Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Dansk domænefirma scorer kassen

Domæne-firmaet Dandomain har næsten fordoblet omsætning og indtjening på et år og skal vokse næsten lige så meget næste år. Selskabet er nu blandt Danmarks største inden for domæneregistrering, men må kæmpe for troværdigheden i en branche, der er plaget af konkurser og dårligt rygte.

En af Danmarks største udbydere af domæneregistrering, Dandomain, kom først i gang, da gassen sivede heftigt fra dotcom-ballonen.

Fem år senere kan Randers-virksomheden præsentere væksttal, der vækker mindelser om de svundne tider ? men indtjeningen følger med.

Dandomain fik en bruttofortjeneste på lige knap 10 millioner kroner i det regnskabsår, som sluttede første 1. juli i år, hvilket er en stigning på næsten 50 procent fra året før.

Ingen gammel gæld
Af de penge kunne halvdelen lægges lige i pungen som profit, og der er ingen gammel gæld at høvle af på.

Direktør Jesper Aggerholm tilskriver det almindelig jysk beskedenhed, at virksomheden ikke har fået større opmærksomhed på sin økonomi end tilfældet er.

Han regner med næsten lige så stejl en vækstkurve for indeværende regnskabsår.

- Væksten bliver i samme målestok med mindst yderligere 30 procent, siger han.

Fokus på tre nicher

Selv om forne tiders intense domæne-registrering er kølnet en anelse, er der stadig masser af gang i dette forretningsområde, hvor Dandomain bestyrer omkring 80.000 domæner for 50.000 kunder.

Dandomain A/S Årsregnskab
Millioner kroner2003/042002/03
Bruttofortjeneste9,85,8
Resultat før finansielle poster6,73,6
Resultat før skat 6,93,7
Resultat4,62,6
Egenkapital94,4
Antal ansatte106
Men det er ikke kun her, at væksten er kommet fra. Selskabets andre to indsatsområder er e-handel, hvor man har udviklet en egen salgsløsning som bruges i et stort antal danske webbutikker samt hosting.

- Vi besluttede tidligt at fokusere netop på de tre områder, og væksten har fordelt sig bredt over vores forretning, siger direktøren.

Alligevel er der torne i rosenbuketten. Jesper Aggerholm er sig meget bevidst, at den branche han sidder i, har et noget blakket ry. Historier om fup-domæneregistranter og snydeopkrævninger, konkurser og utilfredse kunder florerer i stort tal.

- Derfor har vi indgået et partnerskab med advokatfirmaet Johan Schlüter, hvor kunderne kan blive rådgivet om de juridiske aspekter ved domænenavne, siger han.

For let at blive domæneregistrant

Samtidig popper der trods talrige konkurser i branchen dagligt nye små leverandører op, som hamrer prisen i bund, men som ikke altid kan levere varen i det lange løb.

Jesper Aggerholm mener, at det er for let at slå sig ned som domæneregistrant, men de etablerede spillere har heller ikke formået at gøre fælles front mod de problemer, der plager branchen, erkender han.

- Vi har forsøgt at tale med nogle af konkurrenterne, for vi ser dem da også som mulige samarbejdspartnere. Men branchen består meget af unge mennesker ? og der mangler nok noget erfaring, siger han.

Derfor er domæneområdet fortsat et minefelt, som kunderne må bevæge sig forsigtigt i når de vælger udbyder. Selv mener Jesper Aggerholm, at Dandomain har overlevet på et godt rygte blandt kunderne og på et rimeligt niveau af kundeservice ? ikke discountpriser.

Dandomain fordoblede også næsten sin medarbejderstab fra seks til 10 ansatte i det forløbne år. De ansatte er ligeligt fordelt på udviklere og salgs- og supportfunktioner. Man har i modsætning til flere af de mere berygtede firmaer i branchen ikke et stort telefonsalgskorps ansat.

- Vi laver ikke opsøgende salg. Kunderne finder os ? så er de også mere motiverede for at handle, siger Jesper Aggerholm.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere