Artikel top billede

Domstol afviser China Telecoms forsøg på at blive på det amerikanske marked

Der er ingen hjælp at hente for China Telecom, slår domstol fast. Til januar mister selskabet retten til at handle med amerikanske virksomheder.

En amerikanske føderal appeldomstol afviste i går China Telecoms forsøg på at standse en kendelse, der fratager televirksomheden autoritet til at levere tjenester i USA.

Kendelsen træder i kraft fra januar - tidsnok til, at China Telecom kan få de juridiske detajler på plads.

Det skriver Reuters.

Det kinesiske teleselskab havde ellers advaret om, at det skulle underrette amerikanske kunder om beslutningen inden lørdag, og at det desuden - uden et midlertidigt stop for FCC-aktionen - vil blive "tvunget til at indstille væsentlige operationer, hvilket uopretteligt skader sin forretning, omdømme og relationer."

Den amerikanske føderale kommunikationskommission (FCC), der har indsendt kendelsen, mener, at China Telecom "er underlagt udnyttelse, indflydelse og kontrol fra den kinesiske regering og højst sandsynligt vil blive tvunget til at efterkomme anmodninger fra den kinesiske regering uden tilstrækkelige juridiske procedurer underlagt uafhængigt juridisk tilsyn."

China Telecom har været i telemarkedet i USA i mere end 20 år og havde i 2019 leveret mere end 335 millioner abonnenter på verdensplan.

Kenningen om det kinesiske selskab er en del af en større øvelse, hvor USA helt er ved at fryse kinesiske selskaber ude af sin handelskreds.

Også mobilproducenten Huawei samt andre kinesiske selskaber - China Unicom Americas, Pacific Networks og dets helejede datterselskab ComNet - mærker lige nu konsekvenserne af denne øvelse.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere