Artikel top billede

Danskere rejser over 70 millioner kroner til at lave AI-videoer uden skuespillere

Global AI-virksomhed med danske stiftere har landet en historisk stor investering for deres område. Se hvordan Synthesia vil skifte steder, skuespillere og studier ud med kode i fremtiden.

AI-startupvirksomheden Synthesia har rejst historiske 12,5 millioner dollar - over 75 millioner danske kroner - i funding. Det er verdens største investering nogensinde i kategorien "AI video space" - universet for kunstig intelligens og videoproduktion.

Det er venture kapitalfonden FirstMark capital, der har lagt den svimlende investering.

Synthesia, der blandt andet har kontorer i København, er verdens førende platform inden for AI generet video. Og penge skal bruges til at accelerere deres vision om at udskifte fysiske kameraer med computerkode.

Synthesia planlægger at opskalere deres AI video platform, der kan generere videoindhold uden brug af kameraer, skuespillere eller studier. Desuden vil det øge væksten i antallet af brugere og ekspandere virksomheden yderligere til USA.

FirstMark har blandt andet har været tidlige investorer i virksomheder som Pinterest, Airbnb, Shopify, Discord, Upwork og Riot Games.

Synthesia har rejst $16,6m i venture kapital over de sidste fire år, blandt andet fra den amerikanske milliardær Mark Cuban, som i 2017 blev virksomhedens første investor.

Selskabet, der stratede op i 2017 har fire grundlæggere - hvoraf to af dem er danskerne Victor Riparbelli og Steffen Tjerrild.

Fra Riparbelli lyder det i en pressemeddelse:

"Vi har stadig kun ridset overfladen af videoøkonomien. Om 10 år tror vi, at de fleste af vores digitale oplevelser vil blive drevet af video i en eller anden måde eller form. Men for virkelig at realisere video-first internet har vi brug for en mere skalerbar og tilgængelig måde at lave video på.”

Han forklarer teknologien:

"Vi bygger et applikationslag, der omdanner kode til video, så videoindhold kan programmeres med computere snarere end optaget med kameraer og mikrofoner. Når videoproduktion er abstraheret væk som kode, har den alle fordelene ved software: uendelig skala, tæt på nul marginale omkostninger, og den kan gøres tilgængelig for alle."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere