Artikel top billede

(Foto: Websummit, CC BY 2.0 / Image by Dan Taylor)

Elon Musk efter hård kritik – betaler nu 72 milliarder kroner i skat

72 milliarder kroner. Så meget skal Elon Musk betale i amerikansk skat i 2021, oplyser rigmanden på Twitter.

Verdens rigeste person Elon Musk, som magasinet Time for nylig udnævnte til årets person i 2021, har været under hård kritik for ikke at betale nok i skat.

Men på Twitter skriver han nu, at han i 2021 kommer til at betale 11 milliarder dollar svarende til 72 milliarder kroner i skat.

”For dem der bekymrer sig om det, så kommer jeg til at betale 11 milliarder dollar i skat i år,” skriver han.

Sælger aktier for milliarder

En del af forklaringen på Musk begrænsede skattebetalinger i de seneste år er, at han udelukkende er aflønnet i aktier, og derfor hverken modtager løn eller almindelige bonusser.

Hidtil har han samtidig kunne undgå at sælge sine aktier, og i stedet har han lånt penge med sin aktier som sikkerhed.

Men i løbet af det seneste år har han solgt aktier i Tesla for milliarder af kroner, som han nu skal betale skat af.

Kritik fra politikere

Ifølge tech-mediet The Verge stod han dog under alle omstændigheder til at skulle beskattes af sine aktieoptioner i løbet af 2022, hvilket dog indebar en risiko for, at han vil blive raget af skattestigninger som led i den amerikanske præsident Joe Bidens infrastrukturplan.

Blandt hans kritikere har været flere prominente amerikanske politikere her i blandt de to senatorer Bernie Sanders og Elizabeth Warren, der begge har været præsidentkandidater for det demokratiske parti.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere