."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere