Dansk domænefirma scorer kassen

Domæne-firmaet Dandomain har næsten fordoblet omsætning og indtjening på et år og skal vokse næsten lige så meget næste år. Selskabet er nu blandt Danmarks største inden for domæneregistrering, men må kæmpe for troværdigheden i en branche, der er plaget af konkurser og dårligt rygte.

En af Danmarks største udbydere af domæneregistrering, Dandomain, kom først i gang, da gassen sivede heftigt fra dotcom-ballonen.

Fem år senere kan Randers-virksomheden præsentere væksttal, der vækker mindelser om de svundne tider ? men indtjeningen følger med.

Dandomain fik en bruttofortjeneste på lige knap 10 millioner kroner i det regnskabsår, som sluttede første 1. juli i år, hvilket er en stigning på næsten 50 procent fra året før.

Ingen gammel gæld
Af de penge kunne halvdelen lægges lige i pungen som profit, og der er ingen gammel gæld at høvle af på.

Direktør Jesper Aggerholm tilskriver det almindelig jysk beskedenhed, at virksomheden ikke har fået større opmærksomhed på sin økonomi end tilfældet er.

Han regner med næsten lige så stejl en vækstkurve for indeværende regnskabsår.

- Væksten bliver i samme målestok med mindst yderligere 30 procent, siger han.

Fokus på tre nicher
Selv om forne tiders intense domæne-registrering er kølnet en anelse, er der stadig masser af gang i dette forretningsområde, hvor Dandomain bestyrer omkring 80.000 domæner for 50.000 kunder.

Dandomain A/S Årsregnskab
Millioner kroner2003/042002/03
Bruttofortjeneste9,85,8
Resultat før finansielle poster6,73,6
Resultat før skat 6,93,7
Resultat4,62,6
Egenkapital94,4
Antal ansatte106
Men det er ikke kun her, at væksten er kommet fra. Selskabets andre to indsatsområder er e-handel, hvor man har udviklet en egen salgsløsning som bruges i et stort antal danske webbutikker samt hosting.

- Vi besluttede tidligt at fokusere netop på de tre områder, og væksten har fordelt sig bredt over vores forretning, siger direktøren.

Alligevel er der torne i rosenbuketten. Jesper Aggerholm er sig meget bevidst, at den branche han sidder i, har et noget blakket ry. Historier om fup-domæneregistranter og snydeopkrævninger, konkurser og utilfredse kunder florerer i stort tal.

- Derfor har vi indgået et partnerskab med advokatfirmaet Johan Schlüter, hvor kunderne kan blive rådgivet om de juridiske aspekter ved domænenavne, siger han.

For let at blive domæneregistrant
Samtidig popper der trods talrige konkurser i branchen dagligt nye små leverandører op, som hamrer prisen i bund, men som ikke altid kan levere varen i det lange løb.

Jesper Aggerholm mener, at det er for let at slå sig ned som domæneregistrant, men de etablerede spillere har heller ikke formået at gøre fælles front mod de problemer, der plager branchen, erkender han.

- Vi har forsøgt at tale med nogle af konkurrenterne, for vi ser dem da også som mulige samarbejdspartnere. Men branchen består meget af unge mennesker ? og der mangler nok noget erfaring, siger han.

Derfor er domæneområdet fortsat et minefelt, som kunderne må bevæge sig forsigtigt i når de vælger udbyder. Selv mener Jesper Aggerholm, at Dandomain har overlevet på et godt rygte blandt kunderne og på et rimeligt niveau af kundeservice ? ikke discountpriser.

Dandomain fordoblede også næsten sin medarbejderstab fra seks til 10 ansatte i det forløbne år. De ansatte er ligeligt fordelt på udviklere og salgs- og supportfunktioner. Man har i modsætning til flere af de mere berygtede firmaer i branchen ikke et stort telefonsalgskorps ansat.

- Vi laver ikke opsøgende salg. Kunderne finder os ? så er de også mere motiverede for at handle, siger Jesper Aggerholm.Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
AlfaPeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Få styr på dine kontrakter - også i årene efter de er blevet underskrevet

I en verden fyldt med kontrakter og aftaler er det afgørende, at du har styr på håndteringen af din organisations kontrakter - både de nye og de eksisterende. På dette seminar gennemgår vi nogle af de største risici og hvordan du minimerer dem. Der er mange penge at spare. Og stor mulighed for kraftig effektivisering.

23. maj 2019 | Læs mere


CXO roundtable: Sæt strategisk it-sikkerhed på dagsordenen

Eksklusivt roundtable: Hør hvordan DSBs Chief Information Security Officer arbejder med fremtidens it-trusler og strategisk it-sikkerhed - og vær med til at sætte fokus på strategisk it-sikkerhed, incident response, beredskabsplaner og business continuity blandt en udvalgt gruppe af digitale ledere fra danske virksomheder.

24. maj 2019 | Læs mere


FutureLegal

FutureLegal giver dig viden og inspiration til at imødegå fremtiden for juridiske ydelser.

28. maj 2019 | Læs mere


Premium
Knald eller fald? Det kommer Googles Huawei-forbud til at betyde for din smartphone
Eksisterende og kommende ejere af Huawei telefoner kan se frem til en del usikkerhed omkring Android- og Google-økosystemet på deres smartphones.
Computerworld
Google blokerer med omgående virkning for Huaweis brug af Android-licenser - se hvad det kommer til at betyde for dig
Google begrænser med omgående virkning kinesiske Huaweis brug af Android. Huawei vil ikke længere have adgang til tjenester fra Google.
CIO
Danske Joachim Ærtebjerg er med i toppen som CTO for Intel i EMEA - hør hans bud på it-udviklingen efter 25 år hos processor-giganten
Tech fra Toppen: Danske Joachim Ærtebjerg har arbejdet for Intel siden de lancerede Pentium-processoren i midten af 90´erne. I dag er han CTO for EMEA-området - og giver her sit bud på it-udviklingen.
Job & Karriere
"Vi var fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet. "
"Da jeg var færdig med PhD´en så var vi fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Så skulle vi bare have et nyt universitet op og køre på seks måneder. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet."
White paper
ICS og SCADA - Sådan ser trusselsbilledet ud lige nu
I takt med at organisationer gør deres operations mere agile, som modsvar til en hurtigt udviklende markedsplads, så bliver mange operational technology (OT) systemer tilkoblet til resten af verden for første gang. Denne trend giver store fordele for virksomheder, men udstiller OT systemer, når det drejer sig om avancerede vedvarende risici. Den ”mur” som beskyttede OT systemer fra hackere og malware eksisterer ikke længere i mange organisationer og det gør dem til yndede mål for angribere. I denne rapport kigger vi nærmere på denne problematik.