Artikel top billede

Streaming: Episk fantasyserie får endelig premiere

På fredag ser de første afsnit af The Wheel of Time dagens lys, og anden sæson er allerede på vej.

Ringenes Herre, Harry Potter og Game of Thrones gjorde fantasygenren til allemandseje på lærred og streaming og åbnede producenternes øjne for genrens enorme økonomiske potentiale.

Men der er mange andre bogserier derude, som fortjener nyt liv på biograflærred eller streaming, og Robert Jordans 14-binds serie om The Wheel of Time har længe stået højt på listen.

På fredag den 19. november ser de tre første afsnit af Amazon Primes nye megasatsning endelig dagens lys, og herefter følger de næste fem afsnit i første sæson på ugentlig basis frem til juleaften.

Grundhistorien i The Wheel of Time handler – i klassisk fantasystil – om det godes kamp mod det onde, og bøgerne rummer et meget omfattende persongalleri.

Baseret på seneste officielle trailer vil serien dog indledningsvis fokusere på magikeren Moraine. Som medlem af den hemmelighedsfulde orden Aes Sedai har hun forpligtet sig til at hjælpe med at beskytte verden mod onde kræfter, og der er rigeligt at se til.

I en tidligere frigivet trailer kan man bl.a. se, hvordan både mørkets hær og den onde selv er begyndt at røre på sig, og den slags utøj bør som bekendt slås ned hurtigere end skimmelsvamp.

Samtidig kunne noget tyde på at den profeterede verdensfrelser – The Dragon – er blevet født, men man er ikke helt sikker på, hvem vedkommende er. Derfor tager Moraine fem unge kandidater under sine vinger og drager ud for at lade dem opdage verden og deres egne kræfter.

Moraine spilles af rutinerede Rosamund Pike, kendt fra bl.a. Gone Girl og den stærkt underholdende I Care a Lot.

Der er for øvrigt ingen tvivl om, at Amazon tror på The Wheel of Time som potentiel arvtager til Game of Thrones. Det ses bl.a. ved den tårnhøje produktionskvalitet samt ved at man allerede inden premieren har offentliggjort, at sæson to er på vej.

Endelig har The Wheel of Time den fordel – fremfor i sin tid Game of Thrones – at de bagvedliggende bøger faktisk er skrevet færdig.

Desværre levede Robert Jordan ikke længe nok til selv at lægge sidste hånd på bind 12, 13 og 14. Den opgave tog den produktive forfatter Brandon Sanderson på sig, og det gjorde han i rigtig fin stil; ham har vi for øvrigt også tidligere skrevet om her.

Titel: The Wheel of Time / Premiere 19. november på Amazon Prime




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere