Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Microsoft har i al hemmelighed forsøgt at overtage Pinterest

Microsoft har i al hemmelighed gjort tilnærmelser til det sociale medie Pinterest om en mulig overtagelse, efter købet af TikTok gik i vasken.

Microsoft har i de seneste måneder i al hemmelighed haft følere ude til det store sociale medie Pinterest om en mulig overtagelse.

Henvendelserne har fundet sted efter, at det mislykkedes for Microsoft at overtage den amerikanske del af det store kinesiske sociale medie TiKTok, som Microsoft var interesseret i i efteråret.

Det kan du læse mere om her: Oracle skal overtage del af TikTok - kinesiske TikTok-ejere siger nej til kæmpetilbud fra Microsoft

Ifølge Financial Times pågår der for tiden dog ikke nogen aktive drøftelser mellem Microsoft og Pinterest, der som socialt medie er fokuseret på interiør, indretning, opskrifter og lignende.

Pinterests markedsværdi er eksploderet under corona-pandemien, hvor interessen og brugen af den sociale platform har været tårnhøj.

Microsoft har gennem længere tid været interesseret i at overtage et socialt medie, som selskabet ønsker at drive på egne cloud-systemer, men indtil videre er det ikke lykkedes for selskabet at lande nogen overtagelses-aftaler.

Pinterest har for tiden knap en halv milliard brugere. Hele platformen drives for tiden på Microsoft-konkurrenten Amazon Web Services cloud-systemer.

Ifølge Financial Times er Pinterest aktiekurs steget med næsten 80 procent under corona-pandemien. Selskabets markedsværdi på anslået 51 milliarder dollar er dog stadig blot en brøkdel af Microsofts markedsværdi.

Det ændrer dog ikke på, at en eventuel overtagelse af Pinterest i givet fald vil kunne blive en af de største nogensinde for Microsoft.

Microsoft ejer i forvejen LinkedIn, som selskabet købte i 2016 for 26 milliarder dollar.

Det kan du læse mere om her: Derfor er LinkedIn en guldgrube for Microsoft: Kommer til at vide alt om dit arbejdsliv

Microsoft har i de senere år også købt GitHub og Minecraft.

Det kan du læse mere om her: Microsoft bekræfter: Køber GitHub for 50 milliarder kroner - her er planen

Ifølge Financial Times rummer de store sociale medier store muligheder for selskaber som Microsoft, når de hostes i de store cloud-miljøer.

Her har selskaberne blandt andet mulighed for løbende at høste data om, hvad brugerne er interesserede i, hvad de ønsker at købe og meget andet, som kan anvendes til eksempelvis forbedret salg og marketing.

Desuden kan de meget store mængder data anvendes til eksempelvis at forbedre selskabernes AI-teknologier.

Læs også:

Derfor er Microsoft og TikTok et helt oplagt match for hinandenmest debatterede artikler

Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.