Artikel top billede

(Foto: Kai Wenzel)

Globalt nedbrud lægger Google Cloud, Spotify og Snapchat ned

Et kort nedbrud ramte tirsdag aften Google Cloud samt en række af dennes klienter som Spotify og Snapchat. Ikke alle platforme er helt oppe igen.

Mere end 50.000 brugere nåede at rapportere om nedbrudsproblemer for en række sociale medie platforme på webstedet downdetector.com, inden platformene igen var online. Alt sammen skete tirdag aften omkring 18-tiden.

Google fortæller, ifølge mediet Reuters, at problemer med deres Cloud Networking, som har platforme som Etsy, Spotify og Snapchat som klienter, blev delvist løst kort efter, de mange rapporter tikkede ind.

Hos Spotify har man senest meldt ud, at de problemer, som brugere har oplevet, nu er løst. Og hos Snapchat lyder seneste melding i et Tweet:

"Mange Snapchattere har problemer med at bruge appen. Hold ud, vi arbejder på en rettelse. I mellemtiden anbefaler vi at forblive logget ind."

Nedbruddet var heldigvis et kortere af slagsen.

For blot en måned siden stod Facebook - nu kendt under navnet Meta Platforms - over for et seks timers langt nedbrud på flere af sine platforme, hvor det efterfølgende kunne konstateres, at flere brugere havde sprunget til konkurrenternes platforme.

Og går vi tilbage til juli i år, oplevede flere store internationale organisationer og virksomheder for anden gang i år et kæmpe kollektivt nedbrud.

De to nedbrud til sammen ramte blandt andet amerikanske selskaber som Expedia, Microsoft, Costco, Lyft og Charles Schwab. Globale - og danske medier - som TV 2, Kristeligt Dagblad, britiske The Guardian, amerikanske Financial Times, Bloomberg, NY Times og CNN.

Også Amazon og den britiske regerings hjemmeside blev rapporteret som ramt. Også dengang var Spotify på listen over ramte.

Downdetector sporer kun udfald ved at samle statusrapporter fra en række kilder, inklusive brugerindsendte fejl på sin platform. Afbrydelsen kan have påvirket et større antal brugere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere