Artikel top billede

Tendensen fortsætter: Storbritannien advarer mod brug af russisk teknologi

Ligesom en række andre lande har advaret mod selskabet Kaspersky, advarer Storbritannien nu mod brug af russisk teknologi.

Russiske teknologivirksomheder har haft hårde tider på markedet, siden krigen i Ukraine startede.

Det mest velkendte eksempel Kaspsersky er blevet droppet i flere danske myndigheder, mens Tysklands myndigheder har advaret mod brug af selskabet, Italiens regering vil skære ned i brugen af selskabet, og USA har sat den russiske virksomhed på listen over trusler mod nationens sikkerhed.

Og det lader ikke til at bliver nemmere for russiske tech-virksomheder, for nu ændrer Storbritanniens cybersikkerhedsmyndigheder, National Cyber Security Centre (NCSC), anbefalingerne for brug af russisk teknologi. Hvis kritisk infrastruktur eller aktiviteter i Ukraine er involveret, bør risikoen overvejes, mener myndigheden.

Det skriver Reuters.

Ifølge myndigheden forelægger der dog ikke beviser for, at den Russiske stat har til hensigt at bruge russiske kommercielle produkter til at skade Storbritannien.

"Men fraværet af beviser er ikke bevis på fravær," skriver myndigheden ifølge Reuters.

Der advares også blandt andet mod brug af russisk antivirus.

"Hvis der er sandsynlighed for, at du bliver et mål for den russiske stat på grund af, hvad der foregår, så ville det være klogt at overveje din afhængighed af alle typer russiske teknologiprodukter eller tjenester, inklusive men ikke begrænset til cloud-aktiverede produkter som (antivirus software)," skriver myndigheden.

Kaspersky har tidligere kritiseret de mange advarsler og boykots for ikke at være baseret på en teknologisk vurdering, men derimod en politisk vurdering.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance – i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere