Artikel top billede

(Foto: Scott Graham, Unsplash)

Det offentlige plages af en forsigtighedskultur, mener tidligere Just-Eat-topchef: "Vi skal tillade, at der tages flere risici i forbindelse med test af nye it-løsninger"

I den offentlige sektor er man alt for optaget af at træffe sikre valg, når der skal indkøbes it-løsninger, mener den tidligere Just Eat-topchef Klaus Nyengaard. Han efterlyser, at man i det offentlige har mod og mulighed for i mindre skala at teste og udrulle løsninger fra startups.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Bliv klogere på, hvorfor Klaus Nyengaard mener, at den offentlige sektor skal være risikovillig
  • Få indblik i hvilke fordele han mener, at det offentlige i lang højere grad tester løsninger fra startups
  • Men er det i det hele taget ønskværdigt, at det offentlige løber risici, når det handler om it-løsninger, der vedrører kernevelfærden. Få Klaus Nyengaard svar på det spørgsmål
802
4:15 min
Klaus Nyengaard er selv vant til at tage risici.

Han er tidligere topchef for Just-Eat, stifter af software-virksomheden LetsBuild, aktiv investor og sidst men ikke mindst bestyrelsesmedlem i den nye forening for danske it-iværskættere, Danish Tech Startup Association.

Han savner, at den offentlige sektor på samme måde som det private erhvervsliv er villig til at tage risici, når der skal vælges nye it-løsninger.

”Det er nødvendigt, at vi tillader, at den offentlige sektor tager flere risici i forbindelse med test af nye it-løsninger," slår han fast og uddyber:

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter