Artikel top billede

Paypal i kort meddelelse: Vi har altså ikke planer om at overtage Pinterest for 345 milliarder lige nu

PayPal afviser, at selskabet ‘for tiden’ er ved at købe Pinterest for 345 milliarder kroner.

Efter nogen betænkningstid tager PayPal bladet fra munden: Selskabet har for tiden ingen planer om at overtage Pinterest i et kæmpeopkøb.

Det meddeler PayPal kortfattet til Reuters, efter Bloomberg og Reuters samstemmende i sidste uge skrev, at PayPal ville købe Pinterest.

Normal vil den slags rygter blive afvist prompte, hvis de ikke passer. Men PayPayl har altså ventet til søndag med at udsende den kortfattede besked.

Opkøbet til 45 milliarder dollar eller 70 dollar per Pinterest-aktie ville i givet fald blive det største nogensinde af et socialt medie - langt større end eksempelvis Microsofts’ opkøb af LinkedIn i 2016.

Microsoft betalte dengang 26,2 milliarder dollar for LinkedIn.

Der var iøvrigt i foråret også rygter fremme om, at Microsoft var interesseret i at købe Pinterest.

Microsoft har gennem længere tid været interesseret i at overtage et socialt medie, som selskabet ønsker at drive på egne cloud-systemer, men indtil videre er det ikke lykkedes for selskabet at lande nogen overtagelses-aftaler.

Pinterest har for tiden knap en halv milliard brugere. Hele platformen drives for tiden på Microsoft-konkurrenten Amazon Web Services cloud-systemer.

Reuters skriver, at PayPal ikke har yderligere kommentarer end den kortfattede afvisning af rygterne om opkøbet.