Her er hele listen:Sådan klarer 50 danske it-virksomheder sig i Computerworlds store image-undersøgelse

Artikel top billede

Tendensen fortsætter: Storbritannien advarer mod brug af russisk teknologi

Ligesom en række andre lande har advaret mod selskabet Kaspersky, advarer Storbritannien nu mod brug af russisk teknologi.

Russiske teknologivirksomheder har haft hårde tider på markedet, siden krigen i Ukraine startede.

Det mest velkendte eksempel Kaspsersky er blevet droppet i flere danske myndigheder, mens Tysklands myndigheder har advaret mod brug af selskabet, Italiens regering vil skære ned i brugen af selskabet, og USA har sat den russiske virksomhed på listen over trusler mod nationens sikkerhed.

Og det lader ikke til at bliver nemmere for russiske tech-virksomheder, for nu ændrer Storbritanniens cybersikkerhedsmyndigheder, National Cyber Security Centre (NCSC), anbefalingerne for brug af russisk teknologi. Hvis kritisk infrastruktur eller aktiviteter i Ukraine er involveret, bør risikoen overvejes, mener myndigheden.

Det skriver Reuters.

Ifølge myndigheden forelægger der dog ikke beviser for, at den Russiske stat har til hensigt at bruge russiske kommercielle produkter til at skade Storbritannien.

"Men fraværet af beviser er ikke bevis på fravær," skriver myndigheden ifølge Reuters.

Der advares også blandt andet mod brug af russisk antivirus.

"Hvis der er sandsynlighed for, at du bliver et mål for den russiske stat på grund af, hvad der foregår, så ville det være klogt at overveje din afhængighed af alle typer russiske teknologiprodukter eller tjenester, inklusive men ikke begrænset til cloud-aktiverede produkter som (antivirus software)," skriver myndigheden.

Kaspersky har tidligere kritiseret de mange advarsler og boykots for ikke at være baseret på en teknologisk vurdering, men derimod en politisk vurdering.
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere

Mest læste klummer og blogs