Artikel top billede

(Foto: Unsplash)

Danskstiftet kunstig intelligens-virksomhed henter trecifret millionbeløb i ny investeringsrunde

Den danskstiftede kunstig intelligens-virksomhed Synthesia henter for anden gang et større millionbeløb i en såkaldt Series B investeringsrunde.

AI-startupvirksomheden Synthesia har hentet 50 millioner dollar i en større investeringesrunde. Det svarer til godt 329 millioner danske kroner.

Selskabet, der blandt andre er stiftet af to danskere, arbejder med video genereret af kunstig intelligens og får altså nu flere millioner i ryggen til at udvikle sin platform.

Pengene kommer fra en såkaldt series B investeringsrunde som betyder, at det er anden gang selskabet henter et større beløb fra en række investorer.

Synthesia har rejst 29 millioner dollar i venture kapital over de sidste fire år, blandt andet fra den amerikanske milliardær Mark Cuban, som i 2017 blev virksomhedens første investor.

To danske stiftere

Selskabet, der stratede op i 2017 har fire grundlæggere - hvoraf to af dem er danskerne Victor Riparbelli og Steffen Tjerrild.

Pengene kommer primært fra Kleiner Perkins, men Synthesia har også skaffet penge fra GV, der tidligere er kendt som Google Ventures samt eksisterende investorer, der tæller Firstmark Capital, LDV Capital, Seedcamp og MMC Ventures.

"I dag forventer kunder video- og lydindhold. Og de tager den præference med sig på arbejde. Vi ser en stor efterspørgsel på skalerbart indhold hos mange virksomheder," siger Victor Riparbelli, der er administrerende direktør for Synthesia, og en af de danske medstiftere.