Dansk domænefirma scorer kassen

Domæne-firmaet Dandomain har næsten fordoblet omsætning og indtjening på et år og skal vokse næsten lige så meget næste år. Selskabet er nu blandt Danmarks største inden for domæneregistrering, men må kæmpe for troværdigheden i en branche, der er plaget af konkurser og dårligt rygte.

En af Danmarks største udbydere af domæneregistrering, Dandomain, kom først i gang, da gassen sivede heftigt fra dotcom-ballonen.

Fem år senere kan Randers-virksomheden præsentere væksttal, der vækker mindelser om de svundne tider ? men indtjeningen følger med.

Dandomain fik en bruttofortjeneste på lige knap 10 millioner kroner i det regnskabsår, som sluttede første 1. juli i år, hvilket er en stigning på næsten 50 procent fra året før.

Ingen gammel gæld
Af de penge kunne halvdelen lægges lige i pungen som profit, og der er ingen gammel gæld at høvle af på.

Direktør Jesper Aggerholm tilskriver det almindelig jysk beskedenhed, at virksomheden ikke har fået større opmærksomhed på sin økonomi end tilfældet er.

Han regner med næsten lige så stejl en vækstkurve for indeværende regnskabsår.

- Væksten bliver i samme målestok med mindst yderligere 30 procent, siger han.

Fokus på tre nicher
Selv om forne tiders intense domæne-registrering er kølnet en anelse, er der stadig masser af gang i dette forretningsområde, hvor Dandomain bestyrer omkring 80.000 domæner for 50.000 kunder.

Dandomain A/S Årsregnskab
Millioner kroner2003/042002/03
Bruttofortjeneste9,85,8
Resultat før finansielle poster6,73,6
Resultat før skat 6,93,7
Resultat4,62,6
Egenkapital94,4
Antal ansatte106
Men det er ikke kun her, at væksten er kommet fra. Selskabets andre to indsatsområder er e-handel, hvor man har udviklet en egen salgsløsning som bruges i et stort antal danske webbutikker samt hosting.

- Vi besluttede tidligt at fokusere netop på de tre områder, og væksten har fordelt sig bredt over vores forretning, siger direktøren.

Alligevel er der torne i rosenbuketten. Jesper Aggerholm er sig meget bevidst, at den branche han sidder i, har et noget blakket ry. Historier om fup-domæneregistranter og snydeopkrævninger, konkurser og utilfredse kunder florerer i stort tal.

- Derfor har vi indgået et partnerskab med advokatfirmaet Johan Schlüter, hvor kunderne kan blive rådgivet om de juridiske aspekter ved domænenavne, siger han.

For let at blive domæneregistrant
Samtidig popper der trods talrige konkurser i branchen dagligt nye små leverandører op, som hamrer prisen i bund, men som ikke altid kan levere varen i det lange løb.

Jesper Aggerholm mener, at det er for let at slå sig ned som domæneregistrant, men de etablerede spillere har heller ikke formået at gøre fælles front mod de problemer, der plager branchen, erkender han.

- Vi har forsøgt at tale med nogle af konkurrenterne, for vi ser dem da også som mulige samarbejdspartnere. Men branchen består meget af unge mennesker ? og der mangler nok noget erfaring, siger han.

Derfor er domæneområdet fortsat et minefelt, som kunderne må bevæge sig forsigtigt i når de vælger udbyder. Selv mener Jesper Aggerholm, at Dandomain har overlevet på et godt rygte blandt kunderne og på et rimeligt niveau af kundeservice ? ikke discountpriser.

Dandomain fordoblede også næsten sin medarbejderstab fra seks til 10 ansatte i det forløbne år. De ansatte er ligeligt fordelt på udviklere og salgs- og supportfunktioner. Man har i modsætning til flere af de mere berygtede firmaer i branchen ikke et stort telefonsalgskorps ansat.

- Vi laver ikke opsøgende salg. Kunderne finder os ? så er de også mere motiverede for at handle, siger Jesper Aggerholm.Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Computerworld A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Få succes med sourcing - hør erfaringerne fra Widex, Getinge, One Q og Amesto Group

Sourcing er en af de vigtigste strategiske discipliner i moderne it-drift. Uanset om du overvejer at in- eller outsource og hvad enten det er globalt eller lokalt, så kræver det viden og styr på aftaler og kontrakter.

21. august 2019 | Læs mere


Cybertrusler: Få styr på it-sikkerheden – aktuelle trusler, strategi og business continuity

It-sikkerhed er forretningskritisk for alle. Men har du styr på, hvilken type sikkerhed, der er relevant for lige netop din virksomhed? På denne konference tager vi temperaturen på it-sikkerhedslandskabet lige nu og går i dybden med de nyeste tendenser, løsninger og værktøjer på området.

22. august 2019 | Læs mere


Cybertrusler: Få styr på it-sikkerheden – aktuelle trusler, strategi og business continuity

It-sikkerhed er forretningskritisk for alle. Men har du styr på, hvilken type sikkerhed, der er relevant for lige netop din virksomhed? På denne konference tager vi temperaturen på it-sikkerhedslandskabet lige nu og går i dybden med de nyeste tendenser, løsninger og værktøjer på området.

27. august 2019 | Læs mere


Premium
Det næste store it-sikkerhedsområde: ‘Deepfake’ - se her hvad der kan ramme dig
‘Deepfake’ kan blive det næste store it-sikkerhedsområde. Området er under hastig udvikling i takt med, at hackerne tager AI og andre avancerede algoritmer i brug.
Computerworld
Google klar med ny funktion: Nu kan Android-brugere droppe passwordet
I disse dage udruller Google en ny Android-funktion, der gør, at du kan logge ind på flere Google-tjenester med et fingeraftryk.
CIO
Er du omgivet af idioter? ...så er du måske i den opvarmede fase
Klumme: Jeg har endnu ikke været i en virksomhed, der står foran implementeringen af et nyt forretningskoncept, der jubler ved tanken om, at it skal inddrages. Det må vi it-mennesker begynde at forholde os til. Lad os få katten ud af sækken: I rigtig mange virksomheder er akilleshælen
it.
Job & Karriere
Nye danskkrav får ansøgertallet til at falde på IT-Universitetet
Et nyt sprogkrav, der skal begrænse antallet af internationale studerende, har betydet, at 16 procent færre har søgt om at blive optaget på en bacheloruddannelse på IT-Universitetet i København.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.