Artikel top billede

Apple mister topprofiler til højre og venstre: Nu har Microsoft været på hugst

Teh-giganterne nupper den ene topprofil efter den anden fra Apple – og de har noget til fælles.

Apple synes at have svært ved at holde på sine nøglemedarbejdere, for flere tech-giganter synes nu at være i færd med at hente den ene topprofil efter den anden hos klodens mest værdifulde virksomhed.

En af de nye spillere i Apple-strandhugsten er Microsoft, som i denne uge hiver fat i en nøgleprofil i form af chipdesign-veteranen Mike Filippo, som i de sidste to år har arbejdet his Apple.

Med den nye medarbejder scorer en industri-veteran, der har designet processorer og integrerede systemer siden 1996 hos ledende aktører som amerikanske Intel, AMD og britiske ARM.

Microsoft nye profil vil med al sandsynlighed styrke selskabets bestræbelser på selv at designe sine chips til selskabets Surface-enheder og kommende Azure cloud-computing enheder.

Richmond-giganten løftede i 2019 sløret for sit første hjemme-designede chip, SQ1, som siden har regeret i maskinrummet i selskabets Surface Pro X tablet. Året efter blev den afløst af SQ2.

På rov i æblehaven

Microsofts nye signing er den tredje gang på under en måned, at topprofiler forlader Apple til fordel for nogle af klodens øvrige tech-giganter.

Sidste uge lød det, at Intel hentede en uhyre vigtig topprofil, chip-designer og afgørende Jeff Wilcox, en mand der fik en afgørende rolle i udviklignen af Apples unikke M1 og T2 chips.

Samtidig har Facebook-selskabet Meta, omkring årsskiftet hentet mere end 100 nøglemedarbejdere hos Apple.

Apple har siden tildelt bonusser i millionstørrelse, for at holde fast i sine afgørende medarbejdere.
IT-JOB

HCLTech Denmark ApS

IT-projektleder

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Automation Engineer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere