Artikel top billede

Millioner af bruger strømmede til konkurrenterne efter Facebook-nedbrud: Fik 10 procent flere brugere på ét døgn

Mens Facebook i seks timer kæmpede med at genoprette forbindelsen til blandt andet WhatsApp væltede det ind med millioner af nye brugere hos konkurrerende beskedtjenester som Signal og Telegram.

70 millioner nye brugere fik den krypterede beskedtjeneste Telegram på et enkelt døgn mens Facebook-ejede WhatsApp var utilgængelig.

Det oplyser Telegrams topchef Pavel Durov, der samtidig gør opmærksom på, at det er det største antal nye brugere selskabet nogensinde har oplevet.

"I går (mandag, red.) oplevede Telegram et rekordstort antal nye brugere og aktivitet," skriver direktøren på tjenesten.

Den massive tilstrøming af nye brugere kom i kølvandet på det massive nedbrud som ramte Facebook mandag aften dansk tid. Det betød at Facebooks øvrige tjenester som Instagram og WhatsApp også var utilgængelige i hele verden i godt seks timer.

"Telegram fortsatte med at fungere fejlfrit for langt størstedelen af vores brugere. Med det sagt havde vi enkelte brugere i Amerika, der kan have oplevet langsomere hastigheder end normalt da millioner af nye brigere fra disse kontinenter strømmede til for at tilmelde sig Telegram samtidig," skriver Pavel Durov.

Markant flere brugere

Den kryptede tjeneste har 500 millioner brugere globalt. Dermed betyder stigningen på 70 millioner nye en stigning på over 10 procent, skriver The Verge.

Hos en anden krypteret beskedapp, Signal, oplevede man også, at nedbruddet hos Facebook førte til et massivt antal nye brugere.

Signal oplyser på Twitter, at man efter nedbruddet oplevede at 'millioner' af nye brugere tilsluttede sig tjenesten.

WhatsApp er stadig langt foran sine to konkurrenter, når det gælder antallet af brugere. Selskabet har ifølge The Verge mere end to milliarder brugere verden over.