Kulturminister vil stoppe biblioteks-pirater

Kulturminister Brian Mikkelsen (K) vil forsinke udsendelsen af nye danske musikværker til bibliotekerne for på den måde at dæmme op for pirakopiering. Bibliotekerne tror dog, at effekten vil være modsat.

Kulturminister Brian Mikkelsen (K) vil hjælpe musikbranchen med at undgå, at de bliver udsat for piratkopiering via offentligt musikudlån på bibliotekerne. Det skriver Berlingske Tidende.

Derfor sendes en ny bekendtgørelse i høring, som kan betyde, at bibliotekerne først modtager en kopi af nye musikværker fire måneder efter, de er blevet tilgængelige i almindelig handel.

- Indførelsen af karenstid på bibliotekernes udlån af cd'er skal ses som en håndsrækning til musikbranchen og er i øvrigt en del af en samlet musikpakke til gavn for branchen. Hensigten er at stimulere salget og mindske piratkopieringen. Jeg er overbevist om, at vi med dette tiltag tager endnu et vigtigt skridt i retningen af at sikre et rigt og varieret musikudbud i Danmark, siger Brian Mikkelsen til avisen.

I Biblioteksforeningen mener direktør Winnie Vitzansky dog, at det nye tiltag kan få den stik modsatte effekt.

- Jeg tror bestemt, at en karensperiode vil virke modsat, fordi de unge ikke under nogen omstændigheder vil vente fire måneder med at få en ny cd. Så er det netop, at de tyer til kopiering, siger hun til Berlingske Tidende.

Biblioteksforeningen mener samtidig, at forslaget går imod bibliotekslovens paragraffer om ligestilling af forskellige typer værker, som eksempelvis bøger og musik.Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TDCH A/S
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Business intelligence: Selvbetjening og automatisering styrker din BI-løsning

En ny generation af løsninger inden for business intelligence og analytics skaber helt nye muligheder for, at man kan anvende analyserne mere aktivt i dagligdagen til at styrke forretningen.

21. august 2018 | Læs mere


Content management: Optimér din digitale tilstedeværelse på tværs af platforme

Et velfungerende CMS-system er fundamentet under enhver organisations digitale tilstedeværelse. Med det rigtige CMS kan du øge effektiviteten, få bedre kontakt til dine kunder og medarbejdere og optimere mange processer. På dette formiddagsseminar får du præsenteret nogle af de bedste CMS-løsninger i markedet lige nu.

22. august 2018 | Læs mere


Infrastruktur – on premise, outsourcing eller cloud?

Det er vigtigere end nogensinde at have et stabilt, effektivt og sikkert it-driftsmiljø. Hør om de nyeste teknologier og løsninger. Hør også om de nyeste cloudløsninger der muliggør Infrastruktur as a Service (IaaS), samt mulighederne for outsourcing. På det gratis formiddagsseminar bliver du klædt på til at træffe de afgørende beslutninger om fremtidens infrastruktur i din virksomhed.

23. august 2018 | Læs mere


Premium
Robotterne udfører i dag 100 mands arbejde: Lån & Spar Bank har firedoblet antallet af kundemøder ved hjælp af robotter
Fra Computerworlds arkiv: Lån & Spar Bank har kæmpesucces med robotter, der i dag udvikles af fire særlige udviklere. "De fire medarbejdere har indtil nu udviklet robotter, som udfører et arbejde det vil kræve 100 medarbejdere at udføre manuelt," siger it-direktør Casper Gjerris.
Computerworld
Ny-opdaget malware blokerer programmer som forsøger at slette den: Særligt windows 10 er ramt
En ny type malware er blevet opfanget, der både overvåger din computer og generer falske reklameindtægter til bagmændende. Og så har den en forkærlighed for Windows 10.
CIO
Henrik Jeberg om at arbejde i Silicon Valley: "Er du dygtig nok får du tilbud der får en til at falde ned af stolen."
Henrik Jeberg bor i San Francisco og er direktør i Hampleton Partners, der rådgiver om opkøb med særligt fokus på teknologi. Hør ham fortælle om forskellen på Danmark og Silicon Valley - og om nogle af de vilde forhold der hersker i verdens ubestridte tech-hovedstad.
Job & Karriere
KMD opsagde tryghedsaftaler med medarbejderne få måneder før 300 medarbejdere blev outsourcet til IBM
KMD har i løbet af foråret opsagt to såkaldte tryghedsaftaler med en del af selskabets medarbejdere. Når aftalerne stopper ved udgangen af 2018, er de pågældende medarbejdere ikke længere berettiget til særlig godtgørelse. Det kan få konsekvenser, hvis IBM som forventet skærer i antallet af de 300 KMD-medarbejdere, som selskabet overtager.
White paper
11 skridt, der sikrer dig det bedste udbytte af dit CRM-projekt
Dette whitepaper identificerer 11 skridt, som enhver organisation bør gennemgå i forbindelse med CRM-implementering.