Artikel top billede

Streaming: Mange flere gigantiske sultne sandorme på vej

Dune er blevet et tidligt slagnummer på den nye streamingtjeneste HBO Max – allerede mens filmen er rimelig frisk i biograferne. Men snart begynder optagelserne til næste kapitel af historien om krig og blodige intriger på ørkenplaneten.

Indenfor science-fiction har Frank Herberts Dune-univers opnået næsten samme klassiske særstatus som Tolkiens Ringenes Herre har indenfor fantasygenren.

Bøgerne har solgt i millionoplag, og der er digtet videre på Herberts univers i talrige efterfølgende titler samt i computer- og brætspil m.m.

Ligeledes skulle der flere tvivlsomme forsøg til, før det lykkedes en film at ramme historien nogenlunde rent – fuldkommen som med historierne om Frodo, Gandalf & Co.

Instruktør Denis Villeneuves helt nye Dune har således fået overvejende positive anmeldelser og er også blevet godt modtaget af publikum. Globalt har den indtjent på den anden side af 330 mio. US-dollar, angiveligt ca. dobbelt så meget som den kostede at producere.

Dune er desuden – og allerede mens den stadig er rimeligt frisk i biograferne – blevet et tidligt slagnummer på den nye streamingtjeneste HBO Max. Så nu er endnu flere millioner bekendt med historierne om intergalaktiske intriger koblet med overnaturlige evner og blodig krig.

Handlingen er centreret omkring ørkenplaneten Arrakis, hvor 300-400 meter lange og konstant sultne sandorme giver ekstra spænding i hverdagen for dem, der udvinder planetens forekomst af et bevidsthedsudvidende og ekstremt kostbart krydderi.

Har man set Dune, vil man imidlertid vide, at den ellers 2,5 time lange film slutter noget abrupt, og mange har været lidt bekymrede for, om det nu bare var dét? Får vi aldrig at se, hvad der mere sker ude i ørkenen?

Jo, det gør vi. For heldigvis har Warner Bros. bekendtgjort, at der også kommer en del 2 af Dune, som – må man formode – fortæller resten af historien fra den oprindelige bog. Herunder om, hvordan det går med hovedpersonen, den unge Paul Atreides.

Men filmselskabet har rimeligvis gerne ville se, hvordan første del blev modtaget, før man gav grønt lys for del 2. Derfor starter produktionen af næste Dune først i sommeren 2022 og ventes at få premiere til oktober 2023.

Har man endnu ikke set første del af Dune, så ligger den 3,5 minutter lange trailer lige her.

Titel: Dune / Del 1 kan streames på HBO Max, del to har planlagt premiere i oktober 2023