Artikel top billede

Den smalle ramme omkring siderne giver et meget rent look på skærmen, der både kan bruges til business og underholdning.

Test: Denne 32" 4K-skærm er gabende kedelig på papiret, men er blevet min favorit i prisklassen

Det er noget så ordinært som en 4K-skærm på 32" til lige over 3.000 kroner og uden nogen former for "bling"-effekt i features eller design. Det lyder kedeligt. Men det er det slet ikke.

En 4K-skærm med 60 Hz opdateringsfrekvens og en størrelse på 32" er nok ikke det, der kan få de fleste til at gå på nettet for at "putte i kurv".

Heller ikke jeg, da jeg (indrømmet), aldrig har været synderligt imponeret over billedkvaliteten fra Samsungs skærme. Og da slet ikke i deres tv.

Men efter kort tids brug har jeg måtte overgive mig. Skærmen er på mange måder fremragende i sin prisklasse.

Den har nemlig en god balance mellem professionel- og amatør brug. Du kan både bruge den til billedbehandling på et amatør fotograf entusiast brug, og til spil og underholdning.

Kan bruges til det hele

Overskriften her må jeg straks nedtone, for til ren gaming vil en gamer kassere den.

Men til mere "dødelige" gamere klarer den skærene meget godt. Den står rimeligt roligt, selv når det går heftigt til.

Det er dog mere som allround-skærm, at Samsung S80A udmærker sig. Den har med HDR10 en flot kontrast, når der streames en Blockbuster-film eller serie fra den foretrukne streaming-pusher.

Samtidig har den en skarphed i tekst, som ikke er unik, men som opleves naturlig. Og dermed gør den nem at arbejde med en hel dag.

Farvegengivelsen er overvejende neutral med lidt til den varme side. Det afhænger naturligvis af den indstilling, som du benytter. Men overordnet set er den til de mere dybe og "fuldfede" farver. Og det vel at mærke uden, at detaljerne går over styr.

Skruer du ned for lyset, formindskes kontrasten ikke voldsomt, som du ofte ser ved billige skærme. Detaljer i de mørke områder bevares og højlys står stadig hvidt med nuancer intakt.

IPS-panelet står med andre ord flot og med høj betragtningsvinkel (178 grader til hver side). Og i praksis holder det meget godt - farverne dæmpes kun lidt, når du betragter fra siderne.

Irriterende knapper

Kontrolknapper under front logoet kræver noget tilvænning. Ikke mindst fordi skærmen kan have tendens til at slukke - især når den skal agere som nummer to skærm i et setup.

Kontrolmulighederne er, som du kan forvente, og pre-indstillingerne fungerer fint. Den "normale" indstilling fungerer dog generelt godt til langt de fleste opgaver.

Knivskarp ergonomi

Justering af skærm både op ned og mulighed for at dreje den i ophænget horisontalt er ret genialt.

Skærmen står rock steady trods stor størrelse. Det er altså ikke hverdagskost, at du bare kan dreje på en 32" skærm uden at skulle holde kontra på foden. Godt gået.

Der skulle desuden være indbygget TUV-certificeret teknologi, så det skadelige blå lys holdes nede. Denne teknologi er også indbygget i den mindre variant på 27", som du også kan vælge, hvis 32" er for stort.

Det er vanskeligt at måle, om "anti blå lys"-teknologien fungerer.

Men vi kan konstatere at selv efter en hel dags arbejde på skærmen, var øjnene ikke mere trætte end ved min gamle 30" Apple-skærm, som stadig er den mest behagelige for mig at tilbringe mange timer foran.

Så alt målt og vejet klarer Samsung sig over gennemsnittet, når prisen på 3.300 kroner, og den brede brugbarhed tages med i ligningen.

Der er skarpe konkurrenter på billedsiden, men ergonomien sammen med et ulasteligt design, hiver den godt op i den samlede vurdering.


Loading ikon