Artikel top billede

(Foto: Krigsmuseet)

Foredrag: Søkrig og sabotage på Krigsmuseet

For historieinteresserede er der her to gode arrangementer i december, der er garanteret fri for nisser, gran og Last Christmas.

Trods århundredernes deroute fra stormagt til småstat har Danmark hele vejen igennem haft en stærk maritim tradition.

Inden skiftende kongers – ikke altid specielt velovervejede – militære eventyr var vi endda en af Nordeuropas helt store flådemagter.

Den historie fortæller Krigsmuseet på en særrundvisning med titlen ”Krig til søs” den 7. december kl. 17:00.

Her kommer man ikke kun omkring flådens forsvar af landets grænser, der strækker sig helt tilbage til 1400-tallet.

Men man hører også om de aktuelle missioner på verdenshavene, hvor danske krigsskibe deltager i kampen mod pirater og sikrer frie søveje for handelsskibe fra hele verden.

Man hører også om en barske hverdag til søs og om de mange danske søfolk, der satte livet på spil under 2. Verdenskrig. Du kan købe billetter til rundvisningen Krig til søs lige her.

Apropos 2. Verdenskrig, så kan man 14. december høre et foredrag på Krigsmuseet om gruppen Holger Danske.

Gruppen omfattede bl.a. de kendte modstandsfolk Flammen og Citronen.

Men den havde også mange andre hårde halse som medlemmer, og de stod for talrige halsbrækkende sabotageaktioner og stikkerlikvideringer.

Aftenens foredragsholder er seniorforsker ved Rigsarkivet, Peter Birkelund, og arrangementet er et i rækken af Krigsmuseets fyraftenskoncept ”Fad og foredrag”, hvor der serveres lune historier og kolde øl.

Billetter til foredraget om Holger Danske kan købes her
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere