Artikel top billede

Danskere rejser over 70 millioner kroner til at lave AI-videoer uden skuespillere

Global AI-virksomhed med danske stiftere har landet en historisk stor investering for deres område. Se hvordan Synthesia vil skifte steder, skuespillere og studier ud med kode i fremtiden.

AI-startupvirksomheden Synthesia har rejst historiske 12,5 millioner dollar - over 75 millioner danske kroner - i funding. Det er verdens største investering nogensinde i kategorien "AI video space" - universet for kunstig intelligens og videoproduktion.

Det er venture kapitalfonden FirstMark capital, der har lagt den svimlende investering.

Synthesia, der blandt andet har kontorer i København, er verdens førende platform inden for AI generet video. Og penge skal bruges til at accelerere deres vision om at udskifte fysiske kameraer med computerkode.

Synthesia planlægger at opskalere deres AI video platform, der kan generere videoindhold uden brug af kameraer, skuespillere eller studier. Desuden vil det øge væksten i antallet af brugere og ekspandere virksomheden yderligere til USA.

FirstMark har blandt andet har været tidlige investorer i virksomheder som Pinterest, Airbnb, Shopify, Discord, Upwork og Riot Games.

Synthesia har rejst $16,6m i venture kapital over de sidste fire år, blandt andet fra den amerikanske milliardær Mark Cuban, som i 2017 blev virksomhedens første investor.

Selskabet, der stratede op i 2017 har fire grundlæggere - hvoraf to af dem er danskerne Victor Riparbelli og Steffen Tjerrild.

Fra Riparbelli lyder det i en pressemeddelse:

"Vi har stadig kun ridset overfladen af videoøkonomien. Om 10 år tror vi, at de fleste af vores digitale oplevelser vil blive drevet af video i en eller anden måde eller form. Men for virkelig at realisere video-first internet har vi brug for en mere skalerbar og tilgængelig måde at lave video på.”

Han forklarer teknologien:

"Vi bygger et applikationslag, der omdanner kode til video, så videoindhold kan programmeres med computere snarere end optaget med kameraer og mikrofoner. Når videoproduktion er abstraheret væk som kode, har den alle fordelene ved software: uendelig skala, tæt på nul marginale omkostninger, og den kan gøres tilgængelig for alle."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere