Kulturminister vil stoppe biblioteks-pirater

Kulturminister Brian Mikkelsen (K) vil forsinke udsendelsen af nye danske musikværker til bibliotekerne for på den måde at dæmme op for pirakopiering. Bibliotekerne tror dog, at effekten vil være modsat.

Kulturminister Brian Mikkelsen (K) vil hjælpe musikbranchen med at undgå, at de bliver udsat for piratkopiering via offentligt musikudlån på bibliotekerne. Det skriver Berlingske Tidende.

Derfor sendes en ny bekendtgørelse i høring, som kan betyde, at bibliotekerne først modtager en kopi af nye musikværker fire måneder efter, de er blevet tilgængelige i almindelig handel.

- Indførelsen af karenstid på bibliotekernes udlån af cd'er skal ses som en håndsrækning til musikbranchen og er i øvrigt en del af en samlet musikpakke til gavn for branchen. Hensigten er at stimulere salget og mindske piratkopieringen. Jeg er overbevist om, at vi med dette tiltag tager endnu et vigtigt skridt i retningen af at sikre et rigt og varieret musikudbud i Danmark, siger Brian Mikkelsen til avisen.

I Biblioteksforeningen mener direktør Winnie Vitzansky dog, at det nye tiltag kan få den stik modsatte effekt.

- Jeg tror bestemt, at en karensperiode vil virke modsat, fordi de unge ikke under nogen omstændigheder vil vente fire måneder med at få en ny cd. Så er det netop, at de tyer til kopiering, siger hun til Berlingske Tidende.

Biblioteksforeningen mener samtidig, at forslaget går imod bibliotekslovens paragraffer om ligestilling af forskellige typer værker, som eksempelvis bøger og musik.Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Kompetera A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
It-sikkerhed 2018: Dit forsvar mod nye digitale trusler

Trusselsbilledet ændrer sig hele tiden. Flere end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb, og hackerne finder konstant nye veje ind i virksomhedernes systemer. Kom og bliv opdateret på den aktuelle sikkerhedssituation. Vi går i dybden med de nyeste tendenser inden for it-kriminalitet, og når dagen er omme, er du klædt på til at styrke din virksomheds digitale selvforsvar.

23. januar 2018 | Læs mere


Få succes med customer experience

Fremtidens kunder skal vindes med den bedste kundeoplevelse. Vi sætter fokus på, hvordan I kommer i gang med at give bedre oplevelser til jeres kunder og brugere. Kom og hør om forretningsmodeller, centrale begreber og værktøjer som brugervenlighed, brugerrejser, betalingsløsninger og alle de andre centrale områder, som du forventes at have styr på, når kunderne skal sikres den nødvendige 5-stjernede oplevelse.

25. januar 2018 | Læs mere


It-sikkerhed 2018: Dit forsvar mod nye digitale trusler

Trusselsbilledet ændrer sig hele tiden. Flere end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb, og hackerne finder konstant nye veje ind i virksomhedernes systemer. Kom og bliv opdateret på den aktuelle sikkerhedssituation. Vi går i dybden med de nyeste tendenser inden for it-kriminalitet, og når dagen er omme, er du klædt på til at styrke din virksomheds digitale selvforsvar.

30. januar 2018 | Læs mere


Computerworld
Med ny iOS-opdatering vil du selv kunne slå udskældt batterifunktion fra på din iPhone
Apple har sænket ydeevnen på ældre iPhones for at få batteriet til at holde længere, men nu fortæller Tim Cook, at du i fremtiden selv kan slå funktionen fra.
CIO
Opråb til ERP-leverandørerne: Stram op - I opfører jer uanstændigt
Klumme: Hvorfor kan ERP-projekter ikke leveres til fastpris ligesom andre systemer? Hvordan kan ERP-leverandørerne slippe afsted med at opføre sig uanstændigt? ERP-leverandørerne har et alvorligt problem og er nødt til at gøre det bedre. Se nogle af mine vilde eksempler fra den danske it-branche her.
Comon
LG stopper al udvikling af LG G7: Begynder helt forfra få måneder før lancering
Ifølge et velanset koreansk investormedie har LG’s CEO beordret fuld stop på udviklingen af LG G7 og starte forfra
Job & Karriere
Dansk it-virksomhed indførte fire-dages arbejdsuge: I dag er sygefraværet rekord-lavt og direktøren har tabt sig 13 kilo
Interview: Great Place To Work kategori-vinderen IIH Nordic har indført en fire-dages arbejdsuge og taget et opgør med forstyrrende storrums-kontorer og en frustrerende mailkultur. I dag er medarbejderne gladere end nogensinde før.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.