Artikel top billede

Investeringsguruen Warren Buffet tjener 790 milliarder kroner på sin gigantiske Apple-investering

Warren Buffet har tjent et enormt beløb på sin gigantiske investering i Apple for få år siden. I dag ejer han lidt over fem procent af iPhone-producenten.

Den amerikanske investeringsguru Warren Buffets investering i Apple er en af hans bedste investeringer nogensinde.

Det skriver amerikanske CNBC.

Warren Buffet har således tjent intet mindre end 790 milliarder danske kroner på sin investering i Apple, som han foretog i perioden 2016 til 2018.

Dengang investerede han via sit selskab Bershire Hathaway 237 milliarder kroner i Apple og den investering har nu en samlet værdi på lidt over én billion kroner. Samlet set kan rigmanden notere sig et overskud på investering på 790 milliarder kroner, skriver CNBC.

Ejer fem procent af Apple

Udover den samlede gevinst har Warren Buffet, der også er kendt under navnet oraklet fra Omaha, i øvrigt hver år i gennemsnit kunne indkassere lidt mere end fem milliarder kroner i udbytte fra Apple-aktierne.

I dag ejer Bershire Hathaway 5,4 procent af hele Apple, og det formodentligt en af investeringsselskabets bedste investeringer i nyere tid.

”Det er uden tvivl en af de stærkste investeringer som Bershire har foretaget i det seneste årti,” siger James Shanahan, der er analytiker hos analyseselskabet Edward Jones til CNBC.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere