Artikel top billede

(Foto: Famly)

Danske Famly har succes i udlandet, men blev kørt ud på et sidespor af Aula: “Markedet frøs fuldstændig for os”

Interview: Lanceringen af Aula truede med at stoppe ilttilførslen til danske Famly, men selskabet overlevede ved at skifte strategi og har for nylig landet en kæmpe kapitalindsprøjtning. Nærdødsoplevelsen får Famlys stifter, Anders Laustsen, til at advare mod de store nationale it-udbud, der kan være med til at kvæle fremtidige danske eksport-successer.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Danske Famly blev udkonkurreret på det danske marked, da Aula blev introduceret med 400 millioner udbudskroner i ryggen. Få indblik i, hvordan firmaet overlevede det
  • Få Famly-stifterens bud på, hvordan vi kan undgå, at store offentlige udbud kvæler danske iværksætter, som vil udvikle løsninger til det offentlige
1.441
7:15 min
Den omfangsrige digitalisering af det danske samfund rummer et stort potentiale for danske opstartsvirksomheder, der kan bygge innovative løsninger til hjemmemarkedet og herefter eksportere dem til det store udland.

Men de danske iværksættere risikerer at blive kvalt af store offentlige udbud, der som regel vindes af store konsulenthuse som eksempelvis Netcompany eller KMD.