Artikel top billede

(Foto: Rasmus Ferdinand Ginman)

Microsoft fokuserer på sundhedsområdet med en stribe af nye funktioner – se dem her

Microsoft satser nu endnu hårdere på teknologier inden for sundhed og biovidenskab. Både behandlere og patienter skal have forbedret oplevelser som følge af digitalisering. Selskabets sundhedssystemer får derfor en række nye funktioner, blandt andet til Teams.

Verdens anden mest værdifulde virksomhed, Microsoft, har annonceret en række af nye funktioner inden for cloud-teknologier i forhold til sundhedspleje og biovidenskab med Azure Health Data Services og opdateringer til Microsoft Cloud for Healthcare.

Dette kombineret med Microsofts nyligt gennemført opkøb af Nuance Communications gør, at virksomheden nu vil satse mere på AI inden for sundhed.

Det skriver Microsoft i en pressemeddelelse.

"De seneste to år har tydeligt afsløret de presserende udfordringer, som sundhedspleje og biovidenskab står over for over hele kloden," udtaler Tom McGuinness, Corporate Vice President, Global Healthcare & Life Sciences for Microsoft i meddelelsen og fortsætter:

"I en tid, hvor sundhedssystemerne er presset på kapacitet, og forskere kæmper mod uret, tror vi på, at data og kunstig intelligens har nøglerne til en ny verden af ​​sundhed og opdagelser for patienter, klinikere, forskere og administratorer. Microsoft samler løsninger, industrien har brug for på en sammenhængende måde."

Nye funktioner med Azure

Microsoft vil bruge sine teknologier til at samle sundhedsdata baseret på billeder og medicinsk udstyr for at bruge metadata.

Azure Health Data Service kan blandt andet afhjælpe sundhedssekoren ved hjælp af:

  • Understøttelse af sikker PHI-udveksling i cloud for strukturerede og ustrukturerede, billeddannelses- og medtech-data.

  • En suite af sundheds-API'er, der sikkert bringer sundhedsdata i cloud og bevarer dem inden for en overholdelsesgrænse i Azure.

  • Evnen til at muliggøre styring, afidentifikation, hændelsesmeddelelse og transformation af data til downstream-brug.

  • Forbindelse af PHI-data (Protected health information) til teknologi i Microsoft Cloud for Healthcare-økosystemet, som Synapse til analyse og AI-udvikling, Power BI til datavisualisering eller Microsoft Teams og Dynamics 365 til plejeteamsamarbejde og forbedring af patientoplevelsen.

Funktioner til personale og patienter

Microsoft Cloud for Healthcare har også en række nye funktioner for at forbedre oplevelsen for patienter og sundhedspersonale:

  • Nye funktioner i Microsoft Teams til virtuelle aftaler. Herunder muligheden for patienter til at anmode om on-demand aftaler med deres udbyder. Derudover er der nye analysefunktioner, der giver dybere indsigt i udførelsen af ​​virtuelle aftaler. Teams inkluderer også en ny enhedstester, der lader patienter teste deres hardwareindstillinger før deres virtuelle aftale, så patienten og sundhedspersonalet kan fokusere på aftalen i stedet for at håndtere tekniske udfordringer.

  • Forbedrede integrationer af kliniske arbejdsgange i Teams, herunder den generelle tilgængelighed af Microsoft Teams EHR-forbindelse til Cerner, som gør det muligt for klinikker at starte virtuelle aftaler og få rådgivning fra andre udbydere i Teams direkte fra deres journalsystem. Derudover er Teladoc-appen til Teams nu tilgængelig, hvilket bringer Teladoc Health Solo-platformen direkte ind i Teams.

  • Forbedringer til Azure Health Bot-skabeloner, som gør det muligt for organisationer hurtigt at udvikle scenarier til selvrapportering af livskvalitetsmålinger og kronisk tilstandsstyring.

  • Opdateringer til patientvisningen, som giver indsigt i demografiske og kliniske patientoplysninger. Denne opdatering muliggør integration af Power Apps.

  • En forhåndsvisning af den nye Patient Insights-kapacitet, som gør det muligt for sundheds- og plejepesonale, patientrepræsentanter, specialister og analytikere effektivt at levere og fange nyttig patientindsigt. Analyse fra patientindsigt kan potentielt hjælpe organisationer med at forbedre kliniske processer og plejeoplevelser.

Satser på cloud

Microsoft har genrelt været aktive på Azure-fronten den seneste tid.

Det er ikke længe siden, at Microsoft lancerede Azure Spring Cloud Enterprise som forhåndsvisning.

"Mange organisationer kører tusindvis af Spring Boot-applikationer on premise og har brug for avancerede funktioner for at accelerere deres Spring-moderniseringsprojekter. Baseret på vores erfaringer fra kundeengagementer byggede vi et nyt Azure Spring Cloud-niveau – Enterprise – som vi annoncerede på Springone 2021," skrev Julia Liuson, der er president, for Developer Division hos Microsoft på selskabets hjemmeside i forbindelse med denlancering.

Og tidligere i denne måned annoncerede Microsoft en femte Azure-region i Kina.

Hvilket ifølge en meddelelse kommer det til at betyde en fordobling af kapaciteten af Microsofts cloudportefølje i Kina.

Derudover skal Microsoft Azure bruges til at hjælpe den amerikanske regering med implementering af dens Zero Trust Strategi.