Artikel top billede

Danskere rejser over 70 millioner kroner til at lave AI-videoer uden skuespillere

Global AI-virksomhed med danske stiftere har landet en historisk stor investering for deres område. Se hvordan Synthesia vil skifte steder, skuespillere og studier ud med kode i fremtiden.

AI-startupvirksomheden Synthesia har rejst historiske 12,5 millioner dollar - over 75 millioner danske kroner - i funding. Det er verdens største investering nogensinde i kategorien "AI video space" - universet for kunstig intelligens og videoproduktion.

Det er venture kapitalfonden FirstMark capital, der har lagt den svimlende investering.

Synthesia, der blandt andet har kontorer i København, er verdens førende platform inden for AI generet video. Og penge skal bruges til at accelerere deres vision om at udskifte fysiske kameraer med computerkode.

Synthesia planlægger at opskalere deres AI video platform, der kan generere videoindhold uden brug af kameraer, skuespillere eller studier. Desuden vil det øge væksten i antallet af brugere og ekspandere virksomheden yderligere til USA.

FirstMark har blandt andet har været tidlige investorer i virksomheder som Pinterest, Airbnb, Shopify, Discord, Upwork og Riot Games.

Synthesia har rejst $16,6m i venture kapital over de sidste fire år, blandt andet fra den amerikanske milliardær Mark Cuban, som i 2017 blev virksomhedens første investor.

Selskabet, der stratede op i 2017 har fire grundlæggere - hvoraf to af dem er danskerne Victor Riparbelli og Steffen Tjerrild.

Fra Riparbelli lyder det i en pressemeddelse:

"Vi har stadig kun ridset overfladen af videoøkonomien. Om 10 år tror vi, at de fleste af vores digitale oplevelser vil blive drevet af video i en eller anden måde eller form. Men for virkelig at realisere video-first internet har vi brug for en mere skalerbar og tilgængelig måde at lave video på.”

Han forklarer teknologien:

"Vi bygger et applikationslag, der omdanner kode til video, så videoindhold kan programmeres med computere snarere end optaget med kameraer og mikrofoner. Når videoproduktion er abstraheret væk som kode, har den alle fordelene ved software: uendelig skala, tæt på nul marginale omkostninger, og den kan gøres tilgængelig for alle."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere