Kulturminister vil stoppe biblioteks-pirater

Kulturminister Brian Mikkelsen (K) vil forsinke udsendelsen af nye danske musikværker til bibliotekerne for på den måde at dæmme op for pirakopiering. Bibliotekerne tror dog, at effekten vil være modsat.

Kulturminister Brian Mikkelsen (K) vil hjælpe musikbranchen med at undgå, at de bliver udsat for piratkopiering via offentligt musikudlån på bibliotekerne. Det skriver Berlingske Tidende.

Derfor sendes en ny bekendtgørelse i høring, som kan betyde, at bibliotekerne først modtager en kopi af nye musikværker fire måneder efter, de er blevet tilgængelige i almindelig handel.

- Indførelsen af karenstid på bibliotekernes udlån af cd'er skal ses som en håndsrækning til musikbranchen og er i øvrigt en del af en samlet musikpakke til gavn for branchen. Hensigten er at stimulere salget og mindske piratkopieringen. Jeg er overbevist om, at vi med dette tiltag tager endnu et vigtigt skridt i retningen af at sikre et rigt og varieret musikudbud i Danmark, siger Brian Mikkelsen til avisen.

I Biblioteksforeningen mener direktør Winnie Vitzansky dog, at det nye tiltag kan få den stik modsatte effekt.

- Jeg tror bestemt, at en karensperiode vil virke modsat, fordi de unge ikke under nogen omstændigheder vil vente fire måneder med at få en ny cd. Så er det netop, at de tyer til kopiering, siger hun til Berlingske Tidende.

Biblioteksforeningen mener samtidig, at forslaget går imod bibliotekslovens paragraffer om ligestilling af forskellige typer værker, som eksempelvis bøger og musik.Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Fremtidens it-ressourcer – sådan tiltrækker og fastholder I de bedste medarbejdere.

Danmark kommer til at mangle 19.000 it-specialister frem mod 2030 – og det kommer til at hæmme de danske virksomheders forretningsevne. På konferencen vil du få inspiration til og konkret viden om, hvordan du får fat i og fastholder de bedste it-profiler i et marked med høj efterspørgsel og relativt få ansøgere.

03. maj 2018 | Læs mere


Analytics, BI og big data: Få succes med de nye løsninger og teknologier

En række nye koncepter og teknologier vinder i disse år frem under kategorierne analytics, BI og big data. Det er et it-område i en rivende udvikling. Bliv klogere på de nye teknologier på denne konference.

15. maj 2018 | Læs mere


EU persondataforordníngen: Få styr på de kritiske aftaler og undgå kostbare fejl

Aftalerne mellem din virksomhed og eksterne databehandlerne er ikke blot essentielle for en succesfuld implementering af Persondataforordningen – men styrer også ansvar og aftaler mellem dig og dine partnere. På denne halvdagskonference får du styr på de vigtigste principper og aftaletyper, så du styrer uden om faldgruberne.

24. maj 2018 | Læs mere


Premium
KMD og NNIT bliver sat til vægs i stor leverandør-undersøgelse: Leverer ikke på niveau med konkurrenterne
KMD og NNIT halter langt efter de internationale konkurrenter på outsourcingområdet. KMD skraber bunden, mens NNIT akkurat rammer et middelniveau. "De danske leverandører leverer ikke på niveau med deres konkurrenter," mener ekspert. Her kan du se, hvordan de danske og nordiske outsourcingkunder vurderer deres leverandører. Listen toppes af tre udenlandske leverandører.
Computerworld
Her er Danmarks fem bedste CIO'er lige nu: Disse fem it-chefer er nomineret til titlen som Årets CIO 2018
Årets CIO 2018: Den eftertragtede titel som Årets CIO i Danmark skal snart uddeles for 13. gang af Computerworld, IDC og Dansk IT. Her er de fem nominerede til Årets CIO 2018.
CIO
Allersidste opdatering på vej: Om en uge er det slut med stor-version af Windows 10 - skynd dig at opdatere
Om en uge er det slut for altid med den første store udgave af Windows 10, som Microsoft efter 29 måneder ikke længere vil supportere.
Job & Karriere
Klassiske brokere af it-konsulenter står over for kæmpe udfordring - forretningsmodellen er under pres
Klumme: Eksterne konsulenter er populære og en god løsning i en branche i vækst. Men selve forretningsmodellen bag it-konsulenterne er under alvorligt pres.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.