Artikel top billede

Apple mister topprofiler til højre og venstre: Nu har Microsoft været på hugst

Teh-giganterne nupper den ene topprofil efter den anden fra Apple – og de har noget til fælles.

Apple synes at have svært ved at holde på sine nøglemedarbejdere, for flere tech-giganter synes nu at være i færd med at hente den ene topprofil efter den anden hos klodens mest værdifulde virksomhed.

En af de nye spillere i Apple-strandhugsten er Microsoft, som i denne uge hiver fat i en nøgleprofil i form af chipdesign-veteranen Mike Filippo, som i de sidste to år har arbejdet his Apple.

Med den nye medarbejder scorer en industri-veteran, der har designet processorer og integrerede systemer siden 1996 hos ledende aktører som amerikanske Intel, AMD og britiske ARM.

Microsoft nye profil vil med al sandsynlighed styrke selskabets bestræbelser på selv at designe sine chips til selskabets Surface-enheder og kommende Azure cloud-computing enheder.

Richmond-giganten løftede i 2019 sløret for sit første hjemme-designede chip, SQ1, som siden har regeret i maskinrummet i selskabets Surface Pro X tablet. Året efter blev den afløst af SQ2.

På rov i æblehaven

Microsofts nye signing er den tredje gang på under en måned, at topprofiler forlader Apple til fordel for nogle af klodens øvrige tech-giganter.

Sidste uge lød det, at Intel hentede en uhyre vigtig topprofil, chip-designer og afgørende Jeff Wilcox, en mand der fik en afgørende rolle i udviklignen af Apples unikke M1 og T2 chips.

Samtidig har Facebook-selskabet Meta, omkring årsskiftet hentet mere end 100 nøglemedarbejdere hos Apple.

Apple har siden tildelt bonusser i millionstørrelse, for at holde fast i sine afgørende medarbejdere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere