Artikel top billede

Apple mister topprofiler til højre og venstre: Nu har Microsoft været på hugst

Teh-giganterne nupper den ene topprofil efter den anden fra Apple – og de har noget til fælles.

Apple synes at have svært ved at holde på sine nøglemedarbejdere, for flere tech-giganter synes nu at være i færd med at hente den ene topprofil efter den anden hos klodens mest værdifulde virksomhed.

En af de nye spillere i Apple-strandhugsten er Microsoft, som i denne uge hiver fat i en nøgleprofil i form af chipdesign-veteranen Mike Filippo, som i de sidste to år har arbejdet his Apple.

Med den nye medarbejder scorer en industri-veteran, der har designet processorer og integrerede systemer siden 1996 hos ledende aktører som amerikanske Intel, AMD og britiske ARM.

Microsoft nye profil vil med al sandsynlighed styrke selskabets bestræbelser på selv at designe sine chips til selskabets Surface-enheder og kommende Azure cloud-computing enheder.

Richmond-giganten løftede i 2019 sløret for sit første hjemme-designede chip, SQ1, som siden har regeret i maskinrummet i selskabets Surface Pro X tablet. Året efter blev den afløst af SQ2.

På rov i æblehaven

Microsofts nye signing er den tredje gang på under en måned, at topprofiler forlader Apple til fordel for nogle af klodens øvrige tech-giganter.

Sidste uge lød det, at Intel hentede en uhyre vigtig topprofil, chip-designer og afgørende Jeff Wilcox, en mand der fik en afgørende rolle i udviklignen af Apples unikke M1 og T2 chips.

Samtidig har Facebook-selskabet Meta, omkring årsskiftet hentet mere end 100 nøglemedarbejdere hos Apple.

Apple har siden tildelt bonusser i millionstørrelse, for at holde fast i sine afgørende medarbejdere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere